Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

İngiliz Bulldog Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
İngiliz Bulldog Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

İngiliz Bulldog köpek ırkı bakımı merak ediliyor. Karakteristik görünümleri ve kaslı vücutları ile pek çok kişinin tercih ettiği bir köpek türü olan İngiliz Bulldog köpek ırkının bakımına dair hayvanseverler tarafından pek çok soru sorulmaktadır. Peki küçük birer koruyucu olan İngiliz Bulldog köpek ırkının bakımı nasıl olmalıdır. İşte detaylar!

İngiliz Bulldog Köpek Irkı Özellikleri

İngiliz Bulldog Köpek Irkı Bakımı

Bir zamanlar köpek dövüşlerinde kullanılan İngiliz Bulldog köpek ırkının onlara has bir görünümü vardır. Orta boylu bir vücutları, sarkık yapılı yanakları, basık burunları ve ağızlarına göre geniş bir çene yapıları vardır. Kaslı bir vücutları bulunur. Sahiplerine karşı çok koruyucu ve sadık olurlar. Bu özellikleri ile iyi bir bekçi köpeği oldukları gözlenir. Ağız ve burun yapıları nedeni ile uyurken horlarlar.

İngiliz Bulldog Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

İngiliz Bulldog köpek ırkının tüyleri kısa ve düzdür. Parlak ve pürüzsüz bir görünümü vardır. Tüylerinin bu görünümünün korunması için düzenli olarak tüy bakımları yapılmalıdır. Özellikle gevşek cilt yapısına sahip vücut bölgelerinde tüy bakımına özen gösterilmelidir. Tüy bakımı için tüylerinin haftada 2-3 kez köpek fırçası ile fırçalanması gerekir. Salya akıtan bir köpek türü olduğu için de vücutları zaman zaman silinmelidir. Yıkama işleminin ise yılda yalnızca 1-2 kez yapılması önerilir.

İngiliz Bulldog Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

İngiliz Bulldog köpeklerinin tırnakları fazla uzadığında bir yerlere takılarak hareket etmelerini zorlaştırır. Bunun yanı sıra kendilerini yaralamalarına da neden olabilir. Fazla uzun tırnakların bir diğer dezavantajı ise yıpranması ve kırılmasıdır. Bu sorunların önüne geçilmesi için İngiliz Bulldog köpek ırkının tırnaklarının ayda 1 veya 2 kez kesilmesi önerilir. Köpek tırnak makası ile güvenli işlem yapılabilir.

İngiliz Bulldog Köpek Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Köpeklerde tıpkı insanlar gibi diş ağrısı çeker ve çeşitli ağız rahatsızlıklarını yaşar. Bu sorunun önlenmesi için ağız hijyeninin sağlanması gerekir. İngiliz Bulldog köpek ırkının ağız ve diş bakımının yapılması da bu nedenle çok önemlidir. Diş bakımı için köpeklerin kullanımı için uygun olan diş fırçası ve diş macunu tercih edilmelidir ve haftada en az 2 veya 3 kez İngiliz Bulldog köpeklerinin dişlerinin fırçalanmasına özen gösterilmelidir. Ağzın diğer bölgeleri de yine köpeklerin kullanımı için uygun olan ürünler ile temizlenmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Sağlıklı Köpek Irkları

İngiliz Bulldog Köpek Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

İngiliz Bulldog köpek ırkının göz ve kulak bakımı yapılırken ilk olarak gözlem yapılmalıdır. Gözlem sırasında fark edilen herhangi bir anormallik olması durumunda bu sorun ciddiye alınmalıdır. Zira gözlerde ve kulaklarda çeşitli hastalıkların belirtisi olarak çeşitli yan etkiler meydana gelebilmektedir. Bu bölgelerde herhangi bir sorun yoksa temizliğe başlanmalıdır. Bunun için İngiliz Bulldog köpeklerinin kullanımı için uygun olan ürünler ile bu bölgelerin etrafı güzelce silinmelidir.

İngiliz Bulldog Köpek Irkı Egzersiz İhtiyacı

İngiliz Bulldog köpek ırkı, tembelliği nedeniyle egzersiz yapmaktan kaçınır. Gün içinde çoğunlukla bir köşede ya da sahiplerinin ayaklarının dibinde uzandıklarını görmek mümkündür. Bu nedenle İngiliz Bulldog köpek sahiplerinin onları egzersiz yapmaya teşvik etmeleri gerekir. Yüksek tempolu egzersizler yerine hafif-orta tempolu egzersizler ile egzersiz ihtiyaçları karşılanabilir. Bu şekilde günlük 30 dakika egzersiz yeterli olur.

İngiliz Bulldog köpek ırkının egzersizleri için sıcaklığın yüksek olduğu öğle saatleri yerine sabah ve akşam serinliğinin olduğu zamanlar tercih edilmelidir. Bunun nedeni basık burun yapıları ile sıcak havalarda nefes almada güçlük yaşamalarıdır. Köpek oyuncakları ile aktifliği desteklenmelidir.

İngiliz Bulldog Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

İngiliz Bulldog köpek ırkı, bazı zamanlarda tembellik etmeyi seven obur bir köpek ırkıdır. Bu nedenle kilo almaları kolaydır. Bunu önlemek için beslenme konusunda çeşitli detaylara ekstra özen göstermek gerekir. Beslenmeleri için yüksek kaliteli köpek mamaları tercih edilmelidir. Mama tercih edilirken köpeğin yaşı, boyu, kilosu ve hareket düzeyi gibi birçok detay değerlendirilmelidir. Bu sayede İngiliz Bulldog köpek ırkının beslenmesi için en uygun mamaya karar verilebilir.

İngiliz Bulldog köpek ırkının beslenmesinde genellikle iki ölçek köpek mamasının iki öğüne bölünmesi önerilir. Ancak köpeğin özelliklerine göre bu ölçek değişikliğe sebep olabilir. Ev yemeği ile beslemek isteyenlerin ise bu konuda daha fazla araştırma yapması önemlidir. Mamanın ve yemeğin yanı sıra yeteri kadar su içtiklerinden de emin olunmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Havlaması Nasıl Durdurulur?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.