Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede En Popüler Terrier Cinsleri

Abone Ol 
8 Maddede En Popüler Terrier Cinsleri

Terrier cinsleri, en kalabalık ırk çeşitliliğine sahip olan ve dünya üzerinde de en yaygın olan köpek ırkları arasındadır. Bu nedenle hem çok ilgi gören hem de farklı türleri ile bambaşka bir ırkı gözler önüne seren bir cinstir. Özellikle de Yorkshire Terrier ya da Boston Terrier gibi bilindik terrier köpek ırkları, köpek severler arasında popülerliğini koruyan ve sahiplenilen ırklar arasında yer alır.

https://www.youtube.com/watch?v=F_-zw-V_Upk

1. Yorkshire Terrier Köpek Irkı

Terrier cinsleri

Terrier cinsleri listemizde ilk sırada Yorkshire Teriyeri var. Çok uzun, yumuşak ve ikiye ayrılıp taranmış gibi bir görünüme sahip olan tüyleri ile Yorkshire Terrier ırkı çok sevilmektedir. Bu köpekler küçük cüsselerine rağmen çok cesur ve atılgan köpeklerdir. Apartmanda yaşamak için uygun olan bu köpekler hem sessiz hem de uysal ırklardan biridir. Bu nedenle de apartman yaşantısında rahat ederler ve apartman sakinlerini rahatsız etmeleri de söz konusu olmaz. Aşırı enerjik olan bu cesur köpekler, bir tehlike algıladıkları zaman saldırmaya hazır şekilde beklerler.

Cüsselerine kıyasla oldukça cesur ve atılgan olan bu köpek ırkı, sahiplerini ve sevdiklerini koruma konusunda oldukça hızlı şekilde hareket eder. Oyuncak ırklar arasında yer alan ve ortalama 3 kilogram kadar ağırlığa sahip olan Yorkshire Terrier ırkı köpekler genellikle oldukça oyuncu olmalarına rağmen yüksek koruma güdüsüne sahip değillerdir. Ancak yine de sahiplerini korumak için ellerinden geleni yaparlar. Ayrıca bu köpekler diğer köpeklerle, çocuklar ve farklı hayvanlarla ya da yabancı kişilerle çok iyi anlaşamazlar. Eğer köpeğinizi yavruluktan itibaren sosyal hale getirirseniz onun daha sevecen olmasını da sağlamanız mümkün olabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Glokom Belirtileri ve Nedenleri

2. Bull Terrier Köpek Irkı

terrier cinsleri

Terrier cinsleri listemizde bir diğeri de Bul Teriyeri. Üçgen şeklindeki kafa yapısı, küçücük gözleri ve vücuduna kıyasla iri kalan kafası ile ilgi çeken Bull Terrier köpeklerinin dış görünüşü köpek severler için ilgi çekici ve farklı olabilir. Ayrıca bu köpeklerin karakterleri de fiziksel özellikleri kadar ilgi çekicidir. Genel olarak kaslı ve güçlü bir yapıya sahip olan bu köpeklerin kısa tüylerinin bakımı oldukça kolaydır. Köpek tarakları ile tüy bakımı pratikçe yapılabilir.

Koruma güdüsü son derece gelişmiş olan Bul Terrier ırkı köpekler, tehlike algıladıkları anda cesur şekilde hareket ederek sahiplerini ve sevdiklerini koruma konusunda bir saniye bile tereddüt etmezler. Tehlikeli ve saldırgan olarak bilinirler ancak iyi bir eğitim, her köpeğin saldırgan ve kavgacı olmasını engelleyebilir. Orta boyutlu köpek ırkları arasında yer alan Bull Terrier köpekleri ortalama 20 – 27 kilogram ağırlığında olabilir. Çok iri cüsseli olmasalar bile koruma güdüleri son derece gelişmiş olduğundan dolayı sevdiklerini ve sahiplerini koruma konusunda oldukça başarılı ve cesurdurlar.

3. American Staffordshire Terrier Köpek Irkı

terrier cinsleri

Son derece enerjik olan, kaslı ve kuvvetli yapısı ile dikkat çeken American Staffordshire Terrier ırkı köpekler, koruma ve bekçilik konusunda destek alınan ırklardan biridir. Bu köpekler oldukça korumacı bir yapıya sahiptir. Ayrıca sahipleri ile oyun oynamaktan da keyif alırlar. Onunla iletişim kurmak için zinde kalmasını sağlayacak farklı oyunları beraber oynamanız, iyi bir dostluğun başlangıcı olabilir. Bununla beraber, sevimli dostunuza kaliteli köpek oyuncakları sunarak, eğlenceli vakit geçirmesine yardımcı olabilirsiniz.

Mücadeleci ruhları onları sürekli olarak kazanmaya ve üstün gelmeye iter. Yine de köpeğinize vereceğiniz doğru eğitim ile köpeğinizin sizin sözünüzü dinlemesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede her alanda üstün gelme tavrı da körelebilecektir. Orta boy köpek ırkları arasında yer alan American Staffordshire Terrier köpeklerinin ortalama kilosu 25 – 30 kilogram arasında değişir. Bu köpeklerin acıya karşı dayanıklı olması ve koruma güdülerinin son derece gelişmiş olması da onların sahipleri ve sevdikleri ile arasında farklı bir bağ kurmasına neden olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Çok Tüy Döken Köpek Irkları Hangileri?

4. Jack Russel Terrier Köpek Irkı

terrier cinsleri

En bilindik terrier ırklarından biri olmasına rağmen ismi az duyulan Jack Russel Terrier köpekleri oldukça aktif, sosyal ve oyun meraklısı köpeklerdir. Bu köpeklerin sürekli oyun oynamak istediğini her alanda görmeniz de mümkündür. Egzersiz ihtiyacı yüksek olan bu köpekler ile yürüyüşe çıkmak ve onlarla fiziksel aktiflik gerektiren oyunları oynamak oldukça keyiflidir.

Genel anlamda oldukça dost canlısı bir karaktere sahip olan Jack Russel Terrier köpeklerinin her türlü köpekle ve farklı insanlarla iyi anlaşmasından söz edilebilir ancak yabancılara karşı biraz çekingen ve önyargılı olabilirler. Bu da sahiplerini korumak için geliştirdikleri bir koruma mekanizmasıdır. Sahiplerini korumak için farklı önlemler alırlar ve gerektiğinde cesur şekilde hareket edebilirler.

5. Boston Terrier Köpek Irkı

terrier cinsleri

Boston Terrier, sevimli halleriyle dikkat çeken terrier cinsleri arasında yer alır. Zeki ve iyi huylu olan bu köpekler, yabancı köpeklerle anlaşma konusunda çekingen olsalar da genel anlamda herkesle çok iyi şekilde anlaşabildiklerini söylemek mümkündür. Aşırı korumacı olmasalar bile sahiplerine karşı son derece sadık köpeklerdir. Bu yüzden de köpek severlerin favorilerinden biri olduklarını söylemek yanlış olmaz. Oyuncu ve genel anlamda aktif olan bu köpekler, ilgiyi severler. Sahipleri ile oyunlar oynayıp vakit geçirmekten keyif alırlar. Küçük ırklar arasında yer alırlar ve genellikle 4,5 – 11,5 kilogram arasında değişen ağırlığa sahiptirler.

6. Maltese Terrier Köpek Irkı

terrier cinsleri

Son derece oyuncu bir karaktere sahip olan Maltese Terrier ırkı köpekler, oyuncak yani toy ırk köpekler arasında yer alırlar çünkü oldukça küçük bir boyuta sahip olan bir cinstir. Bu köpeklerin ağırlıkları ortalama 3 – 4 kilogram kadardır. Kibar ve sevgi dolu olan Maltese Terrier köpekleri, sahipleri ile vakit geçirip onlara sevgilerini ve ilgilerini göstermekten keyif alırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede Dev Köpek Cinsleri

Bu köpeklerin sevdiği şeylerden biri de yeni numaralar öğrenmektedir. Eğitime son derece açıktırlar ve yeni numaralar öğrenerek vakit geçirmek hoşlarına gider. Ayrıca söz dinleyen ve sahiplerinin sözünden dışarı çıkmama konusunda yetenekli olan Maltese Terrier köpekleri, yabancılarla anlaşamasalar bile diğer hayvanlarla, köpeklerle ve genel olarak tanıdıkları herkesle iyi iletişim kurabilirler. Pek korumacı olmamaları ile bilinmektedirler.

7. Airedale Terrier Köpek Irkı

terrier cinsleri

Terrier cinsleri orta boy ırklar arasında yer alan Airedale Terrier köpeklerinin ağırlıkları ortalama 18 – 20 kilogram arasında değişir. Bu köpekler oyuncu ve aktif köpeklerdir. Ev içerisinde kapalı kalmaktan pek hoşlanmazlar. Ev içerisinde ve dışarıda her türlü durumu bir oyuna çevirebilme yetenekleri vardır. Sizinle her koşulda oyun oynayıp vakit geçirmek için can atarlar.

Pek itaatkar olmasalar bile eğitimlerini başarı ile kısa sürede tamamlarlar. Kolay eğitilebilen terrier cinsleri arasında yer alırlar. Genellikle baskın bir karaktere sahip olan Airedale köpeklerinin eğitimleri sırasında sizin daha üstün olduğunuzu ve sözünüzün dinlenmesi gerektiğini onlara öğretmeniz, eğitimleri genel anlamda kolaylaştırabilecektir. Eğitim sırasında köpek eğitim ürünleri kullanmanız çok daha iyi olacaktır.

8. Scottish Terrier Köpek Irkı

Terrier cinsleri

Terrier cinsleri listemizde sonunda sırada İskoç teriyeri var. Küçük ırklar arasında yer alan İskoç Terrier köpekleri ayrıca Scottish Terrier köpekleri olarak da bilinir. Bu köpekler genellikle ortalama 8,5 – 10,5 kilogram kadar bir ağırlığa sahip olur. İngiltere kökenli olan Scottish Terrier köpekleri; uysal, cesur ve sadık köpeklerdir.

Koruma özellikleri yüksek olmasa bile sahiplerini tehlikede hissettikleri anda yardım etmek için cesur şekilde hareket edebilirler. Ayrıca bu köpekler havlamayı çok sevdiği için apartman hayatına da pek uygun oldukları söylenemez. Bu nedenle eğer bir Scottish Terrier ırkı köpek sahiplenecekseniz onun eğitimi için çok çaba harcamanız gerektiğini bilmeniz ve havlamayı sevdiğini göz önünde bulundurmanız gerekecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.