Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Brazilian Shorthair Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Brazilian Shorthair Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

 

Brazilian Shorthair kedi ırkı, çok sevilen bir kedi türüdür. Brezilya’da uluslararası olarak kabul gören ilk kedi ırkı yine bu kediler olmaktadır. Bu yazıda sevimli dostlarımızla alakalı detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Karakter Özellikleri

Bu kediler, yer aldıkları ortama anında ayak uydurmasıyla dikkat çeker. Bu yüzden de hemen hemen her alanda kolayca bakılabilirler. Yeni yerler gezmeye bayılan bir kedi ırkıdır. Yeni insanlarla tanışmaktan hoşlanır ve sosyal bir yapıya sahip olmaktadır. Öteki çocuklar ve hayvanlarla uyumlu bir havası vardır.

Evde sürekli şekilde sizinle olmak isterler. Bu kedilerin en çok keyif aldığı huylarından biri de sizinle beraber uyumasıdır. Siz uyurken ses çıkarmadan yanınıza gelip yatabilir. Hareketli uyuyan biriyseniz dikkatli olun lütfen. Kucakta olmayı sever. Yalnızca sahibinin değil yeni tanıştığı birinin bile kucağına gider.

Çocuklarla uzun uzun oynar. Sahibini her zaman kendi seçer. Özet geçecek olursak Brazilian Shorthair kedi ırkını sahiplendiğiniz andan itibaren çok mutlu olacağınızı söyleyebiliriz. Eğitilebilir bir kedi ırkıdır, disiplini hemen anlar ve size itaat etmeye başlar. Harika değil mi?

Tarihçesi

Bu sevimli dostlarımız ilk olarak Brezilya dolaylarında görülmüştür. Brezilya’nın sokak kedileri olmaktadırlar. Brezilya tarafından yapılan birçok araştırma neticesinde, farklı yapı ve özelliklere sahip olan bir kedi ırkının olduğu belirtilmesiyle Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’de bu kediyle alakalı çalışmalar yapılmaya başlamıştır. Gerçekleştirilen bu önemli çalışmalar neticesini bir süre sonra vermeye başlamıştır.

1998 senesinde ilk kez yeni bir kedi ırkı olarak tanınmış ve elbette onaylanmıştır diyebiliriz. 1500’lü senelere dek giden bir geçmişi vardır. Bu güzel kediler, Portekizli olan denizcilerin, gemiler içerisinde haşere kontrolü bakımından yanlarında götürdükleri British Shorthair kedilere dayanmaktadır. Bu kedi ırkının mutasyon geçirmiş ve melezleşmiş bir türü olarak bilinen Brazilian Shorthair kedi ırkı, Pelo Curto Brasileiro ismi ile bilinen bir kedi ırkıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evde Kedi Beslemek Hakkında Detaylı Bilgi

Fiziksel Özellikleri

Bu kediler ortalama bir boyuta sahiptir. Son derece kuvvetli olurlar. Tüyleri ise yapı açısından kısacıktır. Tüy rengiyle göz rengi her daim uyumlu olmaktadır. Bu kedilerin tüyleri genel olarak öyle ekstra bir bakıma gereksinim hissetmez. Genel manada beyaz ve gümüş renklerinde olurlar. Gözleri badem biçiminde, iridir.

Kürkünün rengi dahilinde bakır, yeşil, mavi ve sarı göz renginde olabilirler. Göğüs kısmı ise derin bir yapıda olur. Bacakları genel manada vücuduyla orantılı olur. Kuyrukları ise orta boyuttadır. Uç kısma doğru incelir. Kulaklarının uç kısımları ise yuvarlak biçimlidir. Başları çok büyük olmasa da orta boyuttadır.

Bakımı

Bu kediler ilk önce sokak kedisi olduğu için hiçbir bakım istemediklerini belirtelim. Kısacık tüyleri nadiren de olsa taranmak ister. Bunun dışında meşakkatli bir bakım istemez. Bunlar haricinde düzenli bir şekilde veteriner kontrolüne giderek bakımlarını rahatça yaptırabilirsiniz. Şayet bu kedi ırkını yavru kedi olarak sahiplendiyseniz sık sık taramamalısınız.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Brazilian Shorthair

Brazillian Shorthiar Kedi Irkı Yüzü

Bu kedi ırkı, çocuklarla harika anlaşan bir ırktır. Beraber iyi vakit geçirdikleri için çok yakın dost olurlar. Ev kedisi sahiplenmek isteyen aileler, bu kediyi kesinlikle tercih edebilir. Sosyal bir kedi olmaktadır. Durmaksızın yeni insanlar görmeyi seven bir kedidir. Bu kedilere göre her yeni kişi, yeni bir oyun dostudur.

Bu cins kediler, köpeklerle çok iyi dost olur. Ama kediler ile pek iyi anlaşamaz. Çünkü üstlerinde baskınlık kurmak isteyen bir kedi ırkıdır. Şayet düzgün bir alan yarattıysanız, öteki cins ev kedileri ile kısa bir zaman içerisinde kaynaşabilir. Bunlar haricinde eve yeni bir kişi katma niyetindeyseniz bu kedi çok uygundur.

Üreme

Bu kediler için gebelik süresi 58-65 gün kadar olmaktadır. Doğumun tam olarak ne zaman başlangıç yapacağı ise dişi kedinin hal ve hareketlerinden anlaşılır. Memelere gelmekte olan sütten ya da dişi kedinin vücut sıcaklığından da fark edilebilir. Dişi kedi doğum sırasında yalnız olmayı ister.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedim Kustu Ne Yapmalıyım?

Sıcak ve karanlık bir ortam sağlarsanız, doğumu tek başına tamamlayabilecek bir güce ve dirayete sahiptir. Fakat ilk yavrunun doğumu itibarıyla 30 dakika içinde ikinci yavru gelmiyorsa lütfen kedinize yardım edin. Bu kediler hemen hemen 3-5 tane yavru doğurabilir. İlk gebelikte 2-3 yavru doğabilir.

Beslenme

Kaliteli biçimde kalori içermekte olan kuru kedi maması onlar için en iyi seçim olacaktır. Mama seçimi konusunda yaş faktörüne her zaman için dikkat etmelisiniz. Bu duruma ilave olarak ise fazla kilo, kısırlaştırma veyahut gebelik gibi özel durumların meydana geldiği anlarda da mama seçimi yeniden yapılsın.

Ona her zaman için temiz su ve taze mama sağlamalısınız. Bu kedilerin bakımı konusunda en detaylı bilgiyi ise bir veteriner hekimden alabilirsiniz. Peki bu kedilerle alakalı sık sorulan soruların neler olduğunu biliyor musunuz? O halde gelin hep beraber öğrenelim…

Sıkça Sorulan Sorular

Brazilian Shorthair kedi ırkı hakkında birçok önemli soru soruluyor. Bu soruların yanıtlarını sizler için araştırdık ve bir araya getirdik.

Bu Kedilerin Sağlık Durumu ile İlgili Bir Sorun Var mıdır?

Bu kedi ırkının herhangi bir sağlık sorunu yoktur. Düzenli şekilde veteriner kontrolüne götürüldüğü sürece uzun seneler boyunca mutlu şekilde yaşayabilir. Sadece bakımları aksatılacak olursa kulak ve diş eti enfeksiyonu gibi durumlardan ötürü sıkıntı yaşayabilir. Bu hastalıklar yapılacak bakımlarla önlenebilir.

Kilo almaya yatkın bir kedi ırkı olmaktadır. Bu nedenle beslenmesini kontrol altına almayı unutmamanız gerekmektedir. Kısa zamanda çok kilo alabilen bir kedidir. Sağlıklı ve güzel bakılan bu kediler, 20 sene kadar uzun olan bir süre boyunca yaşayabilir.

Eğitilebilen Bir Kedi Irkı mıdır?

Kıvrak zekasıyla her daim ilgi toplayan Braizlian Shorthair kedi ırkı, meraklı kişiliği ile bilinir. Bu nedenle verimli bir öğrencidir. Gereken alakayı verirseniz etrafına zararı olmaz. Gerekli eğitimler verilirse bu kedilere bazı durumları öğretebilirsiniz. Başka bir yazımızda görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pyometra Nedir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.