Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Russian Spaniel (Rus Spaniel) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
Russian Spaniel (Rus Spaniel) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Russian Spaniel oldukça yeni bir köpek ırkıdır. Rus yetiştiriciler, yüz yıldan daha kısa bir süre önce Spaniel’i geliştirdiler. Köpeğin yaratılışının ardındaki düşünce, daha uzun bacaklı ve daha yumuşak bir kişiliğe sahip bir cins üretmekti. Rus Spanielleri mutlu bir kişiliğe sahip arkadaş canlısı bir cinstir ve mükemmel bir aile köpeğidir.

Russian Spaniel Köpek Karakter Özellikleri

Bu cins öncelikle av köpeğidir ve av sürüşünü korur. Yüksek dayanıklılık gücüne sahiptir. Su kuşlarını, ördekleri ve tavşanları yakalama ve alma konusunda oldukça yeteneklidir. Boyutlarının sizi aldatmasına izin vermeyin. Rus Spaniel bir av köpeğidir ve gerekli seviyede performans gösterebilmek için güçlü olmaları, iyi bir koku alma duyusuna sahip olmaları ve dayanıklılık göstermeleri gerekir.

Huzursuz veya hiperaktif olmalarını önlemek için yoğun günlük egzersize ihtiyaçları vardır. Doğayı, yürüyüşe çıkmayı, koşu yapmayı vb. seviyorsanız, bu cins sizin için mükemmel olacaktır. Rus Spanielleri hoş bir mizaca sahiptir ve aile ile birlikte olmaktan keyif alırlar. Bahçede köpekle oynayabilecek daha büyük çocuklarınız varsa, birlikte çok mutlu saatler geçireceklerdir.

Rus Spaniel’leri diğer köpeklerin yanında mutludur, ancak yüksek av sürüşleri onları küçük yaratıklar için bir tehdit haline getirir. Kediler bile bir Rus Spaniel’in yanında gergin hissedebilir. Saldırgan bir cins olmasalar da, yabancıların yanında dahi mükemmel bekçi köpekleri olurlar ve algılanan tehditlere karşı sizi uyarmak için havlarlar. Rus Spanielleri, arka bahçeleri olmayan apartmanlara veya evlere iyi uyum sağlar. Bol miktarda günlük egzersiz yaptıkları sürece, rahat yaşam düzenlemeleri için yeterince küçüktürler. Rus Spanielleri insan ailesini memnun etmeyi sever ve makul miktarda eğitim gerektirir. Rus Spanielleri gençken aşırı gürültücü olabilir ve emirleri dinlemekten hoşlanmaz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Boxer Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Bu nedenle, genç yaştan itibaren eğitime başlayın ve Rus Spaniel’inize karşı katı olun. Sert veya sabırsız bir tutuma gerek olmamalıdır. Belirtildiği gibi, memnun etmeyi severler, bu nedenle tutarlılık, sakinlik ve sıkılıkla pozitif eğitim gereklidir. Köpek bu tür bir eğitime iyi cevap verecektir ve ödül mamaları da eğitime yardımcı olacaktır. Eğitim erken başladığı ve sahibinin yukarıda açıklanan kişiliğe sahip olduğu sürece, ilk kez veya acemi sahipler için iyi bir köpek olacaktır. Rus Spaniel’leri, egzersiz ihtiyaçlarını karşılayabildikleri sürece yaşlı yetişkinler için mükemmel köpeklerdir.

Russian Spaniel Köpek Tarihçesi

Rus Spanielleri, Rus silah köpeklerinin en sonuncusu ve Cocker Spaniel’den geliyorlar. Bununla birlikte, yetiştiriciler, daha uzun bacaklı ve yüksek dayanıklılık seviyelerine sahip spanielleri yetiştirmeye çalışan Springer Spaniel’i tanıttı.

Rusya’ya getirilen ilk İspanyol, Kont Nikolai Nikolaevich’e verilen bir Cocker Spaniel’di. 20. yüzyılın başlarında, yetiştiriciler Rusya’ya giderek daha fazla İspanyol köpeği ithal etti. Sahipleri bazılarını av köpeği olarak çalıştırdı, ancak genel olarak Rus koşullarında avlanırken küçük kısa bacaklı köpeklerden çok fazla memnuniyetsizlik vardı. Spaniellerin boyunu artırmak için yetiştiriciler Springer Spanielleri ithal etmeye başladılar.

30’ların sonunda, Rusya’da hiçbiri herhangi bir spaniel cinsi standardına uymayan birkaç İspanyol köpeği vardı. Spanieller, küçük boyutları ve köpeklerin küçük apartman yaşamıyla başa çıkma kolaylığı nedeniyle Rusya’da popülerdi. Engebeli araziye ve sert iklime uygun bir Rus Spaniel yaratmak için artan bir ilgi vardı. Ancak, İkinci Dünya Savaşı, evde yetiştirilen bir spaniel üretme planlarında bir aksiliğe neden oldu. Savaştan sonra farklı İspanyollar Rusya’ya geldi ve bir Rus Spaniel yaratma çalışmaları yeniden başladı. O zaman bile, İspanyolların karışımı esas olarak Cocker ve Springer Spaniel’di. Ancak dikkatli ve seçici bir üreme kullanarak, Rus Spaniel ortaya çıkmaya başladı ve 1949’da Rus Spaniel artık savaş öncesi İspanyolların kısa, tıknaz görünümüne sahip değildi.

1951’de yetiştiriciler, Rus Spaniel için ilk cins standardını yarattı ve cins, bir Rus av köpeğinin ön koşullarını karşıladı. 1972’den itibaren Rus Spaniellerinin diğer spaniellerle üremesine artık izin verilmedi. Yıllarca süren sabırlı çalışma ve üremenin bir sonucu olarak, Rus Spaniel Rusya’daki bataklıklarda, tarlalarda, ormanlık alanlarda ve su kuşlarının yaşadığı yerlerde mükemmel bir şekilde avlanma yeteneğine sahip oldu. Rus Spanielleri artık Rusya’da son derece popüler ve yaşamak için oraya taşınan Ruslar tarafından Amerika’ya götürüldü. Ancak AKC, cinsi henüz tanımıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuru Köpek Şampuanı Nasıl Kullanılır?

Russian Spaniel Köpek Fiziksel Özellikleri

Daha uzun bacaklar, daha kısa ve pürüzsüz kürk ve daha dar kulaklar dışında, bu cinsi bir Cocker Spaniel ile kolayca karıştırabilirsiniz. Tipik olarak, orta büyüklükte bir kafa, kafa ile orantılı olarak güçlü bir burun ve oldukça büyük oval gözlerle sağlam bir şekilde inşa edilmiş kaslı köpeklerdir. Kısa bir kenetlenmiş kuyruğa sahip olma eğilimindedirler. Rus Spaniellerinin yaşam beklentisi 14 yıldır. Dişiler genellikle erkeklerle aynı boyuttadır.

Tüy paltoları yumuşak, şık ve vücutlarına yakındır. Göğüste, vücudun altında, bacaklar ve kuyruk boyunca güzel tüylere sahip olma eğilimindedirler. Rus Spaniel’in kulakları, bol miktarda tüyle başa yakın katlanır ve onlara olduklarından çok daha önemli bir görünüm verir.

Bir Rus Spaniel’in tüy paltosu tipik olarak renkli lekeler ve işaretler içerir, aynı zamanda beyazdır. Bununla birlikte, kulakları ve başın bir kısmı yalnızca bir koyu renk olma eğilimindedir. Ceket renkleri üç renkli, ten rengi beyaz, siyah ile beyaz ve kırmızı ile beyazdır.

Russian Spaniel Köpek Bakımı

Rus Spanielleri mevsimsel değişiklikler sırasında orta derecede tüy döker. Köpeğin kürkünü haftada en az bir kez, daha çok ilkbahar ve sonbaharda fırçalamanız gerekecek. Rus Spanielleri hipoalerjenik değildir ve tüyleriyle birlikte tüy dökerler. Şiddetli bir şekilde köpek alerjilerinden muzdaripseniz, başka bir cins seçmeniz daha iyi olur. Ancak alerjisi olmayanlar için, Rus Spaniel’leri düşük ila orta bakım gerektiren köpeklerdir.

Tımar etmek ve bakımını yapmak, orta düzeyde bir çaba gerektirmelidir, tüm yıl boyunca ortalama olarak tüy döker. Bu nedenle haftada iki veya üç kez fırçalama yapmanız yeterlidir.  Doğal yağlarına zarar vermemek için sadece gerektiğinde banyo yaptırın. Bu sırada köpek banyo ürünleri kullandığınızdan emin olun. Diğer bakım ihtiyaçları, kulaklarını haftalık olarak kontrol etmeyi ve temizlemeyi içerir. Kulak enfeksiyonu belirtileri arasında tahriş, kızarıklık, hassasiyet ve kulak kiri birikmesi sayılabilir.

Rus Spaniellerinin bir av ırkı olduğunu ve kuşların sudan çıkarılmasını da içerdiğini, bu nedenle su birikintilerine atlama eğiliminde olacaklarını ve genellikle yağmurlu havalarda çamurla kaplanacaklarını aklınızda bulundurmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Depresyon Belirtileri ve Nedenleri

Russian Spaniel Köpeklerde Beslenme

Ortalama olarak, küçük köpeklerin yetişkin kilolarına ulaşması 9 ay sürer. Daha büyük köpeklerin yetişkin kilolarına ulaşması 1,5 yıl kadar sürebilir. İdeal kiloda olması için yeterli oranda beslenmesi önemlidir. Irkın günlük 2-3 küçük porsiyon kuru köpek mamasına gereksinimi olur. Bazen konserve köpek mamaları ile beslenmesi zenginleştirilmelidir.

Russian Spaniel Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Rus Spanielleri çocuk odaklı köpeklerdir, ailelerine çok yakın ve sevecendir. Diğer birçok ırkla da iyi şekilde anlaşabilir. Fakat sosyalleşme bu konuda çok önemlidir. Yavruluktan itibaren birlikte büyüdüğü diğer köpek ırkları, kediler ya da başka tür hayvanlar ile çok iyi anlaşır.

Russian Spaniel Köpekleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irk hakkında merak edilen soru ve cevapları şöyle sıralanabilir:

Russian Spaniel Köpeklerin Yatkın Olduğu Rahatsızlıklar Var Mı?

Herhangi bir köpek ırkında olduğu gibi, sağlık, seçtiğiniz yetiştirici ile başlar. Bir köpek yavrusu satın alabileceğinizi düşündüğünüz yetiştiricileri araştırmalısınız. Pahalı veteriner faturalarından kaçınmak istiyorsanız veya köpeğinizi kaybetmenin üzüntüsünü ve acısını yaşamak istemiyorsanız, buna dikkat etmenizde yarar vardır.

Cinsin nadir olması nedeniyle, bölgenizde bir Rus Spaniel yetiştiricisi bulmak zor olabilir. Tipik olarak, potansiyel sahiplerine gönderilmek üzere ülkenin başka bir yerinden yavru köpek satın almanızı önermiyoruz. Yetiştiriciyle tanışmanız bir köpek yavrusu satın almanın önemli bir adımıdır ve ayrıca köpeğin ebeveynleriyle de tanışırsınız.

Rus Spanielleri genellikle sağlıklı bir köpek ırkıdır, ancak dikkat edilmesi gereken bazı endişeler vardır. Obezite bu köpekle ilgili bir sorun olabilir. Aynı zamanda aşırı yemeye eğilimlidirler. Aşırı beslenme ve obezite, diyabet, kalp rahatsızlıkları, kemik ve eklem sorunları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Russian Spaniel Köpekler Apartman Yaşamına Uygun Mu?

Apartman yaşamına kolayca uyum sağlar ve yaşam tarzı değişiklikleriyle iyi başa çıkar.

Russian Spaniel Köpekler Çok Tüy Döker Mi?

Rus Spaniel, düşük ila orta derecede bir tüy dökücüdür ve minimum bakım ihtiyacına sahiptir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.