Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Doberman Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Doberman Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Doberman köpek ırkı bakımı sıklıkla merak edilir. Güçlü ve zarafet dolu vücudu ile pek çok insanı kendine hayran eden Dobermanlar ile ilgili bazı kişilerde olumsuz bir izlenim olabilir. Bilmek gerekir ki bir köpeğin davranışlarının arkasında eğitim ve bakım yöntemi vardır. Düzgün bakım ve doğru eğitim ile sevecen ve korumacı bir köpeğe sahip olmak mümkün olur.

Doberman Köpek Irkı Özellikleri Nelerdir?

Doberman Köpek Irkı Bakımı

Kısa tüylü yapısıyla daha çok öne çıkan güçlü ve yapılı bir vücuda sahip olan bir köpek ırkıdır. Çok enerjik olan Dobermanlar, hareket etmeyi çok severler. Yüksek zekaları nedeniyle eğitilmeleri çok kolaydır. Ancak eğitimde otoriteyi elde tutmak ve disiplini korumak önemlidir. Ailesine çok bağlı, sadık ve sevecen olurlar. Yabancı insanlara ve hatta hayvanlara karşı temkinli davranışları vardır. Ancak sebepsiz saldırmayan korumacı köpeklerdir.

Doberman Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Doberman köpek ırkının bakım ihtiyacı çoğu köpek türüne göre çok azdır. Kısa ve parlak tüylere sahip olan Doberman köpek ırkının tüylerinin cilt ve tüy yapısına uygun fırça ile haftada bir fırçalanması yeterlidir. Bu sırada kaliteli köpek fırçası kullanılmalıdır. Müsait zaman olması durumunda bu işlem her gün de yapılabilir. Tüy bakımı ile tüylerinin daha sağlıklı bir görünüme sahip olması sağlanır. Çok tüy dökmeyen bir köpek türüdür. Kirlenme ve kokma durumları olmadığı sürece sürekli banyo yaptırmamak gerekir. Doberman köpekleri, kısa tüylere sahip oldukları için soğuğa karşı çok hassas olurlar. Bu zamanlarda köpek kıyafeti kullanmak tercih edilebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yorkshire Terrier Özellikleri ve Bakımı

Doberman Köpek Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Doberman köpek ırkının daha sağlıklı dişlere sahip olması ve çeşitli bakterilerden korunması için ağız ve diş sağlığına dikkat edilmelidir. Bunun için haftada 2 veya 3 kez dişlerinin fırçalanması önem arz eder.

Doberman Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Doberman Köpek Irkı Bakımı

Doberman köpek ırkının patilerini ve tırnaklarını haftada bir kez kontrol etmek faydalı olacaktır. Ayrıca ayda bir çok derinden olmayacak şekilde tırnakları kesilmelidir.

Doberman Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Doberman köpek ırkının göz çevresinin her gün nemli bir bezle temizlenmesi iyi olacaktır. Olmazsa 2-3 günde bir yapılması gerekir. Kulak temizliği de aynı şekilde 2-3 günde bir yapılmalıdır. Göz ve kulak temizliği yapılırken bebek yağı veya köpeklerin cilt yapısına uygun temizlik malzemeleri kullanılabilir. Göz ve kulak bakımının yanı sıra burun ile beraber bu organlardaki değişikliklere de dikkat edilmelidir. Bu şekilde bir sorunu önceden fark etmek mümkün olabilir.

Doberman Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

Doberman köpek ırkının sağlıklı bir şekilde gelişmesi için kaliteli köpek mamaları ile beslenmesi gerekir. Mama seçerken köpeğin yaş, boy, kilo ve aktivite gibi çeşitli özelliklerine dikkat edilmelidir. Bunun sebebi ise ihtiyaç duydukları besin miktarının bu faktörlere göre değişiklik göstermesidir. Bu faktörlere dikkat edilerek ihtiyaç duydukları uygun mamayı tüketmeleri sağlanmalıdır.

Doberman köpek ırkına çok fazla ev yemeği verilmesi tavsiye edilmez. Orta obezite riski taşımalarının yanı sıra kuru mamalardan gerekli besinleri almaları daha kolay olur. Ev yemeği verilirken ise çeşitli alerjen ve zararlı besinler öğrenilmelidir. Doberman köpek ırkına doğru ve kaliteli bir mama seçerek yaşayabilecekleri sindirim sistemi rahatsızlıklarının önüne geçilebilir.

Doberman Köpek Irkı Egzersiz İhtiyacı

Güçlü ve dinamik bir vücuda sahip olan Doberman köpek ırkının egzersiz ihtiyacı çok yüksektir. Bu nedenle egzersiz ihtiyacının doğru şekilde karşılanması gerekir. Doberman köpek ırkının egzersiz ihtiyacını karşılaması için günlük 90 dakika egzersize şarttır. Bu süreçte koşu ve yürüyüş yapılabileceği gibi çeşitli eğitici oyunlar da oynanabilir. Parkur oyunları ve itaat egzersizleri yapılabilecekleri arasında yer alır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Çok Tüy Döken Köpek Irkları Hangileri?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.