Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kuru Köpek Şampuanı Nasıl Kullanılır?

Abone Ol 
Kuru Köpek Şampuanı Nasıl Kullanılır?

Kuru köpek şampuanı, en çok tercih edilen köpek banyo ve temizlik ürünleri arasında yer alır. Peki, bu şampuanı nasıl kullanabilirsiniz?

Kuru Köpek Şampuanı Kullanımı

Köpekler kedilerin aksine, suyu oldukça severler. Hem bir kediniz hem de köpeğiniz varsa bunun farkını çok rahat bir şekilde anlayabilirsiniz. Kedinizi yıkamak için adeta bir savaş verirken, köpeğiniz duş almaya bayılacak, hatta onu duştan çıkarmak için savaş vereceksinizdir. Durum böyle olunca, genelde insanlar köpeklerini sık sık yıkamaya başlıyor. Ancak bu oldukça yanlış bir davranıştır. Çünkü köpeklerin deri ve tüy yapısı insanlardan oldukça farklıdır. Hatta bu durum sadece köpekler için değil tüm canlılar için geçerlidir. O nedenle bizler gibi sık sık yıkanmaları uygun değildir.

Evet, yapılarından dolayı zaten kendilerine has bir kokuları olan sevimli dostlarımızın tüylerinin ve derisinin her zaman bakımlı ve temiz olması gerekir. Çünkü köpeklerle yeri geliyor birlikte uyuyoruz, koltuğumuzu hatta yatağımızı bile paylaşıyoruz. Kimse birlikte yaşadığı dostunun evde kötü kokular yaymasını istemez. Ancak bunun tek çözümü köpeğimizi her gün yıkamak değildir. Köpeklere uygun, onların suyla temas etmeden de temizlenmesini sağlayacak bazı şampuanlar vardır. Bunlardan biri de kuru şampuandır. Kuru köpek şampuanı, köpeğinizi duşa sokmadan tüylerinin temizlenmesini ve bakımlı görünmesini sağlar.

Kuru Köpek Şampuanı

Köpekler İçin Uygun Olan Şampuan Türleri Nelerdir?

Sevimli dostlarımızın derilerinin pH değeri bizden farklıdır. Bu nedenle şampuan seçme konusunda son derece dikkatli olmalıyız. Öncelikle şampuan seçerken, köpeğimizin yavru mu yoksa yetişkin mi olduğu çok önemlidir. Çünkü yavru köpeklerin yapısı daha hassas olduğu için onların şampuanları yetişkin köpeklerden daha farklı içeriğe sahiptir. İkinci olarak bakacağımız özellik ise köpeğimizin tüylerinin yapısı ve rengidir. Örneğin, köpeğinizin tüyleri beyaz ve kıvırcıksa farklı; siyah, düz ve kısaysa farklı şampuan kullanmanız gerekebilir. Son olarak, şampuan dendiği zaman aklınıza sadece sıvı ve suda köpüren şampuanlar gelmesin. Köpek şampuanlarının birden fazla türü vardır. Bunları sıvı şampuan, kuru şampuan ve sprey şampuan olarak sıralamamız mümkündür. Bu konuda tercih tamamen size kalmıştır.

Şampuan konusunda bilmemiz gereken en önemli nokta ise şudur: Köpekleri asla ve asla kendi şampuanlarımız ile yıkamamalıyız. Çünkü az önce de bahsettiğimiz gibi sevimli dostlarımızın derisi ile insan derisinin pH değeri birbirinden tamamen farklıdır. Kendi şampuanlarınızla köpeğinizi yıkarsanız, bu onların derilerine zarar verir. Bunu sık sık yaparsanız, uzun vadede köpeğinizde yağlanma, kepeklenme, mantar ve egzama gibi deri problemleri görülebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bernese Mountain Dog Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Kaliteli, güvenli ve sağlıklı köpek banyo ve temizlik ürünleri için TIKLAYINIZ!

Kuru Köpek Şampuanı Nedir?

Kuru şampuan, su olmadan köpeğinizin tüylerinin temizlenmesini sağlayan sprey formda bir şampuan türüdür. Bu şampuan türü genellikle yavru köpeklerde kullanılır. Çünkü yavru köpeklerin aşıları bitmeden yıkanması pek tavsiye edilen bir durum değildir. Bu nedenle de tüylerinin temizliği kuru şampuan ile sağlanır. Tabii ki yetişkin köpeklerde de kullanılmasının bir sakıncası yoktur. Özellikle kış aylarında kuru şampuana başvurulabilir.

Kuru Köpek Şampuanı Kullanımı Nasıl Olmalı?

Köpek bakım ürünleri arasında popüler olan kuru köpek şampuanları genel olarak sprey ya da köpük formundadır. Köpeğinizin tüylerinin tamamına sıkıp bir süre bekledikten sonra, bir köpek tarağı yardımıyla şampuanı dağıtabilirsiniz. Köpeğinizin sanki az önce yıkanmış gibi parlayan tüyleri karşısında şaşırmamanız mümkün değil. Kuru şampuan tüyleri oldukça bakımlı ve temiz gösterir.

Kuru Köpek Şampuanı Kullanmak Zararlı Mıdır?

Hayır, aksine sıvı şampuanlar uzun vadede köpek derisinin pH dengesine zarar verir. Bu nedenle uzmanlar köpeklerimiz için yazın sıvı şampuanı kışın ise kuru şampuanı öneriyor.

Köpeğimi Ne Sıklıkla Yıkamalıyım?

Bizlerden oldukça farklı bir deri yapısına sahip olan köpeklerin ter bezleri bulunmaz. Bu nedenle de yıkanma sıklıkları bizden bir hayli farklı olabilir. Yıkanma sıklığı köpeklerin ırkına göre değişmekle birlikte genel olarak yazın 3-4 haftada bir kez; kışın ise üşütmemeleri için 7-8 haftada bir yıkanmaları uygun olacaktır.

Köpeklerinizin kendine has ağır bir kokusu olabilir. Bu durum onların pislendiğini göstermez. Eğer siz pislendi diye köpeğinizi her gün yıkarsanız, hem hasta olma riskleri artar hem de pH dengesini bozacağınız için olduğundan çok daha ağır kokabilir. Yıkama rutininizin dışında, ağır koktuğunu düşündüğünüz zaman kuru şampuan sıkıp taramanız köpeğinizin sağlığı için çok daha uygun olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Obezite Nedenleri Nelerdir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.