Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Dogo Argentino Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Dogo Argentino Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Dogo Argentino köpek ırkı bakımı büyük bir titizlik ve özveri gerektirir. Güçlü vücutları ve koku alma yetenekleri ile mükemmel bekçi köpekleri olan Dogo Argentino köpek ırkı, bu özellikleri ile pek çok hayvan sever tarafından tercih edilen bir ırktır. Bembeyaz tüyleri ve boncuk gözleri ile ailesinin sadık kahramanı olan Dogo Argentino köpek ırkının bakımı ile ilgili bilinmesi gereken bazı hususlar vardır.

Dogo Argentino Köpek Irkı Özellikleri Nelerdir?

Dogo Argentino Köpek Irkı Bakımı

Dogo Argentino köpek ırkı; sadık, cesur, arkadaş canlısı, sevecen, zeki, oyuncu ve neşeli bir karaktere sahiptir. Ailesine karşı çok korumacı olan bir avcı köpeği türüdür. Korumacı yapısı ve avcı doğasıyla diğer canlılarla ve insanlarla hemen anlaşamaz. Bu nedenle henüz yavruyken iyi bir eğitim verilmesi ve sosyalleştirilmesi gerekir.

Dogo Argentino Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Dogo Argentino köpek ırkının kısa ve düz beyaz tüyleri vardır. Çok tüy dökmeyen bir köpek ırkı olan Dogo Argentino’ların tüy bakımı oldukça kolaydır. Haftada 1-2 kez tüylerini taramak gerekir. Bu sırada kaliteli bir köpek tarağı kullanılmalıdır. Kirlenmedikleri sürece 3 ayda bir banyo yaptırılması yeterlidir. Bazı zamanda nemli bir bez ile vücutları temizlenebilir.

Dogo Argentino Köpek Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Dogo Argentino köpek ırkının ağız ve diş sağlığını korumak için haftada 3 kez dişlerinin fırçalanması gerekir.

Dogo Argentino Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Dogo Argentino Köpek Irkı Bakımı

Pati tüyleri ince olan Dogo Argentino köpek ırkının patilerini dışarıdan geldiğinde temizlemek önemlidir. Tırnak hastalıklarını ve tırnakların köpeği rahatsız etmesini önlemek için uygun köpek tırnak makasları ile tırnak kesimi yapılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Doberman Köpek Irkı Hakkında Bilgiler

Dogo Argentino Köpek Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Gözler ve kulaklar, tüm canlılar gibi Dogo Argentino köpek ırkı için de hassas olan organlardır. Bu nedenle göz ve kulak bakımına dikkat edilmelidir. Kulakları belli aralıklar ile kontrol edilmeli ve temizlenmelidir. Gözlerini ise her gün temizlemek gerekir. Bu sayede göz ve kulak hastalıklarından ve göz çevresinde oluşabilecek cilt hastalıklarından korunmak mümkün olur.

Dogo Argentino Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

Sağlığı ve yaşam konforunu etkileyen faktörlerin başında beslenme gelir. Bu nedenle Dogo Argentino köpek ırkını beslerken doğru köpek maması seçimi yapılmalıdır. Günlük besin ihtiyaçlarını karşılayacak mamalar tercih edilmelidir. Mama seçerken yaş, boy, kilo ve alerji durumlarına dikkat edilmelidir. Köpeğin boyutuna göre miktarı belirlenerek iki öğün mama verilmelidir.

Dogo Argentino Köpek Irkı Egzersiz İhtiyacı

Aktif ve sportif köpek ırkları arasında yer alan Dogo Argentino köpek ırkının egzersiz ihtiyacı yüksektir. Bu nedenle günlük en az 60 dakika egzersiz yapmaları gerekir. Egzersiz ihtiyaçları karşılanmadığında asabi ve gergin olabilirler. Bu nedenle bu konuya özen gösterilmelidir. Tut-getir oyunları, top oyunları, koşu ve saklambaç en sevdiği etkinliklerdendir. Ayrıca çeşitli köpek sporlarına da ilgileri vardır. Avcı köpeği oldukları için bir şeylerin peşinden koşmayı severler. Bu yüzden açık hava egzersizlerinde kaybolmamaları için önlem alınmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.