Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Alman Kurt Köpeği Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Abone Ol 
Alman Kurt Köpeği Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Bugünkü yazımızda Alman kurt köpeği hakkında daha önce duymadığınız tüm bilgileri veriyor olacağız. Atletik ve güçlüdürler. Kıvrak bir zekaya sahip olurlar. Doğru yetiştirilirlerse bu köpekler kusursuz birer koruma köpeği haline gelmektedir.

Alman kurtları iki ana gurupta incelenir; şov köpekleri ve iş köpekleri. İş köpeği olarak yetiştirilen Alman kurtları çok daha yüksek bir kalçaya sahip olur. Bacakları da çok uzundur. Şov köpekleri ise daha alçak yapıda bir kalçaya sahiptir. Postları ise daha gösterişli biçimde olmaktadır.

Bu köpeklerde en çok denk gelinen hastalık ise kalça çıkığı olmaktadır. Bu hastalığın bir diğer adı da kalça displazisi olmaktadır. Bu, bir tür eklem hastalığıdır. Alman kurt köpeği, hassas bir mideye sahiptir. Bu nedenle özel mamalar ile beslenmesi sağlanmalıdır. Çünkü alerjik bir köpek ırkı olarak bilinir.

Alman Kurt Köpeği Özellikleri

Bu köpeklerin ideal olan boyutu erkeklerde 62,5 cm olurken dişilerde ise 57,5 cm olarak dikkat çekmektedir. Ağırlık olarak ise erkekler 35 ila 40 kilo arasında olurken dişiler 22 ila 32 kilo aralığında yer alır. Bazı durumlar bu sayılarda sapmaya neden olabilir.

Bu köpekler sert hatlı bir yüze sahiptir. Kubbe biçiminde bir alınları olur. Uzun burunludurlar. Burun mantarları ise siyah renkte olmaktadır. çeneleri son derece güçlüdür. Sert ısırırlar, dişleri sivridir. Gözleri orta boyutta ve genelde kahverengidir.

Alman kurt köpeği çoğu zaman özgüvenli ve neşeli bir köpektir. Kulak kısımları dik ve geniş bir yapıya sahiptir. Boyunları uzundur. Uzun ve tüylü bir kuyruğa sahip olurlar. Kuyrukları birçok kişinin dikkatini çekmeyi başarır. Kendi içinde 12 farklı türe ayrılmaktadır.

Bu köpeklerin uzun tüylü ve kısa tüylü cinsleri de bulunmaktadır. Bazılarının ise bel kısmı boyun yüksekliğinin hemen hemen yarısı kadar düşük olsa da genel olarak şov köpeği biçiminde kullanılırlar. Bazı türlerinin beli daha düz bir yapıdadır. İri yapıdadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Norfolk Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Bu köpeklerin birçok farklı renkte olanı bulunmaktadır. Genel olarak sarıya çalan bir kahverengi, kırmızı ve siyah renklerde oldukları bilinmektedir. Ara sıra da olsa tümü gri kırçıllı, beyaz ya da siyah olanları da görülmüştür. Esasen eski zamanlarda beyaz, gri ve siyah renkli köpekler sayıca daha fazlalardı.

Siyah ve kahverengi gibi renklerde olan köpekler laboratuvarlar içerisinde yapılan deneyler sonucunda DNA organizmaları değiştirilerek meydana getirildiler. Alman kurt köpeği aslen Almanya’da gri renginde görülür. Bu köpekler zekaları ile dikkat çekerler. Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok beslenen köpek budur.

Alman Kurt Köpeği Yapısı

Alman kurt köpeği

Yavru Alman Kurdu

Alman kurt köpekleri çoğu zaman aktif olurlar. Irk standartları doğrultusunda son derece kendilerinden emin ve özgüvenli bir yapıya sahip haldedirler. Eğitim konusunda ise her daim hevesli oldukları görülür. Bu da eğitmenlerin işinin kolaylaştırmış olur. Tam bir görev köpeğidir. Sahibine karşı sadık ve vefalıdır.

Şayet sosyalleştirilmezlerse insanlara karşı agresif davranışlar sergileyebilirler. Köpeklerden korkan kişileri bile kendilerine çekebilmeleriyle bilinirler. Alman kurt köpeği, son derece itaatkar bir köpek olarak dikkat çekmektedir. Zekası ile her işini kendisi halledebilir. Akıllıdır.

Alman Kurt Köpeği Sağlık Durumu

Bu köpeklerin ortalama ömürleri 12 sene kadardır. Üç tane hassas noktaları bulunur: Kulaklar, mide ve kalça çıkığı. Kalça çıkığı genel olarak ebeveynlerden bulaşır. Ameliyat yöntemi ile düzeltilse dahi köpekten hiçbir zaman yüksek bir performans alınamayacaktır.

Sindirim sistemleri ise kısa bir boyuttadır. Bu nedenle de hassas olmaktadır. Kuru mama dışında barf adlı diyetle de besleyen kişiler vardır. Barf diyeti ise çiğ besin manasına gelir. Kulak düşüklüğü, kötü bir durum olarak görülür. Genel olarak genetik faktörlerle ortaya çıkar.

Alman kurt köpeği, kulak düşüklüğü yaşıyorsa ırk yarışmalarına giremez. Bu nedenle de üremesine olanak tanınmaz. Herhangi bir köpeğin üretimde kullanılabilmesi, Körung ve Schutzund sınavlarından geçer not alabilmesi ile gerçekleşir. Bu nedenle kulak düşüklüğü olan bir köpek sınavdan geçemez.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Bakımı Zor Köpek Irkları
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.