Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yorkshire Terrier Köpek Cinsi Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Yorkshire Terrier Köpek Cinsi Hakkında Bilgiler

Yorkshire terrier enerjik, alçakgönüllü ve otoriter ama aynı zamanda sevecen bir köpek türü. Teriyer soğuğa duyarlıdır ve titremeye eğilimlidir, bu nedenle uygun şekilde korunmaları gerekir. İyi bir apartman köpeği olarak kabul edilir, ev eğitiminde biraz inatçı olabilir.

Yorkshire’ın Genel Özellikleri

Yorkshire’lar, yalnızca 15 veya 16 cm uzunluğunda ve yaklaşık 1 ila 3 kg arasında herhangi bir ağırlığa sahip olan en küçük köpekler arasındadır. Küçük bir kafaları vardır ve ağızları orta uzunluktadır. Kulaklar v şeklindedir. Gövde, düz bir sırt ile kompakttır. Bu köpeğin en dikkat çekici özelliği, uzun, ince ve düz olan kürküdür.

Tüyleri, gövde ve kuyrukta çelik mavi renktedir ve diğer yerlerde bronzdur. Kuyruk genellikle doğal uzunluğunun yarısına kadar kenetlenir. Başın üst kısmındaki uzun saç, başka bir karakteristik özelliktir ve genellikle bir kurdele ile bağlanarak köpeğe gösterişli bir görünüm kazandırılır. Ömürleri ise ortalama 12-15 yıldır.

Yorkshire’ın Kişilik Özellikleri

Bu sevimli köpekler küçük boyutu, enerjik, alıngan ve otoriter kişilik özelliği ile dikkat çeker. Teriyer sevecen olmasının yanı sıra çok fazla ilgi ister. Bu cins teriyerler mükemmel bekçi köpeğidir. Saygılı ya da nazik davranılmazsa, diğer insanlara karşı saldırgan olabilirler.

Bazıları diğer küçük hayvanlara da saldırgan olabilir, fakat bazı teriyerler ise diğer köpeklerle ve hatta kedilerle oldukça barış içinde yaşarlar. Çok küçük olduklarından dolayı yaşamak için aşırı büyük alana ihtiyaçları yoktur. Dışarıda yürüyüş yapmaktan da hoşlanırlar. Bu cinsler çok az tüy döker. Tüylerinin iyi durumda ve güzel görünmesi için düzenli bakım şarttır. En az haftada bir tarama ya da fırçalama gerektirir.

Yorkshire Tarihçesi

Yorkshire terrier, Viktorya döneminde İngiltere’de Yorkshire’da geliştirildi. Cinsle ilgili diğer tarihsel bilgiler belirsiz veya çelişkilidir. Kimi kaynaklara göre; bu köpeklerin Kuzey İngiltere’de, büyük köpekleri kolayca tutamayan, sakin bir arkadaş isteyen işçiler tarafından yetiştirildiği söylenir.

Diğer raporlar, Yorkie’nin maden şaftlarını istila eden fareleri yakalamak ve porsuk yuvalarına girmek için bir köpek olarak geliştirildiğini söylüyor. Orijinalleri, bugünkünden daha büyüktü. İlerleyen yıllarda bu cins köpekler minyatürleştirildi ve trend bir köpek haline geldi. Cins ilk olarak 1800’lerin sonlarında ABD’deki bir gösteride tanıtıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Greyhound Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.