Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Chesapeake Bay Retriever Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Abone Ol 
Chesapeake Bay Retriever Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Göz rengi ile kürkünün aynı renk olmasıyla bilinen Chesapeake Bay Retriever köpek ırkı, bugünkü konumuz oluyor. İşte bu köpeklerle alakalı önemli detaylar…

Karakter Özellikleri

Bu köpeklerin büyük bir kısmı yabancılara karşı temkinli hatta saldırgan olsa bile, ailesine karşı her daim şefkatli olur. Bunun yanı sıra genel olarak koruyucu özellik gösteren köpeklerdir. Bu da bu köpekleri kusursuz bir bekçi köpeği olarak yetiştirebileceğiniz manasına gelecek demektir.

Bu köpekler son derece zekidir ve bazı zamanlar inatçı bile olabilirler. Fakat kusursuz birer aile köpeği olduklarını rahatlıkla ifade edebiliriz. Arkadaş canlısı hareketleri ve koruyucu olan içgüdüleri, ona her zaman sevdiği kişileri koruması gerektiğini hissettirir. İyi bir şekilde eğitirseniz her zaman sosyal olurlar.

Tarihçesi

Chesapeake Bay Retriever köpek ırkı; en çok da Virginia ve Maryland eyaletlerinde yer alan Chesapeake Körfezi Haliç dolaylarında ördek avcısı şeklinde yetiştirildi. Bahsi geçen koy, kış mevsimi göçleri esnasında fazla sayıda su kuşuna da ev olmuştur.

Bu köpek ırkının geçmişinin, on dokuzuncu yüzyılın ilk kısımlarında bölgeye 2 tane Newfoundland köpek gelince meydana geldiği düşünülüyor. Yerel olan köpeklerle yetiştirilince bu köpek ırkının ilki doğmuş oldu. Bu köpekler, körfezde yer alan suyun donma sıcaklığına karşı dayanıklı biçimde doğmuştur.

Su geçirmez bir kürkleri vardır. Yağlı bir bedene sahip olması ile dikkat çeker. Vücudu kaslıdır. Çevik bir köpek ırkıdır. Ayakları ise her daim perdeli olur. Harika bir yüzücüdürler. Bunun yanı sıra koku kabiliyetleri de son derece iyidir. Yani yalnızca bir gün içerisinde yüzlerce kuşu avlayabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Australian Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Koruma içgüdüleri çok güçlüdür. Bu köpek ırkı American Kennel Club tarafından 1918 senesinde tanınmıştır. 1964 senesinde Maryland’in resmi köpeği olmuştur. Genel olarak bölge açısından turistik olarak da görevlendiriliyor. Bugüne dek av köpeği olarak görevlendirilmiştir ve bu durum devam etmektedir.

Fiziksel Özellikleri

Chesapeake Bay Retriever köpek ırkı, Amerika Birleşik Devletleri dolaylarında üretilen dayanıklı ve güçlü bir köpektir. Orta boyutlu bir ırktır. Kusursuz bir avcıdır. Göğüs kısmı ise geniş ve derindir. Bedeninin uzunluğu ile bacakları doğru orantılı olur. Çevik bir köpektir. Kas seviyesi genelde dengeli olur.

Kafatası biraz yuvarlaktır. Burun uzunluğu ve tabii ki burun kemeri avcılık için son derece uygun bir uzunlukta olmaktadır. Kulakları ise aşağı doğru ve ufaktır. Gözleri ise sarı renge çalan bir kahverengidir. Kuyrukları hemen hemen otuz ila otuz yedi cm kadar olur. Ön bacakları düz olur.

Kemik yapısı son derece düzgün yapıdadır. Arka bacakları ise şaşılacak biçimde güçlü olur. Kusursuz bir yüzücü olmasının temel noktası ise ayaklarının perdeli olmasıdır. Bu köpeklerin kürkü su geçirmez. En soğuk seviyedeki sulara karşı bile dirençlidir. Çift katmanlı bir kürkü vardır.

Öteki Retrieverlara nazaran tüyleri çok daha kısa olur. Hafiften dalgalı bir tüy yapısı vardır. Kahverengi, ten rengi ve kızıl renklerde görülebilen bir köpek ırkıdır. Irk standardında genel olarak düz renkler seçilir ama ayaklarının uç kısımlarında ve göğsünde biraz beyaz renk olabilir.

Bakımı

İlk kez köpek sahiplenecek biri için Chesapeake Bay Retriever köpek ırkını asla önermiyoruz. Bu köpeklerin bakımına dikkat etmek gerekiyor çünkü biraz hassaslaşabiliyorlar. Her zaman tüy bakımlarını yerine getirmelisiniz. Mama ve su kaplarını da düzenli olarak temizlemelisiniz. Taze su vermeyi de unutmayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Kısırlaştırma Nedir? Her Köpek Kısırlaştırılmalı mıdır?

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu köpekler, uygun bir biçimde eğitilirse ve sosyal hale getirilirse çocuklar için harika bir dost olabilir. Çocukların çevresinde olması açısından harika bir köpek olabilir. Bu köpekler sosyalleştirilmedikleri sürece diğer hayvanlarla da iyi anlaşamayacaktır. Onların üzerinde hakimiyet kurmak isteyeceklerdir.

Sağlık

Genel olarak Chesapeake Bay Retriever köpekleri sağlıklıdır. Eğer bu köpeklerden sahipleniyorsanız, onun sağlığı ile alakalı olan durumlarına da kendinizi hazırlamalısınız. Kalça displazisi, kronik kulak enfeksiyonları ve progresif retinal atrofi gibi hastalıklar bu köpeklerde çok görülür.

Beslenme

Bütün köpek ırklarındaki gibi, bu köpekler de yüksek kaliteli mamalarla beslenmelidir. Bu güzel köpeklerin beslenmesi esnasında kaliteli ürünler kullanmazsanız sağlığına istemeden de olsa zarar verebilirsiniz. Haydi gelin bu köpeklerle alakalı sıkça sorulan sorulara bir göz atalım…

Sıkça Sorulan Sorular

Chesapeake Bay Retriever köpek ırkı ile ilgili sıkça sorulan soruları sizler için derledik…

Eğitimi Nasıl Verilir?

Genel manada bu köpeklere eğitim vermek basit olmaktadır. Köpeğinizi ufak yaşlardan itibaren eğitirseniz en güzel sonuçları alabilirsiniz. Harika şekilde sosyalleşirlerse herhangi bir sorun da yaşamamış olurlar. Bu da olumlu sonuçlar verir.

Egzersiz Gereksinimi Var mıdır?

Bu köpeği sahiplenenler çok egzersiz yapması gerektiğini bilmelilerdir. Düzenli biçimde yüzebildiği, koşabildiği ve yürüyebildiği zaman en iyisini yapar. Böylece köpeğinizin egzersiz gereksinimini en iyi şekilde karşılamış olursunuz. Sahiden harika köpeklerdir ve size her zaman sevgi dolu davranırlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.