Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Barınaktan Köpek Sahiplenme Şartları Nelerdir?

Abone Ol 
Barınaktan Köpek Sahiplenme Şartları Nelerdir?

Barınaktan köpek sahiplenme şartları sıklıkla merak edilir. Ülkemizde sahipsiz sokak köpeklerinin sayısı çok fazladır. Bir o kadar da barınaklarda bulunan pek çok köpek vardır. Bu canlara yeni bir yuva olmak adına çok sayıda hayvansever onları sahiplenmek ister. Bu nedenle barınaktan köpek sahiplenme ile ilgili araştırmalar yapılır.

Barınaklardan köpek sahiplenmek için belirli şartlar bulunur. Bu şartların bazıları barınaktan barınağa göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak bu şartların amacı köpekler için en uygun yuvayı sağlayacak kişileri bulmaktır. Bu şartlar ile kişilerin bu sorumluluğu alabilme ve köpek ile ilgilenebilme yetisi değerlendirilir. Sokaklardan toplanan veya terk edilen bu köpeklerin sıcak yuva ihtiyacını karşılamak adına köpek sahiplenmek isteyenlerin bu şartları yerine getirmesi önemlidir. Barınaktan köpek sahiplenme şartları hakkında diğer önemli hususlardan söz edeceğiz.

Barınaktan Köpek Sahiplenmek Ücretli Mi?

Barınaktan Köpek Sahiplenme Şartları

Barınaklardan köpek sahiplenmenin hiçbir ücreti yoktur. Hiçbir koşulda köpekler için ücret talep edilmez. Barınakların amacı sahipsiz olan köpeklere yeni bir ev bulana kadar bakım sağlamaktır. Barınaktan köpek sahiplenme şartları yerine getiren kişilere barınaktaki köpeklerden istediği ücretsiz olarak verilir. Yine de barınaklar bağış ve yardımlardan yararlanabilir. Ancak bağış ve yardımlar isteğe bağlı olan şeylerdir.

Barınaktan Köpek Sahiplenme Şartları

Barınaktan köpek sahiplenmenin belli şartları olmasına rağmen bu şartlar oldukça basittir. Bu şartların amacı, yeni yuvalarında köpeklere gereken bakımın verilebileceğini teyit etmektir. İlgili ve sorumluluk sahibi biri olduktan sonra yapılması gerekenler oldukça basittir. Barınağa gidildikten sonra öncelikle bir form doldurulması gerekir. Formda ilk olarak kişisel bilgiler istenir. Yetişkin bir birey olunduğu sürece bu form herkes tarafından doldurulabilir.

Kişisel bilgilerin yanı sıra iletişim ve ikametgâh bilgisi de doldurulur. İkamet edilecek evin resimleri de istenebilir. Sonrasında köpek bakımı ile ilgili çeşitli soruların yanıtlanması gerekir. Bu sorular daha önce hayvan sahiplenildi mi, tatilde köpek nereye bırakılacak, ne kadar zaman ayırılabilir şeklindedir. Ayrıca barınaktan sahiplenilen köpeklerin sonrasında sokağa veya başka bir yere terk edilmemesi gibi şartlar bulunur. Bir diğer önemli detay ise köpeklerin sağlığı konusundadır. Barınaktan sahiplenilen köpeklerin sağlık kontrollerinin ve aşılarının ihmal edilmemesi koşulu vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaniş Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Barınaktan Köpek Sahiplenme İçin Neden Şartlar Var?

Barınaktan Köpek Sahiplenme Şartları

Barınaktan köpek sahiplenme şartları önemlidir. Barınaklarda köpek sahiplenme ile ilgili bulunan şartlar bir nevi bir ön eleme görevi görür. Bu nedenle son derece önemli ve gerekli bir uygulamadır. Köpek beslemenin çeşitli sorumlulukları bulunur.

Bazı insanlar bir heves ile köpek sahiplenmek isteyip sonrasında gelen sorumlulukları yerine getirmedikleri veya getiremedikleri için köpekleri terk etmektedir. Bu durum köpeklerin psikolojisine de zarar vermektedir. Bu nedenle barınaklarda bulunan bu şartlar ile köpek sahiplenme ve bakma sorumluluğunu alabilecek kişilere ulaşılmak istenmektedir. Bu sayede barınaktaki köpekler için yeni bir ev bulmak ve sağlıklı bir gelecek inşa etmek mümkün olur.

Barınaktan Köpek Sahiplenmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Barınaktan köpek sahiplenme şartları kadar bazı noktalar da önemlidir. Barınaktan köpek sahiplenmeden önce dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Köpeklerin bakımı için belirli bir zaman gerekir. Her gün yeteri kadar egzersiz yapmalarına özen gösterilmelidir. Bu nedenle onlara zaman ayırabilecek durumda olunmalıdır. Sosyalleşmeleri sağlanmalıdır. Özel durumlarda emanet edilecek kişi veya kişiler olmalıdır.

Vücutları için gerekli olan besinleri alabilecekleri kaliteli mamalar verilmelidir. Bunun için yeterli bütçe olup olmadığı düşünülmelidir. Sağlıklarını korumaları için rutin olarak sağlık kontrolü yaptırmaya dikkat edilmelidir. Vücutları için gereken tüy tarama, diş fırçalama ve diğer hijyen ihtiyaçları yapılmalıdır. Bunun için köpek bakım ürünleri tedarik edilmelidir. Onlara sıcak bir aile vermek için sevgi ve ilgi verilmelidir. Eğitimleri için gereken zaman ayırılmalı ve doğru yöntemler ile eğitim verilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.