Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

İngiliz Bull Terrier Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
İngiliz Bull Terrier Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

İngiliz Bull Terrier köpek ırkı bakımı sıklıkla sorgulanıyor. Karakteristik yüz yapısı, sadakati ve cesur karakteri ile İngiliz Bull Terrier köpek ırkı çok popülerdir. 1800 yıllarda İngiltere’de keşfedilen bu köpekler, o zamanlar köpek dövüşlerinde kullanılmıştır. Günümüzde bu köpekler sadık bir dost ve koruyucu olarak öne çıkar.

İngiliz Bull Terrier Köpek Irkı Özellikleri Nelerdir?

İngiliz Bull Terrier Köpek Irkı Bakımı

Üçgen şeklindeki farklı yüz yapısı ile dikkat çeken İngiliz Bull Terrier köpek ırkının güçlü bir fiziği vardır. Orta büyüklükte bir vücuda ve güçlü kaslara sahiptir. Dişi ve erkek İngiliz Bull Terrier köpekleri aynı uzunluğa ve ağırlığa sahiptir. Cinsiyetler arasında yalnızca kas yoğunluğu farkı bulunur.

Kısa tüylü canlılardır ve çok tüy dökmezler. Genellikle beyaz üzerinde siyah veya beyaz benekler yer alır. Dar ve minik göz yapıları vardır. Ancak uzun görüş mesafesine sahiptirler. Sahiplerine çok bağlı olan bu köpeklere beyaz süvari de denir.

Öte yandan yabancılara karşı çok saldırgan olabilirler. Kalp, böbrek ve kulak rahatsızlıklarına yatkın olan İngiliz Bull Terrier köpek ırkının yaklaşık 13 yıllık bir ömrü vardır.

İngiliz Bull Terrier Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Kısa ve katmansız tüy yapısına sahip olan İngiliz Bull Terrier köpek ırkının tüy bakımını yapmak oldukça kolaydır. Uzun tüylü köpeklere nazaran daha az taranma ihtiyacı duyarlar. Ancak ara sıra hem tüy bakımını yapmak için hem de ilgi vererek mutlu etmek için tüyleri taramak gerekir. Bu esnada kaliteli bir köpek fırçası kullanmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Afgan Tazısı Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Kısa tüyleri nedeniyle soğuk havalarda üşümemeleri için köpek kıyafetleri alınabilir. Ayrıca çok sık yıkanması gerekmese de arada banyo yaptırmak iyi olur.

İngiliz Bull Terrier Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

İngiliz Bull Terrier Köpek Irkı Bakımı

Genellikle aktif bir yapıya sahip olan köpeklerin pati bakımının yapılması çok önemlidir. İngiliz Bull Terrier köpek ırkını pati bakımı yapılırken patilerin çatlamasını önlemek için pati bakım kremi kullanılmalıdır. Ayrıca yerde bulunan bazı maddelerden zarar görmemeleri için köpek ayakkabısı veya köpek çorabı kullanılabilir. Ayda bir kez tırnak kesimi yapmaya da özen gösterilmelidir.

İngiliz Bull Terrier Köpek Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

İngiliz Bull Terrier köpek ırkının ağız ve dış sağlığını korumak için dişlerinin haftada en az 2 kere fırçalanması gerekir. Bu şekilde ağızdaki bakteriler yok edilirken çeşitli hastalıklara karşı korunma sağlanmış olur. Köpek ağız bakım ürünleri ile diş ve ağız bakımı yerine getirilebilir. Bununla beraber yıl içerisinde düzenli olarak bir veteriner hekime kontrol ettirmekte faydalı olur.

İngiliz Bull Terrier Köpek Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

İngiliz Bull Terrier ırkının göz ve kulak sağlığını korumak için düzenli temizlik ve bakım yapmaya dikkat edilmelidir. Bunun için göz ve kulak temizlik malzemeleri kullanılmalıdır. Bu şekilde görme ve işitme kaybının önüne geçilebilir. Özellikle beyaz İngiliz Bull Terrier köpeklerde gözlenen işitme kaybı sorunu da bu şekilde engellenebilir.

İngiliz Bull Terrier Köpek Irkı Egzersiz İhtiyacı

İngiliz Bull Terrier Köpek Irkı Bakımı

Orta düzeyde egzersiz ihtiyacına sahip olan İngiliz Bull Terrier ırkı köpeklerinin günde 1-2 saat egzersiz yapması gerekir. Bu egzersizler, oyun oynayarak veya yürüyüşe çıkarak yapılabilir. Ancak dışarıda yapılacak egzersizlerde tasma takmaya özen gösterilmesi gerekir.

İngiliz Bull Terrier ırkı köpeklerin gelişim süreleri 18 aya kadar devam eder. Gelişim süresindeyken daha hassas kemik yapısına sahip olurlar. Bu nedenle yavruyken yapılan egzersizlerin kemik yapısına zarar vermemesine dikkat edilmelidir. Yine de egzersizlere bu dönemdeyken başlanmalıdır. Çünkü bu dönemde eğitilmeleri daha kolaydır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  English Foxhound (İngiliz Tilki Tazısı) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

İngiliz Bull Terrier Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

İngiliz Bull Terrier cinsi köpeklerin iştahı oldukça yüksektir. Yemek yemeyi de çok sevmeleri nedeniyle beslenme sırasında ölçüyü ayarlamaya dikkat edilmelidir. Aksi taktirde fazla kilo ile beraber sağlık sorunları oluşması mümkündür.

İngiliz Bull Terrier ırkı köpeklerin ağırlıklı olarak kuru mama ile beslenmesi gerekir. Ancak kuru mama seçimi yaparken dikkatli olunmalıdır. Gerekli lif, vitamin, protein ve mineral değerlerine sahip olan kuru mamalar tercih edilmelidir. Köpeğin beslenmesinde çeşitlilik oluşturmak adına yaş mama da ona sunulmalıdır. Farklı zamanlarda ödül maması da verilebilir. Böylece köpeğin hem sağlıklı beslenmesi teşvik edilir hem de mutlu olması sağlanır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.