Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Arkadaş Canlısı Kuş Türleri Hangileri?

Abone Ol 
Arkadaş Canlısı Kuş Türleri Hangileri?

Arkadaş canlısı kuş türleri, yeni bir kuş sahiplenmek isteyenlerin merak ettiği bir konu. Özellikle ilk defa kuş sahiplenecekler için en iyi evcil kuş; dost canlısı, nazik ve sosyalleşmeyi seven cinslerdir. Çekingen ya da agresif olma eğilimindeki bir kuştan ziyade, doğal olarak arkadaş canlısı bir mizaca sahip olan bir kuşla bağ kurmak ve gereken bakımı ona sunmak çok daha kolay olacaktır.

Arkadaş Canlısı Kuş Türleri

Arkadaş Canlısı Kuş Türleri

Bütün kuşlara özel bir evcil hayvan olarak davranılması gerekse de, girişken ve nazik tavırları ile bilinen bir kuş cinsi seçmek, saldırganlık ve ısırma riskini minimuma düşürecektir. Arkadaş canlısı kuş türleri ise aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. Muhabbet Kuşu

Dünya çapında popülariteye sahip olan muhabbet kuşları en iyi evcil kuşlardan biridir. Düzgün bir şekilde evcilleştirildiğinde ve bakıldığında, bu kuşlar olağanüstü derecede arkadaş canlısı ve sevecen olabilir. Muhabbet kuşları, küçük olmalarının ve oldukça az bakım gerektirmelerinin yanı sıra, eğitime açık olmalarıyla da bir adım öne çıkarlar. Birçok eğlenceli kuş numarası yapmayı öğrenebilirler. Muhabbet kuşları, kuş sahibi olmaya yeni başlayanlar için uygun bir seçimdir. Kaliteli muhabbet kuşu yemi ile beslenmesi önem arz eder.

2. Sultan Papağanı

Arkadaş canlısı kuş türleri arasında bir diğeri de Sultan Papağanı. Dost canlısı ve sevecen bir evcil kuş isteyen herkes için harika bir seçimdir. Avustralya’dan gelen bu kuşlar, yavru iken elle beslendiklerinde ve olumlu ortamlarda büyüdüklerinde mükemmel evcil hayvanlar olurlar. Sultan papağanları normalde konuşmayı öğrenmeseler de son derece zekidirler.

3. Kakadu Papağanı

Dost canlısı ve sevecen büyük bir evcil kuşu tercih ediyorsanız, bir Kakadu en uygun seçim olacaktır. Bu güzel kuşlar, sahipleri ile çok güçlü bir bağ kurarlar ve mümkün olduğunca yoğun şekilde onlarla beraber zaman geçirmeyi tercih ederler. Kuşunuzla sosyalleşmek için bolca zamanınızın olması zorunludur. Kakadular yeterince ilgi görmezlerse depresyona girebilirler ve tüy yolmaya meyilli hale gelirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Papağan Bakımı Nasıl Olmalı?

4. Sümbül Amerika Papağanı

Arkadaş canlısı kuş türleri Sümbül Amerika Papağanı ile devam ediyor. Bu kuşlar, tüm papağanların en büyüğüdür. Girişken ve arkadaş canlısı kuşlar olarak, sahipleriyle oynayarak zaman geçirmeye bayılırlar. Boyutları nedeniyle, çoğu insan için bu kuşlara uygun yaşam alanı sağlamak zor olabilir. Ancak ihtiyaçlarını karşılayabilenler, tüylü arkadaşlarıyla inanılmaz bir ilişki ile ödüllendiriliyor. Bu kuşlar için geniş bir papağan kafesi şarttır.

6. Güvercin

Güvercini hemen dost canlısı bir kuş olarak düşünmeyebilirsiniz, ancak evcilleştirilmiş, elle beslenen güvercinlerin son derece tatlı ve nazik oldukları bilinmektedir. Bu kuşlar nadiren ısırırlar ve sınırlı kuş deneyimine sahip insanlar bile genellikle güvercinleri eğitmeyi ve onlarla bağ kurmayı kolay bulurlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.