Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Çinçilla Bakımı Nasıl Olmalıdır? (Chinchilla Bakımı)

03.02.2023
5.122
Abone Ol 
Çinçilla Bakımı Nasıl Olmalıdır? (Chinchilla Bakımı)

Çinçilla bakımı büyük bir dikkat ve özveri gerektirir. Evcil hayvan olarak bir çinçillaya sahip olmayı seçen pek çok insan var. Bu canlıların hem genel fiziksel sağlığını hem de ruh salığını mükemmel durumda tutmak için bazı detaylara dikkat etmek gerekir.

Çinçillalar sakin, sosyal ve son derece zeki kemirgenlerdir. İlk başta biraz güvensiz ve korkmuş olsalar da, sizinle tanıştıktan sonra size şefkat göstermekten çekinmezler. Asla yalnız yaşamamalı, diğer çinçillalar ile beraber yaşamalılar. Bundan dolayı en az iki tane çinçilla sahiplenmek önemlidir. Ayrıca gece hayvanlarıdır, bu nedenle uyku saatlerine ve aktivitelerine saygı göstermelisiniz.

Çinçilla Kafes İhtiyacı

Çinçilla Bakımı

Çinçilla bakımı söz konusu ise kemirgen kafesi mühim bir ayrıntıdır. Bu hayvanlar çok hareketlidir ve tırmanmayı ve zıplamayı severler. Birkaç katlı büyük, yüksek bir kafese ihtiyaçları vardır. Farklı kemirgen evi seçenekleri tercih edebilirsiniz ancak önerilen minimum ölçüler 80 cm uzunluk, 50 cm genişlik ve 80 cm yüksekliktir. Malzeme olarak plastik aksesuarlardan kaçınmak ve metal çubuklu kafesleri tercih etmek daha iyidir. Bacakları için tehlikeli olabileceği için kafesin tabanı asla fileden yapılmamalıdır.

Kafeste kemirgen otları, kemirgen suluğu ve oyuncaklar kesinlikle olmalıdır. Onlara oynamaları için kabinler, hamaklar, köprüler, tüpler, toplar, dallar ve tahta ya da ip oyuncaklar sağlamalısınız. Dikkatlerini dağıtmak ve eğlendirmek için aksesuarlara ihtiyaç duyan çok aktif hayvanlar olduklarını unutmayın. Mümkün olduğunca temiz tutmak için kafesin dibini rutin olarak temizleyin.

Çinçilla Hijyen İhtiyacı

Çinçilla bakımı, hijyen uygulamalarına dikkat etmeyi de gerektirir. Tüylerini temiz ve sağlıklı tutmak için düzenli olarak banyo yapmaları gerekir. Ancak bu durumda sabunlu suyu değil kumlu banyolardan tercih etmelisiniz. Çinçillalar tüylerini temizlemek ve derilerini pul pul dökmek için kumda yuvarlanmayı severler. Bu sadece hijyenlerinin bir parçası değil, aynı zamanda onlar için rahatlatıcı ve eğlenceli bir an. Kum banyosunu haftada birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamster Banyo Yapabilir Mi?

Çinçilla Beslenme İhtiyacı

Çinçilla bakımı için beslenme konusuna da özen göstermek gerekir. Bu hayvanlar otçuldur, sebzelerle beslenirler. Beslenme düzenleri çoğunlukla saman, küçük porsiyonlarda yem, sebze ve meyve içerir. Özellikle yonca gibi kemirgen otları ile beslenmesi önemlidir. Bu, iyi bir sindirim için ihtiyaç duydukları tüm lifi sağlar ve ayrıca dişlerin doğal aşınmasını destekler. Lif yönünden zengin kaliteli bir kemirgen otu seçmelisiniz. Hayvan başına günde 1-2 yemek kaşığı verilmesi yeterlidir. Pelet şeklinde olanları seçin ve tohum karışımından kaçının. Bu sayede evcil dostunuzun sağlıklı beslenmesini teşvik etmiş olacaksınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.