Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Beyaz Muhabbet Kuşu Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Beyaz Muhabbet Kuşu Özellikleri ve Bakımı

Birçok insanın dikkatini çeken kuş türlerinden biri de beyaz muhabbet kuşu oluyor. Peki, beyaz muhabbet kuşu özellikleri neler? Beyaz muhabbet kuşunun bir diğer adı da Albino muhabbet kuşu. Bu sevimli canlıların tüylerinin tamamı bembeyaz renktedir. Bacakları pembedir. Gözleri ise kendini belli edecek kadar kırmızı bir renk almaktadır. Bu çeşitlilik özelliklerine, koyu renkten sorumlu olmasıyla bilinen melanini yok eden ino adlı gen neden olur.

Beyaz Muhabbet Kuşu Özellikleri Neler?

Albino muhabbet kuşu yani beyaz muhabbet kuşu özellikleri nelerdir? Bu kuş türünün bakımını yapmak aynen öteki kuşlarda olduğu gibi son derece basit bir biçimde gerçekleşir. Ino genine maruz kalan tek muhabbet kuşu bu değildir. Lutino kuşları da bu genden fazlası ile etkilenir. Lutino kuşlarının beyaz muhabbet kuşlarına olan benzerlikleri içerisinde bacak ve cere kısmının pembe bir renkte olması vardır. Ek olarak son derece dikkat çeken gözleri bulunur.

Beyaz Muhabbet Kuşu Bakımı Hakkında Genel Bilgiler

Beyaz muhabbet kuşunun bakımı, öteki kuşlarla hemen hemen aynı şekilde olmaktadır. Bu kuş türü, insanlarla ve hayvanlarla sorunsuz anlaşabilir. Görme ve cilt sorunları olmaz. Bazıları normal bir boyuta sahip olurken bazıları da kusursuz tüylere sahip olarak dünyaya gelirler. Harika bir bakım, uygun yaşam alanı ve beslenme rutini sağlanırsa bu kuşlar son derece iyi bir biçimde yetiştirilebilir. Bu hayvanların bakımı konusunda şu şekilde tüyolar verebiliriz:

  • Aşırı sıcaklık, fazla nem, cereyan ve gürültü olan alanlarda bu kuşlar yaşayamaz.
  • Beyaz muhabbet kuşunuza kaliteli ve besleyici muhabbet kuşu yemi sağlamalısınız.
  • Kafesin alt kısmına gazete kağıdı koymayın. Bu kuşlar meraklı bir yapıya sahiptir ve gazete kağıdını yırtabilir. Maalesef ıslak kağıtlar kuşu öldürebilir bile.
  • Kafesi güneş ışınlarından ve yırtıcı olabilecek vahşi hayvanlardan uzakta tutacak bir yere yerleştirmeyi de unutmamanız gerekiyor.
  • Beyaz muhabbet kuşu için besin takviyeleri sağlamak da oldukça önemlidir. Bu besin takviyeleri için mürekkep balıklarının kemiklerini, mineral ya da isot kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bunlar en sevdikleri yiyeceklerdir.
  • Beyaz muhabbet kuşunuzu sadece tohumlarla doyurmayın. Bu durum, kuşunuzun yaşam süresini kısaltacaktır. Taze yeşil sebzeler ve meyveler vermelisiniz. Ancak bu şekilde hayata tutunur. Ona iyi bakmanın en temel yollarından biri de bu olmaktadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuşlarda Stres Problemi

Beyaz Muhabbet Kuşu Eğitilir Mi?

Beyaz muhabbet kuşları eğitim görebilir. Fakat bunun gerçekleşebilmesi için bir alana gereksinim duyarlar. Arkadaş da istediklerini söyleyebiliriz. Ufak olan kafesler, kuşun ömrünü kısaltır. Bu sebeple kuşunuz için geniş bir muhabbet kuşu kafesi almanız çok önemli bir detaydır. Bir kafeste kuşlar için oyuncakların yer alması gerekir. Bu kuşların özellikleri içerisinde eğitim almaya yatkın olmaları da yer almaktadır. Bu eğitim, beyaz muhabbet kuşu türünü daha sosyal bir hayvan haline getirirken onu daha zeki kılmış olur diyebiliriz. Tek başlarına bırakmamalısınız. Tek başına kalan beyaz muhabbet kuşu genel anlamda aşırı derece sıkılır ve o ortamı terk etmek ister. Öyle ki depresyona bile girebilir. Eğitimde kuş oyuncağı ve aksesuarları da önemli yer tutar.

Beyaz Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı Nasıl Olur?

Beyaz muhabbet kuşunun cinsiyet ayrımı oldukça önemlidir. Ino genlerine sahip olmamasıyla dikkat çeken beyaz muhabbet kuşları normal olarak cinsiyet farklılığı sergileyebiliyor. Dünyanın birçok yerinde var olan bu kuşlar yüzde doksan oranında dişi olmasıyla dikkat çeker. Bu duruma ilave olarak cinsiyet ayrımlarının gerçekleştirilmesi de oldukça zor bir işlemdir. DNA testiyle cinsiyet ayrımı görülebilir. Burun bölgesi pembe ve solgun bir renge sahip olan beyaz muhabbet kuşu erkektir. Koyu renge sahip olanlar ise dişi olur.

Beyaz Muhabbet Kuşu Sağlık Sorunları Nelerdir?

Beyaz muhabbet kuşu özellikleri söz konusu olduğunda, bu sevimli canlıların sağlık durumundan da bahsetmek gerek. Ülkemiz genelinde beyaz muhabbet kuşu çok sevilir ve her daim de beslenir. Gövde kısmı porselen beyazıdır. Gözleri ise her zaman için bir nar gibi kırmızıdır. Bu nedenle herkesin dikkatini çeken bir kuş türüdür. Bu kuşlar, bu tür nedenlerden ötürü daha ufak olurlar ve bazı zamanlarda da tüy problemleri ile karşılaşırlar. Diğer kuşlarla araları son derece iyidir. Bu kuşun uzun süre sağlıklı kalması, bakım koşullarıyla yakından ilgilidir. Kuşunuza iyi bir şekilde bakmak için ona kuş sağlık ve bakım ürünleri sunmayı da ihmal etmemeniz gerekiyor. Özellikler, kuş kumu ve gaga taşı gibi malzemeleri eksik etmemelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuş Hastalıkları ve Tedavileri

Başka kuşlarla bir arada yaşamayı seven bir cinstir. Bu yüzden de sizin için herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir. Ona sevginizi en güzel şekilde hissettirirseniz problemsiz bir biçimde sahiden de harika bir yaşam sürersiniz. Her kuş hasta olabilir, önemli olan ona iyi bakmaktan geçer. Eğer kuşunuza çok iyi bakarsanız onun bir hastalığa maruz kalmayacağından en azından yüzde doksan kadarlık bir seviyeyle emin olabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.