Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Arowana Balığı Özellikleri ve Bakımı

23.10.2023
210
Abone Ol 
Arowana Balığı Özellikleri ve Bakımı

Arowana balığı, farklı görünümü, canlı rengi ve uyumluluğu ile öne çıkan bir balıktır. Bu tatlı su balığı hakkında bilinmesi gerekenleri ele aldık.

Arowana Balığı Kökeni

Arowana balığının Avustralya, Asya, Afrika ve Güney Amerika kökenli çok sayıda ailesi vardır. Gümüş arowana, Asya ve Avustralya haricinde Afrika ve Güney Amerika’da görülür. Kökenlerine göre sınıflandırılmış on farklı çeşidi bulunur. Bazı türlerin nesli tükenmek üzeredir.

Arowana Balığı

Arowana Balığı Renkleri

Arowana balıkları renklerine ve kökenlerine göre sınıflandırılır. En yaygın olanı gümüş rengidir. Soluk gümüşten altın tonlarına kadar farklı renklerde karşımıza çıkar. Kimileri ise mavi, sarı ve turuncu bir şerit içerir. Kırmızı ve yeşil tonlarda olan cinsleri de vardır. Tümünde çok büyük pullar yer alır. Bu sayede parlak bir görünüm oluşturur. Sırt yüzgeçleri ise balığa aerodinamik bir görüntü katar.

Arowana Balığı ile Uyumlu Balıklar

Bu balıklar yalnız yaşamayı severler. Çok büyük bir akvaryum sisteminiz yoksa arowana’ları tek başlarına tutmalısınız. Akvaryuma zararlı patojenlerin girmesini önlemek adına canlı balık ve omurgasızları akvaryuma dahil etmeden evvel karantinaya almalısınız. Genişçe bir akvaryum kuracaksanız, bu balıklarla beraber tatlı su balıklarını aynı yerde tutabilirsiniz.

Arowana Yaşam Alanı Nasıl Olmalı?

Arowana’lar ilk başlarda küçük olsalar da olağanüstü derecede büyüyebilirler. Bundan dolayı en büyük akvaryumlardan edinmeniz, arowana için en doğrusu olacaktır. Ayrıca akvaryumun mutlaka kapağı olmalıdır. Vahşi doğada yiyecek bulmak için sudan dışarı atlamaya alışkın olan bu balıklar, açık akvaryumlardan fırlayabilirler. Tankın üst kısmına parlak bir ışık ya da yansıma eklerseniz, atlamaktan vazgeçebilirler. Bu nedenle akvaryum aydınlatma ürünleri kullanmanız önerilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Balıkların Cinsiyetini Nasıl Anlarız?

Daha geniş ve sığ bir akvaryum, balığın yüzeye doğru çok fazla ivme kazanmasını önler. Balığın yaşam alanında çok fazla engel olmamalıdır. Yiyecekleri hızlı bir şekilde bulmak isterler. Bu yüzden çeşitli dekor ürünleri onları rahatsız edebilir.

Arowana Balıkları Ne Yer?

Etobur olan arowana’lar, özel balık yemleri ile beslenmeliler. Kurutulmuş canlı yem gibi ürünler ile sağlıklı bir beslenme düzeni elde edilebilir. Balığa sunulacak olan yem muhakkak taze ve besleyici olmalıdır. Böylece sağlıklı bir yaşam sürebilecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.