Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Beagle Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Beagle Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Beagle köpek ırkı bakımı birçok kişi tarafından araştırılıyor. Bu sevimli köpeklere iyi bakıldığı sürece ömür süreleri de daha uzun oluyor. Beagle köpekler, sevimli halleri ve uyumlu yapıları ile bir adım öne çıkıyorlar. Peki Beagle köpeklerin bakım ihtiyacı nasıldır? İşte detaylar!

Beagle Köpek Irkı Özellikleri

Beagle Köpek Irkı Bakımı

Büyük ve etkileyici gözleri ile bilinen Beagle, aynı zamanda sarkık kulaklara, dik ve beyaz uçlu kuyruğa sahip. En popüler orta boy köpek ırklarından biri olan Beagle, dünya çapında birçok kişi tarafından ilk tercih oluyor. İyi bir av köpeği olan cins, keskin koku alma duyusu ile görevini etkili şekilde yerine getiriyor. Bunun yanı sıra harika bir evcil hayvan oluyor. Çocuklarla ve diğer köpeklerle de arası iyi olduğundan dolayı aileler için iyi bir seçim olarak lanse ediliyor.

Beagle, tazı grubunda yer alıyor. Enerjik, iyimser ve sakin bir köpektir. Aktif aileler için uygundur. İyi bir eğitimden geçtiği sürece harika bir arkadaş olur. Sosyalleşme ihtiyacı da mutlaka karşılanmalıdır. Sürü halinde yetiştirildiği için diğer köpeklerle çok iyi geçinir. Çoğu Beagle köpek, kedilerle de uyumludur.

Beagle Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Beagle köpek ırkı için tüy bakımı çok önemlidir. Kısa ve yoğun tüyleri bulunan Beagle köpeklerin rutin olarak tüy bakımından geçmeleri önem arz eder. Köpeğin tüy ve deri sağlığı için kaliteli köpek tarakları kullanılması önemlidir. Yumuşak uçlu bir fırça ile haftada birkaç defa köpeğin tüylerini taramanız yeterli olacaktır.

Beagle Köpek Irkı Bakımı: Kulak ve Göz Bakımı

Beagle köpeğinizin gözlerini ve kulaklarını düzenli şekilde kontrol etmeniz ve temizlemeniz önerilir. Köpeğin kulakları sarkık olduğu için enfeksiyon ve bakteri birikimi yüksek olabilir. Bunu önlemek ve köpeğin sağlığını teşvik etmek amacı ile Beagle kulak temizliğini aksatmamalısınız. Aynı şekilde gözlerini de haftada birkaç defa temizlemeniz gerekir. Bu işlemler esnasında köpek kulak ve göz bakım ürünleri kullanmaya özen göstermelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Yürüyüş Yapmayı Seven Köpek Irkları

Beagle Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Beagle köpek cinsi dışarıda dolaşmayı seven bir ırktır. Dolayısı ile patileri sıklıkla kirlenir. Köpeğin sağlıklı ve temiz kalması için patilerini silmeyi unutmamalısınız. Uzayan tırnaklar köpek için riskli ve acı verici durumları ortaya çıkarabileceği için mutlaka kırpılmalıdır. Güvenli bir tırnak kesim işlemi için köpek tırnak makası ile uygulama yapılması tavsiye edilir.

Beagle Köpek Irkı Egzersiz İhtiyacı

Beagle köpeklerin hareket ve egzersiz ihtiyacı karşılanmalıdır. Aksi durumda köpek kendisini kötü hissedebilir ve yıkıcı davranışlar geliştirebilir. Aktif aileler için uygun olan Beagle, gün içinde ortalama iki saat kadar aktif kalmalıdır. Köpek tasması eşliğinde gezintileri çok seven bu köpek cinsi, aynı zamanda köpek oyuncakları ile oyun oynamaktan da memnun olur.

Beagle Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

Beagle köpek ırkı bakımı söz konusu olduğunda en önemli ayrıntılardan biri de beslenme hususu olur. Köpeğin sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmesi amacıyla beslenmesine dikkat gösterilmesi şarttır. Köpeğe kaliteli ve besleyici mamalar verilmelidir. Köpek maması seçiminde sadece kuru mamalar değil, yaş mamalar da tercih edilmelidir. Düzenli şekilde hayvanın su tüketmesi sağlanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.