Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ev Yaşamına Uygun Kedi Irkları ve Özellikleri

Abone Ol 
Ev Yaşamına Uygun Kedi Irkları ve Özellikleri
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Ev yaşamına uygun kedi ırkları nelerdir? Kediler geçmişten günümüze, insanların en çok sahiplendiği evcil hayvanlardan biridir. Özellikle yalnız yaşıyorsanız, kediler sizin en iyi arkadaşınız olacak, size yalnızlığınızı hiç hissettirmeyecektir.

Kedi bakımı, köpek bakımına göre çok daha kolaydır. Çünkü kedileri köpekler gibi tuvalete çıkarmak zorunda değilsiniz. Kediler, kendileri için özel olarak tasarlanmış kedi kumlarına tuvaletlerini yaparlar. Üstelik kediler, köpekler gibi yalnız kalınca depresyona da girmezler. Hatta çoğu zaman kedilerin sizinle ilgilenmediğini görmeniz mümkündür. Bunun sebebi ise, köpekler sizi sahibi olarak gördükleri için size karşı çok sevecen ve ilgilidirler. Ama kediler sizi ev arkadaşı olarak görürler. Bu yüzden de kendi canları istediği sürece sizinle ilgilenirler. Aynı zamanda kedilerin kendi kendilerini temizleme yeteneği olduğu için köpeklerin tersine evde hiç koku yapmazlar.

Bu şahsına münhasır dostlarımızla aynı evi paylaşmak oldukça eğlencelidir. Ancak kedi alırken dikkat etmemiz gereken bazı şeyler vardır. Nasıl bir insan olduğumuz bile kedi seçimimiz için çok önemlidir. Aynı zamanda bazı kediler ev yaşamına uygun değildir.

Bu yazımızda sizler için ev yaşamına uygun kedi ırkları hakkında bilgiler verdik. Eğer kedi sahiplenmeyi düşünüyorsanız ve hangi kediyi seçeceğinize karar veremediyseniz yazımıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz. İşte sizin için ev yaşamına uygun kedi ırkları ve özellikleri…

Van Kedisi Irkı

Kedilerin yıkanmayı sevmediğini hepimiz biliriz. Van kedileri için bu durum tam tersidir. Su aşığı olan bu kediler saatlerce suyun içinde durabilirler. Sakin yapıları ile dikkat Van kedileri, evinde huzur isteyenler için vazgeçilmez bir kedi ırkıdır.

Sakin yapılarının altında oldukça pozitif ve sevgi dolu bir kedi yatar. Sakin dediğimiz için soğuk mizaçlı bir kedi olduğunu düşünmeyin. Teması çok severler. Size gün içinde sık sık sürtünüp ilgi bekleyebilirler. Oldukça sosyal olan bu kediler yalnız kalmayı hiç sevmezler. Hatta eve misafir gelince neşelerine diyecek yoktur! Bu nedenle de bir Van kediniz varsa onu uzun saatler yalnız bırakmamanız gerekmektedir. Diğer kedilerin aksine yalnız kalmak onu derinden etkileyecek ve psikolojisinin bozulmasına neden olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Karpuz Yiyebilir Mi?

Van kedilerinin orta boylarda, beyaz mı beyaz, yumuşacık tüyleri vardır. En belirgin özellikleri bir gözlerinin mavi bir gözlerinin yeşil olmasıdır. Eğer siz de evinizde sakin ve size son derece sadık bir dost istiyorsanız Van kedileri sizin için oldukça uygun kedilerdir.

Exotic Shorthair Kedi Irkı

Ev yaşamına uygun kedi ırkları arasında exotic shorthair kedi ırkı da var. Evde bakılmaya en uygun kedi cinsi olarak bilinen bu kedilerin zekasına hayran olmamak elde değildir. Bakışları oldukça etkileyici olan minik dostlarımız, sahiplerine karşı bir hayli itaatkar ve sevgi doludur. Diğer kedilerin aksine çılgın tavırları ve aşırı hareketli tavırları yoktur. Bir hayli sakin, durgun ve kendi halinde bir tavrı vardır.

Ancak sakin olması, sizinle hiç ilgilenmeyeceği ve hareketli zamanları olmayacağı anlamına gelmez. Bu minik kediler aynı zamanda çok oyuncudur. Türlü numaralara ile evinizin neşe kaynağı olmayı başaracaklardır.

Uzun yumuşak tüyleri, yuvarlak kafası, tüylü kuyruğu ve içinize işleyen bakışları ile bu kedileri sevmemeniz mümkün bile değildir. Size yapacağı masajlarla, sevimli görüntüsüyle ve güzel mırlamaları ile en iyi arkadaşınız olmayı başaracaklardır.

Ankara Kedisi Irkı

Ev yaşamına uygun kedi ırkları Ankara kedisi ile devam ediyor. Yaramazlıklarıyla bilinen Ankara kedileri için tam bir afacan dememiz mümkündür. Bu kedileri, sabit bir şekilde otururken ya da uyurken görmeniz pek mümkün değildir. Duvardan duvara zıplayan, her gördüğü köşeye hoplayan Ankara kedileri, aklına estiğini yapan şahsına münhasır kedilerdir.

Keşfetmeyi çok severler. Bazen meraklı bakışları sizi şaşırtabilir. Bu kadar hareketli olmalarına rağmen ev yaşamı için oldukça uyumludurlar. Ancak yine de bu enerjiye karşılık bir enerjiniz yoksa daha sakin kedileri tercih etmenizi öneririz. Çünkü Ankara kedilerinden zamanla uslanmasını bekliyorsanız yüksek ihtimalle yanılacaksınız. Belki çok yaşlandıkları zaman biraz daha durulabilirler ama gençlik dönemlerini her zaman yaramaz ve hareketli geçireceklerinden emin olabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Chinchilla Kedi (Çinçilla) Irkı, Karakter Yapısı ve Özellikleri

Ankara kedilerinin bembeyaz pamuk gibi tüyleri vardır. Masmavi gözlerine ise hayran olmamak mümkün değildir. Tüm bu yaramazlıklarına rağmen, kedi aşıklarının en çok sahiplendiği kedilerden biridir. Eğer siz de evinizde neşeli mi neşeli, enerjisiyle başınızı döndürecek bir kedi istiyorsanız Ankara kedileri tam size göre!

Scottish Fold Kedi Irkı

Asillikleri ile bilinen Scottish Fold ırkı kediler, aşırı söz dinleyen kedilerdir. Çok hareketli olmamalarına rağmen bir böcek ya da sinek gördüklerindeki tavırları ile içlerinde saklanan yaramaz çocuğu görmeniz mümkündür. Oyun oynamayı çok seven bu kedilerin çocuklarla da arası iyidir. Ancak çocukların fazla enerjileri onları bazen yorabilir. Çünkü sevimli dostumuz genellikle ağır bir yaşam sürmeyi tercih ederler.

Yuvarlak bir yüze ve iri bal rengi gözlere sahip olan Scottish Fold ırkı kedilerin kulaklarının ise kendine has kıvrık bir yapısı vardır. Bu da onların oldukça sevimli gözükmesini sağlar.

Bir Scottish Fold’a sahipseniz, ona dokunmadan durmanız mümkün değildir. Sevimli görüntüleri ve yapılarıyla kendilerini öyle sevdireceklerdir ki, evinizden ayrıldığınızda bir an önce kedinizin yanına dönmek isteyeceksiniz. Sakin yapılarından dolayı da ev yaşamına oldukça uyum sağlayan kediler olduğundan hiç şüpheniz olmasın.

British Shorthair Kedi Irkı

Ev yaşamına uygun kedi ırkları listesinde bir diğeri de British kediler. Oldukça oyuncu olan bu kedilerin neredeyse işi gücü oyun oynamaktır. Uykuları gelmese, karınları acıkmasa saatlerce oyun oynarlar. Üstelik oyunları da hiç zararlı oyunlar değildir. Oldukça sakin ve zararsız oyunlar tercih ederler. Sağlıklı kalmaları adına kaliteli kedi mamaları ile beslenmeleri oldukça önemlidir.

Sahiplerine oldukça bağlı olmalarıyla bilinirler. Ama bu durum olumsuzluk doğuracak kadar bir bağlılık değildir. Çok uzun saatler olmamak şartıyla tek başlarına da gayet güzel vakit geçirebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Keuda Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Gri ve kadife yapılı tüyleri, iri yapılı bir vücutları, yuvarlak kafaları ile oldukça sevimli bir dış görünüşe sahiplerdir. Oldukça huzurlu ve cana yakın olan bu kediler çocuklar ile de uyumludur. Eğer siz de evinizde hem sevimli, hem sakin hem de çocuklarınızla uyum içinde yaşayacak bir kedi istiyorsanız British Shorthair kedileri tam size göre!

Bombay Kedi Irkı

Vahşi bir kedi olarak bilinen Bombay kedileri, bilinenin aksine son derece uysal kedilerdir. Sadece fiziksel özellikleri onların vahşi olduğumuzu düşünmelerine neden olurlar. Bombay kedileri tüm hayvanlarla çok uyumludurlar. Hatta bir hayvan tarafından zarar görseler karşılık bile vermezler.

Oldukça kibar ve asil olan bu kediler aynı zamanda çok ağır başlıdırlar. Öğrenmeyi ve keşfetmeyi çok severler. Üstün zekaları sayesinde söylediğiniz her şeyi anlarlar. Sahiplerine karşı oldukça itaatkarlardır.

Tüylerinin rengi siyah ve parlaktır. Gözleri ise altın rengidir ve genellikle gözlerini kısarak bakarlar. Bacak kasları çok güçlü olduğu için bir diğer adı da  “panter kedi” olarak da bilinir.

Eğer siyah kedilerin uğursuz olduğunu düşünmek gibi, hurafe inançlarınız yoksa. Sakinliğiyle, zekasıyla, ağır halleriyle, meraklılığıyla ve en tatlısı da o siyah tüylerinin ardından bakan altın renkli gözleriyle Bombay kedisini sevmemeniz mümkün değildir.  Farklı nesnelerle oynamak en sevdiği uğraşlardan biridir.

Ev yaşamına da oldukça uyumlu olan bu kediler, en çok sahiplenilen kedi ırklarından biridir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.