Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Dogo Arjantin Özellikleri Hakkında Önemli Bilgiler

Abone Ol 
Dogo Arjantin Özellikleri Hakkında Önemli Bilgiler

Sert görünümü, kaslı vücut yapısı ve koruyucu mizacı ile Dogo Arjantin köpekler aslında tam bir aile köpeğidir. Her ne kadar sert görünseler de aslında mizaçları bunun tam tersine yatkındır. Çocuklar ve aile geneli ile iyi ilişkiler kurabilen Dogo Argentinolar hem koruyucu hem de sevecen tavırları ile dikkat çeken köpeklerdendir. Peki, Dogo Arjantin özellikleri nelerdir? Bu sevimli köpekler hakkında daha fazla bilgi yazımızda!

Dogo Arjantin Özellikleri Nelerdir?

Dogo Arjantin cinsi köpekler genellikle sert ve güçlü dış görünümleri ile öne çıkan köpeklerdir. Kaslı ve atletik yapıları onların koruyucu ve sadık yapıları ile bir araya geldiğinde mükemmel bir kombinasyon oluşturur. Bu köpeklerin fiziksel özellikleri ile karakterleri pek uyuşmasa da iki özelliği bir araya geldiği zaman hem cana yakın hem de güçlü bir köpek cinsinin ortaya çıktığı söylenebilir.

Dogo Arjantin Özellikleri

Dogo Argentino Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Fiziksel açıdan Dogo Argentino özellikleri hakkında şunları söyleyebiliriz; Dogo Argentino cinsi köpekler genel olarak kaslı, güçlü ve atletik yapıları ile diğer birçok köpek ırkından ayrılırlar. Güçlü çeneye ve dişlere sahiptirler. Bu nedenle tehlike olarak gördükleri nesneye saldırırken ısırmaktan çekinmezler. Beyaz, parlak, yumuşak ve sık yapıdaki tüyleri onların asaletini ortaya koyar. Kısa yapıdaki tüylerinin bakımı oldukça kolaydır. Köpek tarağı ile rutin olarak tımar etmeniz çoğu zaman yeterli olacaktır.

Fiziksel özelliklerine bakıldığı zaman bu köpekler tepeden tırnağa bir bekçi köpeği olabileceklerini gösterirler. Korumacı yapıları da zaten bunu net şekilde ortaya koyar. Güçlü yapıları, sert bakışları, kaslı bacakları ve gövdeleri onların korumacı kişiliğine somut bir nitelik kazandırır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Basenji Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Tüyoları

Dogo Argentino Karakter Özellikleri Nelerdir?

Dogo Argentino özellikleri söz konusu olduğunda karakter niteliklerinden de bahsetmek gerek. Bu cins köpekler her ne kadar sert görünüme sahip olsalar da oyun oynamayı ve ilgi görmeyi çok seven köpeklerdir. Çocuklar ile çok iyi anlaşırlar ve onlarla oyun oynamaktan bir hayli keyif alırlar. Korumacı yapıya sahip olan bu ırk, tehditlere karşı cesur şekilde göğüs gerer. Özellikle de sevdikleri kişiler için tehdit oluşturabilecek bir unsur algılarlarsa savunmaya geçerler.

Dogo Arjantin Özellikleri

Zeki yapıları ile bilinen Dogo Argentino cinsi, kolay şekilde eğitilebilir. Hemen hemen her konuda kısa sürede eğitilebilen bu köpekler ayrıca tanıdıkları kişilere de kısa sürede alışırlar. İlgi görmeyi çok seven Dogo Argentino cinsi köpekler sevilmeyi, oynamayı ve öpülmeyi bile sevebilirler.

Yavruluk döneminden itibaren sosyalleştirilen ve eğitimi doğru şekilde verilen Dogo Argentino köpeklerin sebepsiz yere saldırma, meydan okuma gibi davranışları olmaz. Yavruluk döneminde sosyalleştirilen bu cins, diğer evcil hayvanlar ve köpekler ile de çok iyi anlaşabilir. Sert görünümlü fiziksel yapısı onların saldırgan olduğu anlamına gelmez.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.