Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Bandogge Mastif Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Abone Ol 
Bandogge Mastif Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

İlgi görmeyi çok seven ve sadık köpek ırklardan biri olan Bandogge Mastif köpekleri genel anlamda agresif bir karaktere sahip olabilseler de iyi bir eğitim ile bu huylarının köreltilebileceği bilinir. Bekçi köpeği olarak tercih edilebilen cins, hem sert ve ciddi duruşu ile hem de güçlü ve söz dinleyen yapısı ile köpek severlerin ilgisini çeken ırklardan biridir.

Bandogge Mastif Köpek Karakter Özellikleri

Söz dinleyen itaatkar köpeklerden biri olan Bandogge Mastif, özellikle de eğitimlerde oldukça olumlu şekilde yanıt verebilen bir cinstir. Bu köpeklerin söz dinleyen bir ırk olması onların kısa sürede iyi şekilde eğitilebileceği anlamına gelir. Her ne kadar agresif bir karaktere sahip olsalar bile sahiplerinin sözünden çıkmama konusunda oldukça iyidir. Bu nedenle de sahiplerine saygı duyarlar.

Eğitimi kolay olan bu cins yüksek egzersiz gerektirir. Bu nedenle de Bandogge Mastif köpeğinizin düzenli şekilde egzersizlerini yaptığından emin olmanızda fayda vardır. Özellikle de apartman hayatına adapte olma konusunda problem yaşayabilecek olan bu köpeklerin bahçeli bir evde ya da geniş alanda yaşaması onun için daha iyi olacaktır. Yüksek aktifliği nedeniyle kapalı alanda uzun süre tek başına kalmaktan keyif almaz. Bu yüzden köpeğinizi evde uzun süre tek başına bırakmamanız, egzersizlerini de düzenli şekilde ve yeterli seviyede tutmanız onu mutlu eder.

Dövüşçü bir yapıda olan bu köpekler iyi şekilde eğitilmezlerse dövüşçü yönlerini özellikle de diğer köpeklere karşı öne çıkarabilirler. Bu durumun yaşanmaması için köpeğinizi diğer köpekler ile iyi şekilde tanıştırmanız ve eğitimler sırasında da bu tür durumlar önlemek amacı ile saldırgan yönlerini köreltmeye çalışmanız önerilir.

İlgi görmeyi çok seven Bandogge Mastif cinsi, sahibi ile vakit geçirmekten çok hoşlanır. Sahiplerinin onlarla oyun oynaması, sahibi ile gezmesi, sahibini takip etmek gibi pek çok durumdan keyif alan Bandogge Mastif köpekleri evde birlikte yaşadığı herkesin ilgisini görmeyi dört gözle bekler.

Sahibine son derece düşkün olan Bandogge Mastif köpekleri yüksek bir koruma güdüsüne sahiptir. Bu köpeklerin yüksek koruma güdüsü sahibini ve evini korumaya yöneliktir. Özellikle de bekçi köpeği olarak tercih edilebilen bu köpekler, sahiplerini ve evde yaşayan herkesi korumak için yerine göre çok cesur ve yerine göre de çok agresif şekilde hareket edebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Basenji Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Tüyoları

Bandogge Mastif Köpek Tarihçesi

Safkan bir ırk olmayan bu köpeklerin kökeni American Pitbull Terrier köpeklerine ve Neapolitan Mastifflerine dayanır. Farklı köpeklerin çiftleştirilmesi ile de bu köpeklerin ırklarında farklılaşma görülebilmektedir. Örneğin İngiliz Mastiffi ve American Pitbull Terrier köpekleri de çiftleştirilebilmektedir. Bu tip farklı çiftleştirilmeler köpeklerin farklı özelliklere sahip olmasına neden olsa da benzer özellikler nedeniyle ırkın genel yapısının bozulmasına neden olmaz. Amerika kökenli olan bu köpeklerin yaygınlaştırılması ve yetiştirilmesi günümüzde hala devam etmektedir.

Bandogge Mastif Köpek Fiziksel Özellikleri

Dev ırklardan biri olarak kabul edilen bu köpekler güçlü, kaslı ve iri bir yapıya sahiptir. Dişiler genellikle erkeklerden daha kısa ve daha az kiloludur. Yani erkek Bandogge Mastif köpekleri dişilerden daha iri bir yapıya sahiptir. Erkek Bandogge Mastif köpekleri 45 – 63 kilograma ulaşabilirken dişiler ise 38 kilogram ve üzerinde olabilir. Ortalama olarak 63 – 73 cm yüksekliğinde olabilen bu köpeklerin dişileri daha kısa boyutlarda olabilir. Yine de genel olarak dev ırk olmalarından ötürü pek çok köpek ırkından daha iri yapıya sahiptir.

Kısa tüylü köpek ırklarından biri olan bu köpeklerin sert ve düz görünüme sahip tüyleri vardır. Bu tüyler hem taranmaya hem de sık sık yıkanmaya ihtiyaç duymaz. Bu sebeple de tüy bakımı genel anlamda kolaydır. Bandogge Mastif köpeklerinin tüy renkleri de oldukça farklı olabilir. Siyah, gri, kırmızı, altın – kahve, kahve üzerine benekli ya da çizgili gibi farklı renklerde tüyleri olabilen bu köpeklerin görünüşü hem ilgi çekici hem de özeldir.

Birbirinden uzakta duran küçük gözlere sahip olan bu köpeklerin kulakları da küçük ve sivri uçludur. İlgilerini çeken bir ses duyduklarında sivri uçlu kulaklarını havaya dikerler ve sese dikkat kesilirler. Kuyruk orta uzunlukta, kısa tüylü ve sivridir. Bacakları kısa olsa da güçlü ve kaslı bir yapıya sahiptir.

Bandogge Mastif Köpeklerinin Bakımı

Bu köpekler kısa tüylere sahip oldukları için yoğun bir tüy bakımına ihtiyaç duymaz. Tüylerin iki haftada bir bile taranması köpeklerin tüylerinin sağlıklı ve temiz olması için yardımcı olabilir. Gerek duyulmadıkça köpeğinizi yıkamanız gerekmez. Eğer gerekirse köpeğinizi kolaylıkla kuru şampuan yardımıyla temizleyebilirsiniz. Eğer köpeğinizi şampuan ve su ile yıkamak istemezseniz tarayarak kuru şampuan yardımı ile temizleyebilirsiniz. Ayrıca köpeğinizin patilerinin de dışarıdan geldikten sonra temizlenmesi önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Shih Tzu Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Tüyoları

Tıraş ihtiyacı olmayan tüyleri yılda iki kez dökülür. Bu dönemler genellikle mevsim geçişleridir. Bu nedenle de köpeğinizin sık sık tüy dökmeyeceğini ve tüylerinin bakımının sizi pek uğraştırmayacağını söylemek mümkün olabilir.

Köpeğinizin tırnaklarını uzadıkça kesmeniz ve dişlerini de haftada bir ya da iki kez fırçalamanız önemlidir. Bu sayede hem köpeğinizin sağlığını koruyabilirsiniz hem de bakımını tamamlayabilirsiniz. Köpeklerin dişleri özellikle de yaş mamalardan dolayı tartar ve plak oluşumuna açıktır. Bu nedenle de özellikle yaş mama tüketiminden sonra köpeğinizin dişlerini fırçalamanız önemlidir. Bunun için köpekler için özel üretilen diş macunu ve diş fırçalarından yararlanabilirsiniz. Köpek bakım ürünleri ile evcil hayvanınızın bakımını en iyi şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Yüksek aktifliğe ihtiyaç duyan Bandogge Mastif köpeklerinin her gün egzersiz yapması onların sağlığı, gücünü koruması ve mutluluğu için önemlidir. Kaslı ve güçlü fiziksel yapısını koruması için bu köpekler günlerinin büyük kısmını bahçede koşup oynayarak ya da yürüyüş yaparak geçirebilirler. Ayrıca bu ırk tüm gün yatıp tembellik etmekten de keyif almaz. Bu sebeple bahçeli ya da geniş alana sahip bir evde bu köpeklere bakmanız onu daha mutlu edecektir.

Bandogge Mastif Köpeklerinin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Başka köpekler ile anlaşma konusunda pek başarılı olmayan Bandogge Mastif köpeklerinin diğer köpekler ile uygun koşullarda tanışması gerekir. Ancak bu şekilde diğer köpekler ile sağlıklı iletişim geliştirebilirler ve onlarla arkadaş olabilirler. Yine de diğer köpekler ile yan yana olmaktan pek haz almayan bu köpeklerin farklı köpekler ile anlaşması için de bir baskı ve zorlama oluşturulmaması gereklidir.

Çocuklarla anlaşma konusunda başarılı olan Bandogge Mastif köpekleri hem aktif hareketleri hem de korumacı tavırları nedeniyle çocuklarla iyi geçinebilir. Bu köpekler hem çocuğunuzu korur hem de onula oyun oynamaktan keyif alır. Özellikle de evde beraber yaşadığı çocuklar ile çok iyi anlaşabilen bu köpekler çocuklardan ilgi bekler, onunla oynamak istediğini gösterir. Buna ek olarak çocuğunuzu bu köpeğe gönül rahatlığı ile emanet edebilirsiniz. Koruyucu güdüleri nedeniyle evin bir sakini olan çocuğunuzu her türlü tehlikeden korumak için cesur ve gözü kapalı şekilde hareket edecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lhasa Apso Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Diğer evcil hayvanlar ile geçinme konusunda pek iyi olmayan bu köpekler, evde farklı bir evcil hayvan ile yaşamaktan pek keyif almazlar. Ancak yine de bu duruma pek tepki göstermeyebilirler. Eğer köpeğinizi evdeki diğer evcil hayvanlar ile iyi şekilde tanıştırırsanız sorun yaşanması riskini en aza indirebilirsiniz ve sıkı bir dostluk kurulmasını sağlayabilirsiniz.

Bandogge Mastif Köpeklerinde Beslenme

Kaslı ve güçlü yapıya sahip olan bu köpeklerin kas kütlesinin gelişmesini sağlayacak yüksek protein içerikli mamalar tercih edilebilir. Ayrıca bu mamaların içeriğinde vitamin, mineral içeriklerinin de yeterli olmasına dikkat etmek gerekir. Buna ek olarak mamaların içeriğindeki karbonhidrat ve yağ dengesine de dikkat etmek gereklidir.

Köpeğinizin aktiflik düzeyine uygun olacak mamaları tercih etmeniz gerekir. Eğer köpeğiniz çok aktif ve gününü hareketli şekilde geçiren köpeklerden ise düşük enerji sağlayacak, karbonhidrat içeriği yüksek mamalar köpeğinizin acıkmasına neden olur ve kaliteli bir enerji kaynağı olmaz. Aynı şekilde köpeğiniz tüm gününü yatarak geçiren bir köpekse yüksek enerjili mamalar köpeğinizin kilo almasına neden olabilecektir.

Köpeğiniz için mama seçerken farklı özelliklerine dikkat etmeniz gerekir. Irkı, yaşı, aktifliği, mevcut sağlık sorunları, olası sağlık problemleri, kilosu gibi pek çok durum dikkate alınarak mama seçilmelidir. Köpeğinizin tüm bu durumlarını değerlendirmesi ve doğru mama seçiminin sağlanması için veterinerinizden destek alabilirsiniz.

Besleyici ve sağlıklı köpek mamaları için online pet shop mağazamızı inceleyebilirsiniz.

Bandogge Mastif Köpekleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sert ve güçlü duruşu ile öne çıkan Bandogge Mastif köpekleri hakkında sıkça sorulan sorulara göz atalım.

Bandogge Mastif Köpekleri Kaç Yıl Yaşar?

Ortalama 10 yıl kadar ömre sahip olan bu köpekler stresten uzak, sağlıklı ve temiz bir bakım ile yaşarlarsa çok daha uzun yıllar boyunca yaşamaları da mümkündür. Yine de her köpeğin ömrü birbiri ile bir olmaz çünkü ırksal anlamda gelişimleri çok daha fazla hızda ilerleyebilir. Bu sebeple köpeğinizin ortalama 10 yıl kadar ömre sahip olduğunu bilerek ona en iyi bakımı sunmanız, köpeğiniz ile daha uzun yılları birlikte geçirmenize yardımcı olabilir.

Bandogge Mastif Köpeklerinin Yatkın Olduğu Hastalıklar Nelerdir?

Bilinen herhangi bir hastalığa yatkınlığı olmayan bu köpekler genel anlamda sağlıklı ve güçlü ırklardan biridir. Bu nedenle de ırksal anlamda yatkınlık gösterdikleri herhangi bir rahatsızlık mevcut değildir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.