Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Bichon Frise Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Abone Ol 
Bichon Frise Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Bichon Frise köpek ırkı, sempatik suratıyla herkesin kalbini eriten bir köpek ırkıdır. Bu yazımızda bu güzel köpeklerle alakalı birçok bilgiyi bulabilirsiniz.

Karakter Özellikleri

Son derece huzurlu ve sevecen bir köpek ırkı olan Bichon Frise köpekleri, her daim insancıl olmaktadır. Özgüven bakımından eksiği yok fazlası var diyebileceğimiz bir köpek türüdür. Saldırgan bir köpek değildir ama nadiren o şekilde hareketler gösterebilmektedir.

Toplum arasında eğlenceli olması ile bilinen bu köpekler, palyaço adıyla da bilinmektedir. Yeni şeyler öğrenmeyi sever. Yeni oyunlar oynamaya bayılır. Eğitimi ise son derece kolay olur diyebiliriz. Her zaman enerjik ve canlı olmasıyla bilinir ve de sevilir. Size karşı her zaman sadık ve ilgilidir.

En çok da ilk defa köpek sahiplenecek olan kişiler için harika bir seçim olacak demektir. Bunun yanı sıra bu köpekler öteki evciller ve çocuklarla da kusursuz anlaşabilir. Kendisine her zaman hoşgörü gösterilmesi halinde itaatkar bir köpeğe dönüştüğünü görebilirsiniz. Ona bir şans vermeyi asla ihmal etmeyin.

Tarihçesi

Bichon Frise

İki Tane Bichon Frise Köpek Irkı

Bu köpekler, barbet cinsi köpekler ve başka bir köpek cinsinin çiftleştirilmesi sonucunda doğmuş olmaktadır. Bu güzel arkadaşlarımızın kökeni Fransa olarak kabul edilmektedir. Ama İtalyan kişilerin ve İspanyol bireylerin de bu ırkın oluşmasında katkısının olduğu biliniyor. İlk önce 1300’lü senelerde Kanarya Adaları dolaylarından getirildiği bilinen bu köpeklerin, Avrupa’da yer alan soylularla olan alakası da tam olarak bu süreçte başlangıcını yapmış olmakta. Fransız İhtilali durumu akabinde asillerin ölmesi ile sirklerde görevlendirilen bu köpekler, 1971 senesinde American Kennel Club tarafından tanınarak onaylanmış olmaktadır diyebiliriz her zaman için.

Sağlık Durumu Hakkında Bilgiler

Bichon Frise köpek ırkı düzenli şekilde beslenirse ve uygun olan çevre olanaklarının sağlandığı bir yerde yaşarsa uzun zaman boyunca hayatta kalacak demektir diyebiliriz. Her zaman kaliteli olan köpek mamaları ve diyetlerine ayak uydurabilen bir beslenme rutini ile hemen hemen on iki ila on beş sene yaşarlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Irish Wolfhound Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Öteki birçok köpekteki gibi bu köpeklerde de kalıtsal hastalıklara denk gelmek olası bir durum olarak dikkat çeker diyebiliriz. Köpeğinizin her zaman iyi olması için kişisel bakım rutinlerini ihmal etmemelisiniz. Ek olarak beslenme, egzersiz, düzenli veteriner kontrolü ve temizlik durumu her zaman için önemli bir durum.

Fiziksel Özellikleri

Bu köpeklerin asıl rengi saf bir beyazdır. Yumuşak tüyleri ile harika bir görünüm sunmaktan asla geri kalmadıklarını ifade edebiliriz. Orantılı bir vücudu olan bu ufak köpek ırkları içerisinde bulunan bu özel ırk; büyük, siyah burnu ile herkesin dikkatini çeken bir köpek ırkıdır. Gözleri ise koyu bir renktedir.

Yuvarlak gözlere sahip olmasıyla alaka görür. Kulakları ise uzun saçlarıyla çevrelenmiştir. Ağzı sağlıklı bir yapıdadır. Dişleri kusursuz bir görünümde olmaktadır dersek pek de yanılmış olmayız diye düşünüyoruz. Gövdesi tamamen kaslı olan bu köpekler, hemen hemen yirmi üç ila yirmi iki cm kadar olmaktadır.

Ek olarak ağırlığı da üç ila beş kilo olur. Son derece kabarık tüyleri vardır. Bu tüyler ise on cm kadar olur. Genel olarak daha sempatik bir görünümde olması bakımından tıraşlanan bir köpek ırkıdır diyebiliriz. Mavi, bej ve siyah gibi birçok rengi vardır ama asıl rengi saf beyaz olmaktadır. Harika bir köpek ırkı olmaktadır.

Bakımı

Cilt yapısının her zaman için sağlıklı olması ve derisinin de korunması adına düzenli bir biçimde tımar edilmesi gerekir. Her zaman dikkatli bir temizlikle büyütülmesi lazım gelmektedir. En çok da yoğun tüyleri olan bu tür köpekler, günlük olarak taranmalıdır. Senede bir kez banyo ettirmeniz kafi olacaktır.

Bu güzel köpek ırkının ayak sağlığını korumak adına ise köpek kuaföründe tırnak kesimi işlemini yaptırmanızı tavsiye ediyoruz biz. Ek olarak tüyleri için de kesim yaptırmak isteyebilirsiniz. Kulaklarını da nemli bir bez yardımı ile haftada bir kez silin. Gözlerinin çevresinin de temizlenmesi iyi olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Rhodesian Ridgeback Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Her zaman temiz bir alanda yaşam sürmesi gerekmekte olan bir köpektir. Bichon Frise köpek ırkı için eviniz her zaman temiz olmalıdır. Kimyasal deterjanları hiçbir şekilde kullanmayın. Bu durum köpeğinize iyi gelmez, dikkatli olmakta kesinlikle fayda var diye düşünüyoruz.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bireylere olan yakın teması ile bilinmekte olan bu köpekler her zaman için eğlencelidir. Oyuncu olmalarıyla da çok alaka gören bir köpek türüdür. Çocuklarla süper anlaşabilir. Bu sebeple çocuklu aileler açısından harika bir seçenek olmaktadır diyebiliriz.

Her zaman için çocuklarla ilgilidir. Evde de herkesin peşine takılabilen bir ırktır. Fakat daha ufak olan çocuklarla baş başa kalması iyi olmaz. Bu köpekleri ufakken sosyal forma getirin. Doğaları gereği avcıdırlar. Bu nedenle ufak evcil hayvanlara zarar verebilirler. Dikkatli olun. Kötü bir şey yaşanmamalıdır.

Beslenme

Genel olarak sağlıklı köpeklerdir. Fakat genetik olarak göz hastalıkları, kalça ve diz kapakları ile alakalı hastalıkları, alerjileri içlerinde barındırırlar. Bu köpeklerin bakımını her daim özenli bir biçimde yapmalısınız. Egzersizlerini de unutmamalısınız. Uzun olarak yapılan yürüyüşler çok da Bichon Frise tarzına uymaz. Bu köpekler genelde dışarda oyun oynamayı değil, evde eğlenmeyi sever.

Her gün otuz dakika kadar kilolarını korumak için yürüyüş yaptırın. Beslenmeleri ise ufak ırklara özel olan mamalarla yapılmalıdır. Enerji ihtiyaçlarının oturması, gelişim süreçlerinde en önemli durumlardan biridir. Bu köpekler son derece etkin bir bakım ister. Harika köpeklerdir. Hiçbir sorun çıkarmazlar, ama onu şımartmayın. Aksi halde kötü durumlarla baş başa kalabilirsiniz. Temkinli olun.

Sıkça Sorulan Sorular

Bichon Frise köpek ırkı ile ilgili sıkça sorulanları sizler için derledik. İşte tüm detaylarıyla bu harika köpek ırkı…

Tüy Yapısı Nasıldır?

Bu köpeklerin beyaz renge sahip olan iki farklı tüy katmanı yer almaktadır. Alt katman resmen ipek gibi bir dokuya sahip olmasıyla bilinir. Yoğun olur. Üstte yer alan katman ise kıvırcık ve kalın kökenli olmasıyla dikkat çeker.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  6 Maddede Beyaz Tüylü Köpek Irkları

Egzersiz Gereksinimi Var mıdır?

Günlük egzersize gereksinim duyan bir köpektir. Ufak olduğu halde dış mekan oyunlarının zor türde olanlarını sever. Kısa yürüyüşlerden hazzeden bir köpek ırkıdır. Bahçede hoplamayı oynamayı çok seven bir köpek ırkıdır.

Yaşam Alanı Nasıl Olmalıdır?

İnsanların olduğu her yeri severler. Evde beslenebilir. Tüy dökmez. Apartman yaşamından hoşlanır. Çok iyi huylu bir köpek olmasıyla bilinmektedir. Onu öyle çok seversiniz ki bir anda alışırsınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.