Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Az Bakım Gerektiren En İyi Evcil Kuşlar Hangileri?

Abone Ol 
Az Bakım Gerektiren En İyi Evcil Kuşlar Hangileri?

Az bakım gerektiren en iyi evcil kuşlar, yeni kuş sahipleneceklerin merak ettiği bir konu. Bakım gerektirmeyen bir kuş diye bir şey olmasa da bazı kuş cinslerinin zahmetsiz olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Söz konusu bu kuş ırkları küçüktür. Büyük kuşlara oranla daha az bakım gerektirirler.

Az Bakım Gerektiren En İyi Evcil Kuşlar

Kuş sahiplenecekseniz; az bakım gerektiren en iyi evcil kuşlar listesi ilginizi çekebilir:

1. Güvercin

Güvercin dostlarımız, sahipleri ile iletişim kurmayı seven ama aynı zamanda günün büyük bir bölümünde kendi başlarına takılmaktan hoşlanan canlılardır. Bu nazik kuşların bakımı oldukça kolaydır. Ancak kaliteli kuş yemleri ile beslenmelerine dikkat edilmelidir. D vitamini eksikliğinden muzdarip olmamaları için vitamin ve mineral yönünden zengin olan yemler tüketmeleri gerekir. Ayrıca, gün içinde en az birkaç saat kadar kafes dışı zamana ihtiyaçları vardır.

2. Hint Bülbülü

Az bakım gerektiren en iyi evcil kuşlar arasında bulunan Hint bülbülleri, en sevilen evcil kuşlar listesinde yer alır. Geniş bir kuş kafesi gerektiren bu canlılar, oldukça sevimli, neşeli ve dost canlısı hayvanlardır. Kuş oyuncakları ile vakit geçirmeyi severler. İnsanlardan ziyade kendi türünden kuşlarla sosyalleşmek onlar için daha uygundur. Kısıtlı zamanı olan sahipler için en iyi kuşlardandır.

3. Kanarya

Hoş sesleri ve sevimli görünümleri ile bir adım öne çıkan kanaryalar, çoğu insanın favori evcil hayvanlarından biridir. İspinoz ailesinden gelen bu kuşlar da çok fazla bakım gerektirmezler. Aralarından tercih yapabileceğiniz çok çeşitli kanarya türleri vardır. Yine de tüm kanaryaların çok uysal, uyumlu ve zeki olduklarını söyleyebiliriz. Uzun yıllar boyunca sağlıklı kalmaları için besleyici kanarya yemleri tüketmeleri şarttır.

4. Muhabbet Kuşu

Kuş severlerin popüler evcil canlılarından olan muhabbet kuşu, az bakım gerektiren en iyi evcil kuşlar arasındadır. Bu sevimli kuşlar, sahipleri ile güçlü bağlar kurmasını bilirler. İlgiye ve sevgiye düşkün olan evcil kuşlardır. Bu nedenle mutlaka onunla ilgilenmek için gün içinde zaman ayırmanız gerekir. Yine de çok fazla bakım ihtiyacı olmadığını belirtebiliriz. Kaliteli muhabbet kuşu yemi tüketmeleri önemlidir. Bu sayede uzun ömürlü ve sağlıklı olacaklardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sultan Papağanı Ne Zaman Konuşur?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.