Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Norfolk Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
Norfolk Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Norfolk Terrier, küçük bir safkan teriyerdir. İlk başlarda haşarat avcısı olarak yetiştirildi ve hem tek başına hem de sürüler halinde avlanmak için kullanıldı. Norwich Terrier’in bir çeşididir. Norfolk İngiltere’de bir ilçedir ve Norwich orada bir şehirdir. İsmi bu ilçeden gelmektedir.

Norfolk Terrier Köpek Karakter Özellikleri

Tetikte olduğundan ve birinin içeri girdiğini size bildirmek için havlayacağından harika bir bekçi köpeğidir. Özellikle koruyucu bir tür değildir, bu nedenle sizi savunmak için hareket etmesi pek olası değildir ve çok küçük olması elbette muhtemel olmamaktadır. Yeni sahiplerinin biraz eğitim ve bağlılıkla sahip olabileceği bir köpektir. Ara sıra havlayan bir cinstir, ancak bazı durumlarda daha sık havlamaya meyillidir. Bu yüzden, onu durdurma komutu, eğitiminin bir parçası olmalıdır. Ayrıca, kesinlikle çoğu terrier ırkı kadar havlamaz.

Çok sadık bir köpektir, bununla beraber çok hassastır. Bu yüzden sert muamele, gürültülü ve gergin ortamlar onun için ideal değildir. Sosyal, sevgi dolu, bağımsız, cesur ve biraz saldırganlık potansiyeli var. Yabancılar etraftayken, onları tanıyana kadar saklanır. Tüm aile aktivitelerinin bir parçası olmak ister ve dışarıda bırakılacak bir köpek değildir.

Birlikte eğlenmeyi, oyunlar oynamayı sever ve her zaman etrafta olmanızı ister, ilgiyi sever. Enerjisi ve yaşama karşı büyük bir hazzı vardır, özellikle toplarla oynamak ve meşgul olmak onun hoşuna gider. Kazmayı sever ve hem fiziksel hem de zihinsel uyarıma ihtiyaç duyar. Küçük köpek sendromuna yol açabileceğinden, şımarık bir bebek gibi değil, bir köpek gibi davranılması önemlidir. Köpeğiniz endişeli, kıskanç, yıkıcı, kontrolü zor ve hızlıysa, bunlar küçük köpek sendromunun belirtileridir.

Norfolk Terrier Köpek Tarihçesi

1960’lardan önce Norfolk Teriyeri, biri sivri kulaklı ve diğeri katlanmış kulaklı bir tür Norwich Terrier olarak görülüyordu. Norwich Teriyeri 19. yüzyılın sonlarında yetiştirildi ve Cantab Terrier ve Trumpington Terrier dahil olmak üzere çeşitli isimlere sahipti. Irk yetiştirilirken ilk dönemlerde Cairn teriyeri ve Glen of Imaal Teriyerleri kullanıldı ve Market Harborough, Cambridge ve diğer Norwich teriyerleri de denendi.

Sonuç, AKC tarafından 1932’de Norwich Terrier olarak tanınan küçük, cesur ve sağlam bir köpekti. Çiftlik ve benzeri yerlerde çıngıraklı olarak kullanılmalarının yanı sıra tilki gibi diğer haşere avlarında da kullanılırlardı. Küçük olduğu için bu teriyer, tilkileri temizlemek için inlere kolayca girip çıkabilirdi. Bazı ülkelerde refakatçi olmanın yanı sıra bugün hala çalışan köpek olarak kullanılıyorlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Hızlı Nefes Alma Nedenleri Nelerdir?

Yetiştirici Jones, köpeklerini Jones Teriyeri olarak sattı ve ABD’ye bu şekilde geldiler. Daha sonra 1904’te cinsin adı sorulduğunda onlara Norwich Teriyeri adını verdi. 1936’da AKC, Norwich Terrier’i de tanıdı. Norwich Terrier için orijinal standart, dikenli kulak ve düşük kulak çeşitlerini içeriyordu. Ancak iki türün bir araya getirilmesi, cinsin çekici olmayan bir kulağa sahip olmasına neden oldu. Bu artık tanındığı için bir sorundu. Damla Kulaklı Norwich Teriyeri (veya Norfolk Teriyeri) popülaritesinde bir düşüş gördü.

Norfolk Terrier Köpek Fiziksel Özellikleri

Norfolk Terrier, küçük bir köpektir. Orta boy bir kuyruğa sahiptir. Gerçekten hassas bir köpek olmasa da, sağlam bir köpektir. Bacakları kısadır ve boyuna göre biraz daha uzundur. Üst çizgisi düzdür ve bacakları da aynı şekilde düz yapılıdır. Kürkü çift katlıdır, alt kısmı yumuşak, sıcak ve tüylüdür ve üst kat sırım gibi, sert, düz ve vücuda yakındır. Ortak renkler buğday, kahverengi, siyah ve ten rengidir. Boyun çevresinde, tüy ceketi boğazda ve kulakların dibinde olduğu için daha kalındır. Bu tüylü görünümlü bir köpek olarak öne çıkmaktadır.

Kulaklar arasında geniş olan hafif yuvarlak bir kafası vardır ve sivrilen güçlü bir kamalı burun yapısına sahiptir. Kafasındaki saçlar daha kısadır ancak bıyıkları ve kaşları uzundur. Gözleri oval şekilli, koyu renkli ve siyah kenarlıdır. Kulakları düşük, yuvarlak ve küçüktür, yanaklarına yakın sarkar.

Norfolk Terrier Köpek Eğitimi

Norfolk Terrier’i eğitmek orta derecede zor olabilir, kolayca sıkılır, bu yüzden tekrardan nefret eder ve bağımsız bir tarafı vardır. Otoriter olabilir ve sürü lideri olmaya çalışacaktır, bu nedenle sorumlunun siz olduğunuzu açıkça belirtmenize ihtiyacı vardır. Deneyim, işleri biraz daha kolaylaştırabilir, akıllıdır, bu sebeple işin püf noktası, eğitim oturumlarını kısa tutmak, aşırı tekrar etmekten kaçınmak ve işlerin eğlenceli ve ilginç olmasını sağlamaktır. Sabırlı olmaya hazır olun ve tamamen tutarlı olduğunuzdan emin olun. Onu motive etmek ve ödüllendirmek için kullanılan ödül mamaları, övgü ve teşviklerle olumlu bir yaklaşım kullanın. Ayrıca, eğitim sırasında köpek eğitim ürünleri tercih etmeyi unutmayın.

Temel eğitimi çeviklik gibi başka alanlara genişletmek, onu zihinsel ve fiziksel olarak sağlıklı tutmanın iyi bir yoludur. Birçok küçük köpekte olduğu gibi, ev temizliği zor olabilir, bu yüzden sebat edin ve bir programa uyun. Fiziksel cezalardan veya sert azarlardan kaçının, hassas olmak aslında daha iyi olmasını sağlamayacaktır. Neyin normal olduğunu ve hangi tepkilerin kabul edilebilir olduğunu öğrenmesi için erken sosyalleştiğinden ve farklı insanlara, yerlere, durumlara, seslere ve hayvanlara maruz kaldığından emin olun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri

Norfolk Terrier Köpek Bakımı

Norfolk’un iyi durumda kalması için orta derecede tımar ihtiyacı vardır. Düşük bir miktar döker, bu nedenle her gün çok fazla köpek tüyü temizlemek istemeyen insanlar için iyidir. Sırım gibi tüyleri, özellikle bir gösteri köpeği ise profesyonel bakıma gereksinimi olacaktır. Ancak onu bir arkadaş olarak tutuyorsanız, dokusuna aldırış etmediğiniz sürece kırpılmasını tercih edebilirsiniz.

Tüy ceketi dönemsel olarak değişiyor. Bakıldığında bile tüylü görünümlü bir köpektir. Metal bir tarak veya daha ince bir fırça kullanarak haftada iki veya üç kez tüylerini fırçalayın, aksi takdirde oldukça matlaşabilir. Doğal yağlarının kurumasını önlemek için yalnızca gerçekten ihtiyaç duyduğunda yıkayın.

Kulakları tahriş, kulak kiri oluşumu, kızarıklık, akıntı ve benzeri enfeksiyon belirtileri açısından haftalık olarak kontrol edilmelidir. Enfeksiyonu önlemek için ılık nemli bir bez veya kulak temizleyici ve pamuk top kullanarak silerek temizleyin. Düşük kulaklar oldukları için banyodan sonra veya ıslandıklarında da kurutmalısınız. Asla pamuklu çubuk kullanmayın veya kulak kanalına herhangi bir şey sokmayın. Bu eylem köpeğe zarar verebilir ve hasara neden olabilir.

Küçük köpekler dişleriyle ilgili sorunlara eğilimli olabileceğinden, her gün değilse de haftada en az iki ila üç kez düzenli olarak fırçalayarak onlarla ilgilenin. Tırnakları çok uzadığında köpek tırnağı için yapılmış uygun tırnak makası kullanılarak kesilmelidir. Sinirlerin ve kan damarlarının olduğu yerlerde tırnağın ucunu kesmemeye dikkat edin, bu kanama ve ağrıya neden olur.

Norfolk Teriyerleri, havlamasını kontrol edebildiğiniz ve günde en az birkaç kez dışarı çıkardığınız sürece, büyüklükleri göz önüne alındığında apartman yaşamına çok uygundur. Aktivite ihtiyaçlarının bir kısmını iç mekan oyunlarından karşılayacaktır. Bu oldukça aktif bir köpektir ancak küçüktür, bu yüzden ona ihtiyacı olanı vermek kolaydır.

Her biri 15 dakikalık günlük birkaç yürüyüş veya 30 dakikalık daha uzun bir yürüyüş yapılmalıdır. Daha sonra, güvenli bir yerde top oynama ve tasma süresi dışında kalma fırsatları verilmelidir. Küçük bir köpek için büyük bir avlu işe yarar. Bu köpekler keşfetmeyi, oynamayı seviyor ve bu yüzden bol oyuncağa ihtiyaç duyacak. Bir avlu varsa, kazmayı sevdiğini unutmayın, kazmaya izin verilen bir yer sunun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Italian Greyhound (İtalyan Tazısı) Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Norfolk Terrier Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Genel olarak, çocukların ve diğer evcil hayvanların yanındayken teriyerlerle ilgilenmek iyi bir fikirdir. Ancak Norfolk, daha az baskın ve saldırgan teriyerlerden biridir ve çocuklarla çok iyi anlaşır, esas olarak boyutundan dolayı yaşlılarla daha iyidir. Küçük çocuklar, oynarken ve vuruş yaparken dikkatli olmayı henüz tam olarak öğrenmedikleri için kazara yaralayabilirler.

Bu köpek de oyuncaklarına sahip ve küçük çocuklar buna saygı duymaz! Onlara bunları nasıl yapacaklarını ve hayvanlara nasıl nazik olacaklarını öğrettiğinizden emin olun. Bu nedenle, 10 yaş ve üzeri çocukların olduğu evlerde bulundurmak iyi bir fikirdir. Birlikte oynayabilirler, özellikle onlarla büyüdüklerinde ve iyi sosyalleştiklerinde onlara karşı sevecen olacaktır.

Cins, sosyalleşme ile ve onlarla birlikte büyüdüğünde diğer evcil hayvanlara dost olabilir ve diğer köpeklerle birlikte sürüyü koruyabilir. Ancak diğer garip küçük hayvanlara karşı saldırgan olacak, onlara havlayacak ve hatta avlanma içgüdüleri olduğu için onları kovalamaya çalışacak. Ne kadar iyi sosyalleştiklerini bilmiyorsanız ve evde evcil hayvan olarak küçük kemirgenleriniz varsa, eve yetişkin bir Norfolk getirmeyin.

Norfolk Terrier Köpeklerde Beslenme

Köpeğiniz için çok daha besleyici olduğu için iyi ve mükemmel kalitede kuru köpek maması sağlamaya çalışın. Bu büyüklükteki bir köpeğin, günde en az iki öğüne bölünmüş yaklaşık ½ ila 1 fincana ihtiyacı olacaktır. Metabolizmasına, aktivite düzeyine, yaşına, boyutuna ve sağlığına bağlı olarak tam olarak ne kadar mama tüketeceği değişebilir. Cinsin, yemeğe düşkün olduğu biliniyor ve her şeyi mutlu bir şekilde yemek isteyecek. Bu, onu obeziteye yatkın hale getirir, bu nedenle yiyeceklerini ve ikramlarını ölçmek ve izlemek için zaman ayırın, ona sofra artıkları vermekten kaçının.

Norfolk Terrier Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Cins hakkındaki sorular ve cevapları:

Norfolk Terrier Köpeklerin Yatkın Olduğu Hastalıklar Var Mı?

Bu köpeğin ömrü 13 ila 15 yıldır ve farkında olunması gereken birkaç sağlık sorunu var. Bunlar arasında kalp problemleri, patella luksasyonu, göz problemleri, sırt problemleri, diş problemleri, kalça displazisi, epilepsi, cilt problemleri ve aşı hassasiyeti yer alır.

Norfolk Terrier Köpek Çok Havlar Mı?

Çok olmasa da biraz havlar. Bu yüzden onu kontrol etmek için eğitmeniz çok önemlidir.

Norfolk Terrier Köpek Hipoalerjenik Mi?

Bu cins köpekler hipoalerjenik değildir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.