Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

13 Maddede Dost Canlısı Köpek Irkları

Abone Ol 
13 Maddede Dost Canlısı Köpek Irkları

Dost canlısı köpek ırkları merak ediliyor. Yeni bir köpek sahiplenecekseniz, bu köpeğin cana yakın ve arkadaş canlısı olmasını istersiniz. Şüphesiz ki, neredeyse tüm köpekler iyi bir dost olur. Ancak bazı köpek ırkları insanlarla arkadaşlık kurmaktan ayrıca memnun olur. Dost canlısı köpekleri sıraladık.

Dost Canlısı Köpek Irkları

Köpekler binlerce sene evvel evcilleştirildiklerinde, yiyecek ve barınak için insanları etkilemek üzere geliştiler. Her köpek cinsinin kendine has bir kişiliği olsa da kimi ırklar diğerlerine göre daha çok sosyal olma eğilimindedir. Sosyalleşmeye istekli köpekler ise insanlarla arkadaşlık kurmaktan memnun olurlar. Dost canlısı köpek ırkları aşağıdaki gibi listelenebilir:

1. Labrador Köpek Irkı

Dost Canlısı Köpek Irkları

Sevimli bakışları ve neşeli sırıtmaları ile dikkat çeken Labrador köpekler, aslında bir av köpeği olmak üzere yetiştirilmiştir. Ancak ilerleyen dönemlerde aile köpeği olarak sıklıkla tercih edilir olmuştur. AKC verilerine göre bu köpekler, dünyanın en popüler cinslerinden biridir. İnsanların çevresinde olmaktan memnuniyet duyarlar. Kaygısız, sadık, sevimli ve uysal bir köpektir. Her gün yüksek miktarda egzersize ihtiyacı vardır. Yüksek enerjili bir hayvandır. Her gün köpek tasması eşliğinde yürüyüş yapmayı da sever.

2. Golden Retriever Köpek Irkı

Dost canlısı köpek ırkları listesinde yer alan Golden köpek, insanlarla ve diğer hayvanlar ile etkileşimde bulunmayı ister. Harika bir evcil dost olur. Neşeli karakteri, eğlenceli halleri, bakımının kolay olması sebebi ile de sıklıkla evcil köpek olarak tercih edilir. Ayrıca Golden köpekler her daim eğitime açık olan hayvanlardır. Çocuklarla arası iyidir. Bundan dolayı çocuklu aileler için de önerilen bir köpektir.

3. Beagle Köpek Irkı

Dost Canlısı Köpek Irkları

İnsanlarla vakit geçirmekten mutlu olan Beagle köpekler, dünya çapında ünlüdür. Neşeli bir köpektir. Diğer pek çok köpeğe göre biraz daha aktif olduğunu söyleyebiliriz. İnsanlarla oyun oynamayı, uzun yürüyüşlere çıkmayı ve çocuklar ile vakit geçirmeyi pek sever. Bu sadık köpekler avcı köpeği olarak da sıklıkla tercih edilmiştir. Aslında bu görev için yetiştirilmiş olsalar da günümüzde popüler bir aile köpeğidir. Ayrıca koku alma duyuları çok gelişmiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Terrier Köpek Irkı Özellikleri Nelerdir? Bu Köpeklerin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

4. Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı

Cavalier King Charles Spaniel köpekler, tarih boyunca refakatçi köpek olarak kullanıldılar. Bu cins köpekler insanları gerçek anlamda severler ve onlarla vakit geçirmek isterler. Bundan dolayı bolca ilgi ve şefkat beklerler. Yalnız kalmaktan pek hoşlanmazlar. Çocuklarla ve diğer köpeklerle de arası çok iyi olan Cavalier King Charles Spaniel köpek cinsi, her aileye hitap eder. Köpek oyuncakları ile oynamaktan da memnun olur.

5. Pug Köpek Irkı

Dost canlısı köpek ırkları arayanlar için en iyi seçimlerden biri de Pug köpek diyebiliriz. Küçük bir köpek olan Pug, karakter bakımından oldukça zengindir. Akıllı, oyuncu ve sevecen bir köpek cinsidir. En sevdiği insan ile oyunlar oynamayı ve onunla beraber zaman geçirmeyi sever. Yabancılara ve çocuklara karşı da pozitiftir. Kolay incinen bir köpek olduğu için dikkatli bir şekilde muameleyi hak eder. Uzun süre görmezden gelinirse üzülebilir ve incinebilir. Pug köpeklerin çok fazla egzersize gereksinimi bulunmasa da günde en azından yarım saat kadar hareket etmesi sağlanmalıdır.

6. Boston Terrier Köpek Irkı

Dost Canlısı Köpek Irkları

Dünya çapında sevilen ve tanınan bir köpek olan Boston Terrier, oldukça sevecen bir köpektir. Yeni arkadaşlar edinmeye ve oyunlar oynamaya her zaman hazırdır. Rahat ve eğitime açık bir köpektir. Birçok duruma uyum sağlayabilir. Çocuklarla ve diğer köpekler ile de iyi geçinir. Kaliteli köpek mamaları ile beslendiği ve bakım gereksinimlerinin yerine getirildiği bir ortamda Boston Terrier köpekler 12-14 sene kadar hayatta kalabilir.

7. İrlanda Setter Köpek Irkı

Köpek severlerin ilgi odağı haline gelen İrlanda Setter köpek, kaygısız, cesur ve sevimli bir hayvandır. Ve elbette dost canlısıdır. Diğer köpekler ve kediler ile çok iyi anlaşır. Çocuklar ile de arası iyi olduğu için ailelere önerilen bir köpek ırkı olarak bir adım öne çıkar. Genel olarak harika bir aile köpeğidir. Aktif ve bol enerjili bir canlıdır. Açık havada vakit geçirmeyi, koşmayı, yürümeyi ve bahçede oyunlar oynamayı tercih eder. Aktif aileler için ideal bir seçimdir. Düzenli egzersiz gereksinimi muhakkak karşılanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dalmatian Köpek (Dalmaçyalı) Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

8. Border Collie Köpek Irkı

Dost canlısı köpek ırkları söz konusu olduğunda Border Collie köpek cinsinden de bahsetmek gerekir. Zeki ve uyumlu bir köpek olan Border Collie, mutlu ve iyi huylu olma eğilimindedir. Bol miktarda fiziksel ve zihinsel uyarıma ihtiyaç duyar. İnsanları memnun etmeye isteklidir. Eğitime açıktır ve iyi bir eğitim ile harika bir evcil köpek olabilir. Yüksek enerjiye sahiptir. Gün içinde birkaç saat kadar egzersiz yapmayı gerektirir. Tüylerinin ise rutin olarak bakımdan geçmesi oldukça önemlidir.

9. Boksör Köpek Irkı

Dost Canlısı Köpek Irkları

Dikkat çekmeyi seven, eğlenceli ve sevimli bir köpek cinsidir. Boksör köpekler oldukça sosyal hayvanlardır. İnsanlarla ve diğer köpeklerle oynamaktan, vakit geçirmekten memnun olurlar. Çocuklu aileler için iyi bir tercihtir. Atletik bir köpek olduğunu söylemek mümkündür. Düzenli egzersiz ve oyun saatleri gerektirir. Protein, mineral ve vitaminler açısından yoğun ve dengeli olan kuru köpek mamaları tüketmelidir. Yalnızca kuru mamalar değil, yaş köpek mamaları da bu köpeklerin beslenme düzeninde yer almalıdır.

10. Staffordshire Bull Terrier Köpek Irkı

Staffordshire Bull Terrier cinsi dünya çapında popüler bir köpektir. Samimi ve arkadaş canlısı halleri ile dikkat çeken Staffordshire Bull Terrier köpekler, uyumlulukları ve bakımlarının kolay olması nedeni ile de sıklıkla tercih edilir. Zeki ve tatlı huylu olan Staffordshire Bull Terrier köpeklerin düzenli olarak ilgiye ve egzersize ihtiyaçları vardır. Yavruluk dönemlerinden itibaren sosyalleşmesi sağlanmalıdır.

11. Newfoundland Köpek Irkı

Dost Canlısı Köpek Irkları

Dost canlısı köpek ırkları listesi Newfoundland ile devam ediyor. Bu sevimli ve uysal köpekler, sakin bir mizaca sahipler. Büyük boyutları korkutucu olabilir. Ancak Newfoundland köpek cinsi oldukça naziktir. Tatlı, sevimli, sabırlı ve uyumlu bir köpek olduğu söylenebilir. Devasa olmalarına karşın enerjileri çok fazla değildir. Formda kalmaları için her gün yürüyüş yapmaları tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Husky Köpek Özellikleri, Mizacı ve Bakımı

12. Collie Köpek Irkı

Lassie ile ilgili kitaplar okuyup, filmler izlediyseniz, Collie köpek cinsinin ne kadar sevgi dolu ve zeki olduğunu bilirsiniz. Bu sadık köpekler, ailelerine çok düşkündür. Ayrıca oldukça sosyaldir. Hem dışarıda hem de içeride vakit geçirmekten hoşlanır. Bu ırk köpeklerin çok fazla egzersize ve oyuna ihtiyacı olur. Bir tür çoban köpeği olan Collie, aktif aileler için iyi bir seçenek olarak kabul edilir. Tüylerinin dolaşmaması ve matlaşmaması ise düzenli olarak köpek tarağı ile fırçalanması gerekir. İyi şartlarda bakılırsa 12-15 sene kadar yaşayabilir.

13. Kaniş Köpek Irkı

Dost canlısı köpek ırkları arasında Kaniş köpekler de bulunur. Bu sevecen ve uyumlu köpekler, yumuşak tüyleri, sevimli duruşları ve dost canlısı olmalarıyla bilinirler. Hipoalerjenik köpekler olan Kanişler, tüy alerjisi bulunan kişiler için de uygundur. Son derece zeki bir hayvandır. Özellikle de köpek sporlarında pek çok başarıya imza atabilir. Kanişler, aile üyeleri ile zaman geçirmeyi, diğer köpekler ve çocuklar ile oyunlar oynamayı çok sever. Ayrıca sadık bir köpek cinsidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.