Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Dogo Cinsi Köpek Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Dogo Cinsi Köpek Bakımı Nasıl Olmalı?

Dogo cinsi köpek bakımı özen ve dikkat gerektirir. Bir köpek sahiplenilmek istendiğinde en önemli şey sahiplenilmek istenen köpeğin cinsi hakkında bilgilere sahip olup ona nasıl bakılması gerektiğini öğrenmektir. Her köpek ırkının bakım şekli ve ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Bu farklılıklar onları sahiplenecek kişi için oldukça önemlidir. Sahipleneceğiniz köpeğin en uygun koşullarda yaşaması, en uygun şekilde beslenmesi onun sağlıklı bir şekilde uzun yıllar yaşaması için oldukça önemlidir. Bu yazımızı Dogo cinsi köpek sahiplenmek isteyenler için derledik. Gelin birlikte Dogo cinsinin özelliklerini, bu cinsin beslenmesi ve bakımını öğrenip onları biraz daha yakından tanıyalım.

Dogo Cinsi Köpeklerin Genel Özellikleri

Dogo cinsi köpek bakımı öncesinde bu sevimli canlıların genel özelliklerinden bahsedelim. Dogo Argentino köpeklerinin görüntüsü oldukça atletik ve kaslıdır. Boyut olarak orta boyutlarda olan bu cins oldukça güçlü bir görünüme sahiptir. Görüntü olarak korkutucu ve serttirler. Dogo köpeklerinin bu sert görüntülerinin altında ailesine bağlı, ilgi ve sevgiye bayılan bir karakterleri vardır. Yine de tehlikelere karşı çok tehlikeli ve korkutucu bir hal alırlar. Bu köpeklerin çenesi ve dişleri oldukça büyüktür ve kafaları da gövdelerine göre daha büyüktür.

Güçlü ve büyük kafalarının boyun kısmına doğru yumuşak bir deri bulunur. Bu deri sayesinde tehlikelere karşı daha esnek olurlar ve bu durum boyunlarına esneklik katar.  Dogo cinsinin göğüs bölgesi ve yapısı da oldukça güçlüdür. Kuyrukları çok uzundur ve onlar yalnızca heyecanlandıkları zaman yukarıya kaldırırlar. Dogo cinsinin kısa ve beyaz tüyleri vardır. Burunları da her zaman siyah renktedir. Dogo köpekleri doğuştan uzun kıvrık kulaklara sahip olsalar da sahipleri tarafından kulakları kesilip daha sivri bir görüntü verildiği görülmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Cairn Terrier Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Dogo cinsi köpekler oldukça dikkatli, akıllı ve her türlü tehlikeye karşı tetiktedirler. Tür olarak alan koruma köpeği olmaya çok yatkındırlar. Bu kadar sert bir görünüme sahip olan bu bekçi köpeği ailesine de bir o kadar bağlıdır. Tehditlere karşı acımasız fakat dostlarına karşı sevgi doludur. Yine de bu cins köpeklerin küçüklüklerinden itibaren eğitilmesi çok önemlidir. Dogo cinsi köpek bakımı eğitim ile de iyileştirilmelidir. Köpek eğitim malzemeleri ile süreç desteklenmelidir.

Yeterince eğitim almazlarsa savruk ve agresif davranışlar sergileyebilirler. Eğitimli bir Dogo oldukça akıllı ve oyuncudur. Çocuklarla oldukça iyi anlaşırlar ve kucaklanıp öpülmeyi çok severler. Bu köpeklerle ilgili dikkat edilmesi gereken diğer bir husus, onların çok fazla egzersize ihtiyaç duymaları ve bunu karşılayacak büyüklükte bir alanda yaşıyor olmaları gerektiğidir.

Dogo Cinsi Köpek Bakımı

Dogo Cinsi Köpek Bakımı

Dogo cinsinin enerjisi çok yüksektir ve çok yüksek seviyede egzersiz yapması gerekir. Eğer bu ırktan bir köpek sahiplenmek istiyorsanız ona günde en az bir saat yorucu bir egzersiz yaptırmanız gerekir. Yaşadığı alanın da arsa veya bahçe gibi büyük alanlar olması gerekir. Diğer türlü enerjilerini atamazlar bu da onları fiziksel açıdan olumsuz etkiler. Koşabilecekleri bir alan onlar için çok önemlidir. Köpek oyuncakları ile de günlük aktifliklerini destekleyebilirsiniz.

Dogo cinsi köpek bakımı hususunda tüyler önemlidir. Dogo köpeklerinin tüyleri bembeyaz ve kısadır. Kısa tüylerinden dolayı tüy bakımı konusunda zorluk çekmezsiniz. Kısa tüylü köpeklerin tüy bakımı uzun tüylü köpeklere göre çok daha kolaydır. Dogo cinsinin tüy bakımını gerçekleştirmek için haftada bir kez tüylerini taramanız yeterli olacaktır. Bunun için köpek deri ve tüy bakım malzemeleri seçmelisiniz. Tırnak bakımları oldukça önemlidir. Dogo cinsinin tırnakları uzadığı zaman içe doğru kıvrılır ve bu durum onların rahat hareket edememelerine sebep olur. Düzenli tırnak bakımı onlar için önemlidir. Köpekler için üretilmiş olan köpek tırnak makasları sayesinde kolaylıkla tırnak bakımlarını gerçekleştirebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Saint Bernard Köpek Irkı Özellikleri Nelerdir?

Bu köpeklerin bakımı sırasında eğitimi de çok önemlidir. Dogo cinsi köpekler eğitim almadıklarında oldukça dağınık davranışlı ve agresif olabilirler. Baskın bir karakter tarafından küçüklüğünden itibaren eğitim verilmeli. Eğitimsiz bir dogo büyüdükçe sözünüzü dinlemeyebilir bu da birtakım sorunlara sebep olabilir. Bu sebeple eve alındığı andan itibaren bu köpeklere iyi bir eğitim verilmelidir. İyi bir eğitim alan Dogo cinsi ailesine oldukça düşkün olur. Eğitim dönemini kolaylaştırmak ve etkin kılmak adına köpek eğitim tasmaları kullanmayı da unutmayın. Genel olarak dostunuzun güvende kalması için de günlük köpek tasmaları tercih edebilirsiniz.

Çocuklarla çok iyi anlaşır ve küçüklüğünden itibaren başka bir evcil hayvanla birlikte büyütülürse onunla da oldukça iyi anlaşır. Eğitim almış bir Dogo köpeği sevilmekten, öpülmekten, kucaklanmaktan ve yoğun ilgi görmekten çok hoşlanırlar. İyi bir eğitim ve bakım sayesinde hem ailesinin bir bireyi olurlar hem de evinizin, bahçenizin koruyucusu görevini üstlenirler.

Dogo Cinsi Köpeklerin Beslenmesi

Dogo cinsi köpek bakımı söz konusu ise beslenme önemli bir detaydır. Dogo’lar uzmanlar tarafından laboratuvar ortamında geliştirilmiştir ve çok güçlü bir kas yapısına, gövdeye, ağzı ve çeneye sahiptirler. Bu canlılar bu güçlü yapılarının yanında oldukça harekete ve egzersize ihtiyaç duyarlar. Bakımı esnasında büyük alanlarda koşturmaya, en az 1 saat çok yüksek seviyede egzersiz yapmaya ihtiyaçları vardır ve bu sırada çok fazla enerji kaybederler. Bu cins köpeklerin harcadığı enerjiyi geri alabilmesi ve gücünü devam ettirebilmesi için beslenmesi de çok önemlidir. Kuru köpek mamaları dışında besleyici konserve köpek mamaları da tüketmeliler.

Dogo cinsi köpeklerin tavuklara karşı genetik bir alerjileri bulunmaktadır bu yüzden mama seçimi yaparken içeriğinde tavuk olmaması çok önemlidir. Yine aynı şekilde köpek ödül mamaları gibi ek gıdaların içerisinde de tavuk olmaması çok önemlidir. Onları içerisinde tavuk bulunmayan içeriği bakımından zengin ve besleyici herhangi bir kuru ya da yaş mama ile besleyebilirsiniz. Bu köpeklerin yaşına ve kilosuna göre mama seçimi de çok önemlidir. Almış olduğunuz mamayı onun günlük enerji açığını tamamlayacak ve ihtiyacını giderecek ölçüde vermeniz önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Malta Terrier Köpek Özellikleri, Bakımı ve Mizacı
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.