Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Boerboel Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Boerboel Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Boerboel köpek ırkı bakımı merak ediliyor. En iyi bekçi köpeklerinden biri olan ve güçlü vücudu ile dikkat çeken Boerboel köpek ırkını besleyen birçok kişi bulunuyor. Boerboel köpek ırkını besleyen ve beslemeyi düşünenler tarafından Boerboel köpek ırkı bakımı nasıl olmalı sorusuna yanıt aranıyor. İşte detaylar!

Boerboel Köpek Irkı Özellikleri

Boerboel Köpek Irkı Bakımı

Daha iri köpek türlerinden olan Boerboel köpeklerinin ana vatanı Güney Afrika’dır. Onlara güçlü bir ısırma kuvveti kazandıran güçlü bir çeneleri vardır. Vücutları da aynı şekilde çok kaslı ve güçlü bir yapıya sahiptir. Bu özellikleri ile iyi bir bekçi köpeği olurlar. Enerjik ve oyuncu canlılardır. Yüksek zekaları ile eğitilmeleri çok kolaydır. Sahiplerine çok bağlı olurlar ancak yabancılara karşı temkinli bir tavırları ile bilinirler.

Boerboel Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Boerboel köpek ırkı, tüm köpekler arasında bakım zorluğu orta düzeyde yer alan bir köpektir. Tüy bakımı da yine orta zorluktadır. Boerboel köpek ırkının çift katmanlı, kısa ve düz tüyleri vardır. Genellikle çok tüy dökmezler. Bu nedenle haftada 2 kez tüylerinin taranması çoğunlukla yeterli olur. Boerboel köpeklerinin tüylerinin taranmasında tüy yapıları için uygun olan bir fırça kullanılmalıdır. Tarama işleminin yanı sıra sene de 2-3 kez de yıkanmaları gerekir. Fazla yıkanmaları durumunda tüy ve cilt yapıları hasar görebilir.

Boerboel Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Pati bakımı, tüm köpekler gibi Boerboel köpek ırkı için de önemlidir. Gerekli pati bakımı yapılmayan köpeklerde hareket zorluğu ve yaralanma gibi rahatsızlıklar yaşanabilir. Bu sorunların önlenmesi için Boerboel köpek ırkının pati bakımının rutin bir şekilde yapılması tavsiye edilir.

Boerboel köpek ırkını pati bakımı için tırnakları ayda 1 veya 2 kısaltılmalıdır. Bu sayede tırnakların bir yerlere takılması ve kırılması önlenebilir. İşlem için kaliteli köpek tırnak makası tercih edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Gastrit Nedir?

Boerboel Köpek Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Ağız ve diş bakımı, insanlarda olduğu gibi köpeklerde ve diğer canlılarda da önemlidir. Boerboel köpeklerin dişlerinde herhangi bir çürük meydana gelmesini önlemek için düzenli olarak dişleri fırçalanmalıdır. Dişlerin fırçalanma sıklığı ne çok az ne de çok fazla olmalıdır. Boerboel köpek ırkının dişlerinin haftada 2 veya 3 kez fırçalanması yeterli olur. Ağız ve diş hijyenini sağlamak için gereken diğer ürünlerde kullanılmalıdır.

Boerboel köpek ırkının ağız ve diş bakımında kullanılan ürünün köpeklerin kullanımı için üretilmiş ürünler olması gerekir. Bu sayede kullanılan ürünlerden herhangi bir olumsuz etki görülmeden gerekli bakım yapılabilir.

Boerboel Köpek Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Gözler ve kulaklar, köpeklerin en hassas olduğu ve enfeksiyona açık olduğu bölgeler arasında yer alır. Bu nedenle köpeklerin rutin bakımı sırasında ihmal edilmemesi önemlidir. Gözlerin ve kulakların her gün düzenli olarak çeşitli hastalık, iltihap ve enfeksiyon ihtimaline karşı kontrol edilmesi gerekir. Göz ve kulak çevresinin de köpeklerin kullanımı için uygun olan ürünler ile temizlenmesi şarttır. Bu duyu organlarında ve çevresinde herhangi bir anormallik fark edildiğinde ertelemeden veteriner hekimler ile görüşülmelidir.

Boerboel Köpek Irkı Egzersiz İhtiyacı

Boerboel köpek ırkının fiziksel ve zihinsel olarak zinde hissetmesi için belli düzeyde egzersiz yapması gerekir. Bu egzersiz ihtiyacı karşılanmadığı taktirde Boerboel köpek ırkının davranışlarında olumsuz değişiklikler gözlenebilir.

Boerboel köpek ırkının egzersiz ihtiyacını karşılamak için koşu, yürüyüş, çeşitli oyunlar ve oyuncaklar kullanılabilir. Bu egzersizlerin süresinin ise en az 45 dakika olduğundan emin olunması gerekir. Yeteri kadar egzersizin köpeklerin enerjisini atması, daha mutlu ve sağlıklı olması açısından önemli olduğu unutulmamalıdır.

Boerboel köpeklerinin oldukça güçlü ve atletik bir fiziği vardır. Bu yüzden egzersizler sırasında kaybolmalarını ve kaçmalarını önlemek için dışarı çıkarırken tasma takılması gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Shih Tzu Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Tüyoları

Boerboel Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

Boerboel köpek ırkının daha sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürmesinin öncüllerinden biri beslenmedir. Boerboel köpek ırkının beslenmesinde besin değeri yüksek olan yüksek kaliteli mamalar tercih edilmelidir. Öğünlerde çoğunlukla kuru mamalar kullanılmalıdır. Yaş mamaların ise aşırıya kaçmadan verilmesi gerekir. Yaş mamaların ödül maması olarak verilmesi daha uygundur.

Boerboel köpek ırkının beslenmesi için bir mama seçerken köpeğin fiziksel durumunun değerlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Her köpeğin besin ihtiyacında yaş, kilo ve boy gibi çeşitli faktörlere göre değişiklik olmaktadır. Bu faktörler değerlendirilerek bir mama seçildikten sonra yine besin ihtiyacına göre öğünlere karar verilmelidir. Boerboel köpek ırkının beslenmesi için iki öğün yeterli olacaktır. Öğünlerdeki mama miktarına ise özel bir değerlendirmeden sonra karar verilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.