Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Chow Chow Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Chow Chow Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Chow Chow köpek ırkı bakımı merak ediliyor. Menşei Çin olan Chow Chow köpek ırkının güçlü ve gelişmiş bir vücudu vardır. Yoğun kürk yapısı ile aslana benzeyen bir görünüme sahiptir. Bu özelliği ile Çin Aslanı olarak da adlandırılır. Kabarık tüyleri ve sevimlilikleri ile pek çok hayvanseverin gözdesi olurlar. Bu nedenle Chow Chow köpek ırkının bakımı ile ilgili detaylar birçok kişi tarafından araştırılır. Peki Chow Chow köpek ırkı bakımı nasıl olmalı? Hadi inceleyelim.

Chow Chow Köpek Irkı Özellikleri

Chow Chow Köpek Irkı Bakımı

Chow Chow köpek ırkının kafa bölgesinde aslan yelesine benzeyen kabarık ve yoğun yapılı tüyler mevcuttur. Çoğu köpek ırkından farklı olarak dilleri mavi-siyah renge sahiptir. Doğdukları zaman pembe olan dillerinin 10. haftadan sonra renk değiştirdiği görülür.

Zekası yüksek bir köpek ırkıdır. Çoğu zaman sakin bir şekilde bir köşede oturdukları ve yattıkları görülür. Bu nedenle kendi halinde takılan gururlu ve bağımsız köpekler oldukları söylenebilir. Ailelerine çok bağlı olan iyi birer bekçi köpekleridir. Aileden bir kişiye daha fazla bağlandıkları söylenir. Yabancılara karşı genellikle mesafeli bir yaklaşımları vardır. Kabarık ve yoğun tüyleri nedeniyle sıcaklığa karşı hassas olurlar. Genel olarak Chow Chow köpek ırkının bakımının orta zorlukta olduğu söylenebilir.

Chow Chow Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Chow Chow köpeklerinin tüylerinin kaba ve düz olarak iki farklı yapısı vardır. İki farklı yapı olmasına rağmen genel olarak tüylerinin uzun ve yün benzeri olduğu söylenebilir. Kaba tüylere sahip olan Chow Chow köpeklerinin kafa bölgesindeki tüylerinin aslan yelesi benzeri görünümü olur. Düz yapılı olanlarda ise bu görünüm yoktur.

Chow Chow köpek ırkının tüy bakımında kaba ve düz tüy yapısına göre değişiklik olur. Düz yapılı tüylere sahip olan Chow Chow köpeklerinin tüylerinin haftada 2-3 kez taranması yeterli olur. Kaba tüy yapısına sahip olanların tüylerinin ise her gün köpek tarağı ile taranması önerilir. Mevsim geçişlerinde ise tüy dökülmesinde büyük bir artış yaşandığı için tüm Chow Chow köpeklerinin tüyleri her gün taranmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Mutlaka Sahip Olmanız Gereken Köpek Malzemeleri

Tüylerin taranmasının yanı sıra banyo da tüy bakımı için önemlidir. Chow Chow köpek ırkının olağan durumlarda ayda bir kez yıkanması önerilir. Kirlenme gibi bir durum söz konusu olursa yıkama sıklığı arttırılabilir. Yıkamadan sonra tüyleri güzelce kurutulmalıdır. Köpek banyo ve temizlik ürünleri ile bakımı etkili şekilde yerine getirilmelidir.

Chow Chow Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Chow Chow köpek ırkının tüm vücudu gibi pati bölgesinde de gür ve uzun tüyleri vardır. Bu durum patilerin ve pati çevresinin arasına zararlı maddeler girmesini kolaylaştırır. Bu nedenle özellikle dışarıda yapılan egzersizlerden sonra Chow Chow köpek ırkının pati çevresi kontrol edilmelidir.

Pati bakımı sırasında dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise tırnak uzunluğudur. Chow Chow köpeklerinin tırnaklarının uzama durumuna göre ayda bir kez tırnak makası ile kesilmesi gerekir.

Chow Chow Köpek Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Köpeklerin ağız ve diş bakımı yapılırken ilk süreç alıştırmadır. Başta köpeklerin ağız ve diş bakımından kaçtıkları görülür. Bu nedenle imkan varsa yavruluk döneminden itibaren bu konuda eğitim verilmelidir. Chow Chow köpek ırkı için de aynı rutin izlenmelidir. Ağız ve diş bakımı için Chow Chow köpeklerinin dişleri düzenli olarak fırçalanmalıdır. Haftada 2-3 kez fırçalamak yeterli olur ancak isteğe bağlı olarak diş fırçalama sıklığı arttırılabilir.

Chow Chow Köpek Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Chow Chow köpek ırkının yoğun tüylerinin arasında kendine yer bulan gözlerinin ve kulaklarının hijyeninin korunması için her gün nemli bir bez yardımıyla temizlenmesi gerekir. Bu sırada rutin bir kontrol de gerçekleştirilmelidir.

Chow Chow Köpek Irkı Egzersiz İhtiyacı

Chow Chow köpek ırkının günlük 45 dakikalık bir egzersize ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacın karşılanması için orta tempolu spor aktiviteleri tercih edilebilir. Bunun yanı sıra çeşitli oyunlarda oynanabilir. Bu sayede sahipleri ile aralarında olan bağı daha da geliştirmeleri mümkün olur. Köpeğin yaşam alanında yeterince köpek oyuncağı bulunması sağlanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pembroke Welsh Corgi Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Chow Chow Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

Chow Chow köpek ırkının hızlı bir şekilde kilo aldığı görülür. Bu nedenle onları beslerken aşırıya kaçılmaması ve kilo takiplerinin düzenli olarak yapılması gerekir. Onlar için en uygun mama seçilirken Chow Chow köpeklerinin fiziksel özellikleri ve mamanın içeriği dikkate alınmalıdır. Ne kadar mama verileceğine doğru bir şekilde karar vermek için veteriner hekimlere danışılabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.