Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Oyun Oynamayı Seven Köpek Cinsleri

Abone Ol 
8 Maddede Oyun Oynamayı Seven Köpek Cinsleri

Oyun oynamayı seven köpek cinsleri, aynı zamanda çocuklarla en iyi anlaşan köpek türleri olarak da biliniyor. Dadı köpek cinsleri şeklinde de isimlendirilen en oyuncu köpekler, en iyi aile köpekleri oluyor. İşte oyuncu ve en uysal köpek cinsleri…

Oyun Oynamayı Seven Köpek Cinsleri

Oyun Oynamayı Seven Köpek Cinsleri

Sizinle, çocuklarınızla ya da eğlenceden hoşlanan diğer köpeklerle oyun oynamayı seven köpek cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Labrador Köpek Irkı

Labrador köpekler, oyunlarla ilgili her şeyi seven, hareketli ve sevimli hayvanlardır. Özellikle getirme oyununa bayılırlar. Her türlü köpek oyuncağı bu ırk için idealdir. Bu köpekler sosyal ve dengeli davranışlarıyla bilinir. Aileler için en iyi seçimlerden biridir.

2. Boksör Köpek Irkı

Kaslı ve atletik bir vücuda sahip olan Boksör köpekler, sakin görünen ve oyun oynamayı seven bir ırktır. Av ve bekçi köpeği olarak sıklıkla tercih edilse de aileler ve çocuklar için de iyi bir evcil dosttur. Bu köpekler özellikle aile fertleriyle oyun oynamayı severler. Köpek tasması eşliğinde koşu ve yürüyüş yapmayı, gün içinde çeşitli oyunlar oynamayı isterler. Sakin ve sevecen bir ırktır.

3. Golden Retriever Köpek Irkı

Oyun oynamayı seven köpek cinsleri arasında bir diğeri de Golden köpek oluyor. Bu köpeklerin uzun, ipeksi, sarı veya bal rengi tüyleri vardır. Köpek tarağı ile düzenli bakıma ihtiyaç duyarlar. Sadık ve zekidirler. Köpek zekâ oyuncakları tam da bu ırk için uygundur. Aynı zamanda suyla oynamaktan, getirme oyunlarından ve her yerde sahibine eşlik etmekten zevk alırlar. Her yaştan insan için ideal bir köpek ırkıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Rüya Görür Mü? Uyurken neden hareket ederler?

4. Pomeranya Köpek Irkı

Küçük ve oyuncu bir köpek istiyorsanız; tercihiniz Pomeranya cinsi olabilir. Oyun oynamayı çok seven bu köpekler, yetişkinlerle, çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla çok iyi anlaşır. Kabarık tüyleri vardır ve köpek tüy ve deri bakım ürünleri ile düzenli bakım önemlidir.

5. İngiliz Springer Spaniel Köpek Irkı

Oyun oynamayı seven köpek cinsleri listemiz İngiliz Springer Spaniel köpek ırkıyla devam ediyor. 1900’lerden bu yana Avrupa’da popüler olan bir köpektir. Oyun oynamaktan, köpek gezdirme tasması ile yürüyüş yapmaktan ve köpek yatağı üzerinde dinlenmekten hoşlanan bir köpektir. Özellikle çocuklu aileler için uygun bir cinstir. Çünkü çocuklarla arası çok iyidir. Dost canlısı, zeki ve eğlencelidir.

6. Pembroke Galce Corgi Köpek Irkı

Kraliçe İkinci Elizabeth’in favori köpeğidir. Bu köpekler küçük boyutludur ama çok hareketlidir. Tavşana benzeyen büyük kulakları ve kısa kuyruğu ile dikkat çeker. Son derece eğlenceli ve oyun oynamayı seven bir ırktır. Enerjisi boldur. Kaliteli köpek maması ile beslenmesi önemlidir.

7. Jack Russell Teriyer Köpek Irkı

Oyun oynamayı seven köpek cinsleri listesinde yer alan Jack Russell Teriyer köpekler, 1800’lerde tilkileri kovalamak için yetiştirilmiştir. Günümüzde dadı köpek cinsleri ve en iyi aile köpekleri söz konusu olduğunda bir adım öne çıkan köpeklerdir. Hem çocuklarla hem de diğer evcil canlılarla iyi anlaşır. Protein yönünden yüksek olan kuru köpek maması, yaş ve ödül mama tüketmeleri gerekmektedir.

8. Fransız Bulldog Köpek Irkı

Popülaritesi günden güne artan köpeklerden biridir. Eğlenceli, dost canlısı, zeki, atletik ve uysal bir köpektir. Aileler için doğru bir seçimdir. Bakım gereksinimi çok değildir. Ayrıca sadık bir köpek ırkıdır. Dik kulakları ve kırışık yüzleri ile bilinen bir cinstir. Köpek oyuncakları ile oynamayı çok sever. Özellikle top oyuncakları bu köpeklerin favori oyuncaklarından biridir. Sağlıklı kalabilmesi adına besin bileşenleri açısından zengin olan yaş köpek maması, kuru ve ödül mama yemelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Weimaraner Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.