Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kaniş Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Kaniş Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Kaniş köpek ırkı bakımı sıklıkla merak edilir. Minik ve sevimli vücutlarıyla dikkat çeken kaniş köpek ırkının anavatanı Almanya kabul ediliyor. Ancak Antik Mısır’a ve Roma İmparatorluğu’na dayanan bir soyu olduğu tahmin ediliyor.

Geçmişte su kuşu avlamak için tercih edilen kanişlerin su ile arası çok iyidir. Bu sevimli köpeklerin özellikleri ve bakımı ile ilgili detaylar pek çok hayvansever tarafından araştırılıyor. İşte kaniş köpek ırkı bakımı ile ilgili detaylar!

Kaniş Köpek Irkı Özellikleri Nelerdir?

Kaniş Köpek Irkı Bakımı

Sevecen, sevimli, oyuncu ve zeki bir köpek ırkı olan kanişlerin kıvırcık tüyleri ve boncuk gözleri görenleri kendine çekiyor. Kanişler, sahibine son derece bağlı ve itaatkâr köpeklerdir. Zeki ve meraklı doğaları ile eğitilmesi kolay bir köpek türüdür. Sahiplerini yabancılardan kıskanabilirler. Ancak bir süre sonra yabancıların varlığına alışırlar. Yalnız kalmayı sevmeyen sosyal canlılardır. Yalnız bırakılmaları nedeniyle huysuz davranışlar gösterebilirler.

Kaniş Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Uzun veya kısa tüylere sahip türleri bulunan kaniş köpek ırkı, az tüy döken bir köpek ırkıdır. Dökülen tüylerinin diğer tüylere tutunup vücudunda asılı kalması da başka bir özelliğidir. Kaniş köpek ırkının vücudunda kalan bu ölü tüylerin taranmasına özen gösterilmelidir. Aksi takdirde tüylerde matlaşmaya sebep olabilirler.

Kaniş köpek ırkının tüylerini taramak için tüy tipine uygun bir fırça kullanmak gerekir. Uygun bir köpek fırçası ile haftada en azından 3 kez tüylerinin taranması iyi olur. Koku yapmayan ve anti alerjik tüylere sahip olan kaniş köpek ırkının güzel ve sağlıklı tüylere sahip olması için bakımına emek vermek gerekir. Bu nedenle ayda 1 veya 2 kez banyo yaptırmak iyi olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Köpek Malzemeleri

Kaniş Köpek Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Kaniş Köpek Irkı Bakımı

İnsanlar gibi köpeklerin de diş ve ağız sağlığını korumaları için dişlerini fırçalamaları gerekir. Kaniş köpek ırkının sağlıklı dişler için gerekli bakımın yapılmasına ihtiyacı vardır. Bunun için haftada 2 kez kanişlerin dişlerini fırçalamaya özen gösterilmelidir.

Kaniş Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Kaniş köpek ırkının patilerindeki tüylerine dikkat edilmelidir. Tüyler, kanişin normal yaşantısını etkilemeyecek uzunlukta tutulmalıdır. Tırnakların ise ayda 2 kez kesilmesine özen gösterilmelidir. Bu süreçte köpek tırnak makası kullanılmalıdır.

Kaniş Köpek Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Haftanın bir gününü kanişin bakımı için belirleyerek göz ve kulak kontrollerinin yapılmasına özen gösterilmelidir. Göz ve kulak temizlenmelidir. Bu sayede çeşitli hastalıkların önüne geçilebilir. İşlem sırasında köpek göz ve kulak bakım ürünleri tercih edilmelidir.

Kaniş Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

Beslenmenin kaniş köpek ırkının sağlığı üzerine büyük bir etkisi bulunur. Bu nedenle kaniş köpek ırkının besin içeriği yüksek kaniş mamaları ile beslenmesi önemlidir. Köpek maması seçerken köpeğin ırkı, yaşı, boyu, kilosu ve hareket düzeyi gibi çeşitli etkenlere dikkat edilmelidir. Yine aynı şekilde köpeğin bu özelliklerine göre ölçeklendirme yapılarak mama verilmelidir. Kaniş köpek ırkı için iki öğün yemek yeterli gelir. Fazla beslenme nedeniyle kaniş köpek ırkında eklem rahatsızlıkları görülebilir.

Kaniş Köpek Irkı Egzersiz İhtiyacı

Çok aktif, hareketli ve oyuncu köpekler olan kanişlerin orta düzeyde egzersiz ihtiyacı vardır. Küçük vücutları ile küçük apartmanlarda dahi beslenmesi mümkün olan kaniş köpek ırkının egzersiz ihtiyacı doğru şekilde karşılanmalıdır. Egzersiz ihtiyacı karşılanmayan kanişlerin huzursuz ve huysuz davranışlar sergilediği gözlemlenir. Bu nedenle bazı zamanlarda evde de olsa egzersizlere devam edilmelidir. Bunun için egzersiz yapabilecekleri köşeler oluşturulabilir. Suyu ve tut-getir oyunlarını çok seven kanişlerin ailesine olan bağlılığı çok yüksektir. Bu sebeple ailesi ile bir şeyler yapmayı severler. Kaniş köpek ırkı için yaklaşık 30-45 dakikalık egzersizler yeterli olur. Köpek oyuncukları ile de aktifliği desteklenebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Saint Bernard Beethoven Köpek Cinsi Özellikleri ve Bakımı
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.