Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ara Papağanı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Ara Papağanı Bakımı Nasıl Olmalı?

Ara papağanı bakımı biraz zahmet ve özveri gerektirir. Amerika papağanı ve Makav papağanı olarak da bilinen bu sevimli canlılar, oldukça popüler evcil hayvanlar arasında yer almaktadır. Peki, Ara papağanının bakımı nasıl olmalı?

Ara Papağanı Bakımı

Ara Papağanı Bakımı

Papağan dostlarımız, birçok evde evcil hayvan olarak tercih edilen egzotik kuşlardır. Doğru bir şekilde eğitildikleri taktirde konuşma özellikleri bulundukları için çok fazla arkadaşlık sağlayabilen çok sosyal bir kuştur.

Ara papağanı bakımı adına önemli olan noktalardan biri de kafes seçimi ve yem tercihi gibi konulardır. Evde papağan beslemek için ilk yapmanız gereken, bu evcil hayvan için yeterince büyük bir kafes almaktır. Sonrasında ise papağan dostunuz için kaliteli ve besleyici yemler seçmelisiniz. Ara papağanı bakımında dikkat edilecek konular şu şekilde sıralanabilir:

1. Ara Papağanı Kafes Seçimi

Papağan sahiplendikten sonra yapmanız gereken ilk şey onun habitatını hazırlamak yani kuşunuza uygun bir yaşam alanı sunmaktır. Bunun için papağan kafesi satın almalısınız. Asıl önemli nokta ise papağanın boyutuna uygun olan bir kafes seçmektir. Papağanınız, kafesinde yeterince hareket edebilmelidir.

2. Ara Papağanı Yem Seçimi

Beslenme, papağanınızın sağlıklı ve mutlu yaşaması için dikkate almanız gereken bir başka faktör. Ara papağanı bakımı, kaliteli kuş yemleri satın almayı gerektirir. Lezzetli ve besleyici papağan yemleri ile beslenen Ara papağanları daha uzun süre sağlıkla yaşarlar. Ayrıca yemler dışında kuş dostunuza meyve ve sebze vermeyi de unutmamalısınız.

3. Ara Papağanı Gaga Bakımı

Ara papağanı bakımı için gaga taşları kullanabilirsiniz. Gagasının sağlıklı ve ideal formda olması için gaga taşları son derece gerekli olan malzemelerdir. Kuşunuzun gaga ve tırnak sorunları yaşamaması adına gaga taşından yararlanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuşlarda Kusma Problemi

4. Ara Papağanı Su Tüketimi

Ara papağanı bakımı hususunda dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de su tüketimi olmaktadır. Kuş yemlik ve suluk gibi materyaller papağan kafesinde yer almalıdır. Ayrıca kuşunuzun her daim temiz ve taze suya erişimi olmalıdır. Bundan dolayı düzenli aralıklarla suyunu değiştirmeyi unutmamalısınız.

5. Ara Papağanı Kafes Temizliği

Papağan dostunuzun temiz ve hijyenik koşullarda yaşaması önemli. Bunun için kafes temizliğine özen göstermelisiniz. Haftada en az bir kez papağanınızın kafesini temizlemelisiniz. Böylece papağanınıza sağlıklı ve temiz bir yaşam alanı sunmuş olacaksınız.

6. Ara Papağanı Konuşma Kabiliyeti

Ara papağanı çok zeki bir canlıdır. Onu doğru bir şekilde eğitirseniz konuşabilir ve bazı kelimeleri rahatlıkla söyleyebilir. Papağan oyuncakları ile onunla oyunlar oynayarak ve zekasını teşvik edecek çalışmalar yaparak, papağanınızın konuşma kabiliyetini geliştirebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.