Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler Mini Köpek Irkları

Abone Ol 
En Popüler Mini Köpek Irkları

Köpekler tüm şekilde ve boyutlarda olabilir, ancak mini köpek ırklarının popülaritesi son yıllarda bir hayli artmış durumda. Bunun en büyük nedeni ise küçük evcil hayvanların daha düşük yaşam maliyetlerinin olması ve kentsel ortamlara daha iyi adapte olabilmeleridir. Peki, minik köpek ırkları hangileri? İşte o sevimli köpek cinsleri…

Pekinez (Pekingese) Köpek Irkı

Pekinez köpekler, mini köpek ırkları listemizin ilk sırasında yer alıyor. Bu köpekler Çin aslanlarına benziyor ve onların soyundan geliyorlar. Pekinez, küçük bir oyuncak safkan köpektir. Hem Çin’de hem de diğer ülkelerde büyük ilgi görür. Irkın ilginç görünümü ise dikkat çeken özellikleri arasında yer alır.

Papillon Köpek Irkı

Bu mini köpek ırkı, safkan bir spaniel tipi köpektir. İsmi Fransızca kökenlidir ve kelebek anlamına gelir. Aktif bir küçük köpektir ve itaat, bekçi köpeği ve çeviklik için tercih edilir. Aynı zamanda harika bir arkadaştır. Kaliteli ve sağlıklı köpek kuru maması ile beslenmeli, bakımına dikkat edilmelidir. Böylece uzun seneler sağlıklı kalabilir ve iyi bir dost olabilir.

Maltese Terrier (Maltiz) Köpek Irkı

Yüzyıllar boyunca kraliyet, soylular ve dünyanın her yerindeki sıradan insanlar arasında popüler olduğunu kanıtlamış küçük bir köpektir. Bu mini köpek, şaşırtıcı derecede atletik ve hareketlidir. Köpek oyuncakları ile oynamayı çok sever. Düzenli egzersize gereksinim duyar. Naziktir, mutludur, memnun etmeye heveslidir, sevecen ve sadıktır. Tutarlı, ancak aynı zamanda sabırlı olan sahiplerde daha mutlu olur. Ilıman iklimler için daha uygundur.

Pug Köpek Irkı

Çin kökenli küçük bir safkandır. Yüzlerce yıl önce kucak köpeği olarak yetiştirildiler ve bugün hala bu rolde de sıklıkla tercih ediliyorlar. Pug, görünüşü, komik sesleri ve eğlenceli hareketleri nedeniyle çok popüler bir köpektir. Ancak aşırı sıcak iklimler ona göre değildir. Böyle yerlerde nefes alma sorunları yaşayabileceğini unutmayın. Eğitimi biraz zordur. Köpek eğitim ürünleri kullanılarak eğitim seansları daha verimli hale getirilebilir.

Puglar yemek yemeyi sever, bu yüzden obezite onlar için bir problemdir ve gözleri o kadar belirgindir ki yaralanmalara eğilimlidirler. Her zaman etrafınızda olmak isteyecektir. İlgiye düşkündür. Çok sadık ve sevecendir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Leonberger Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Pomeranian (Pomeranya) Köpek Irkı

Pomeranian bir zamanlar şimdi olduğundan daha büyüktü. Irk, çok uzun ve oldukça şaşırtıcı bir tarihe sahip. Kraliçe Victoria’dan Martin Luther’e, Isaac Newton’dan Michelangelo’ya birçok insanın kalbini kazandı.

Pomeranian harika bir kucak köpeği ve refakatçi bir köpektir. Özellikle eski dönemlerdeki haline göre boyut olarak oldukça farklı bir köpektir. Bu mini köpek cinsi, zamanla sadece kraliyet ve soylular tarafından tercih edilen bir köpek olmaktan, sıradan insanlar arasında çok popüler bir köpeğe dönüştü. Ancak dikkatli olunması gerekir, küçük çocuklu evler için ideal bir köpek değildir. Onu fazla rahatsız etmemek, onu eğitmek ve sosyalleştirmek önemlidir.

Yorkshire Terrier Köpek Irkı

Yorkshire Terrier, Sanayi Devrimi döneminde ortaya çıkan bir ırktır. Kuzey İngiltere’deki Yorkshire ve Lancashire İlçelerinin değirmenlerinde ve kömür madenlerinde doğdu. Bu, kömürün kral olduğu ve ülkenin o bölgesinde çok fazla kömürün gömüldüğü bir zamandı. Ama onu çıkarmaya gelen insanların çoğu İskoçya’dandı ve yanlarında küçük terrier köpeklerini getirdiler.

Bu küçük köpeklerin büyük bir işi vardı, çünkü madenler sadece kömürle dolu değildi. Farelerle doluydular. Fareler her yerdeydi ve her şeyin içine giriyorlardı. Madencilerin öğle yemekleri dahil her şeyi yiyorlardı. Hatta kömürü madenlerden çıkarmak için kullanılan katırların peşine düştüler. Teriyerler bu problemin bir çözümü oldular. Alıngan ve cesurlardı. Madencileri farelerden daha çok seviyorlardı. Farelerin peşinden gittiler ve onları kontrol altında tuttular.

Minyatür Dachshund (Dakhund) Köpek Irkı

Minyatür Dachshund, Almanya’ya özgü küçük bir köpektir ve porsukların kazdığı yuvalara sığabilecek yere yakın bir köpek olarak yetiştirilmiştir. Hatta Dachshund kelimesi, porsuk köpeği anlamına gelir. Farklı türleri vardır. Avcı, bekçi ve ev köpeği olarak son derece popüler bir mini köpek türüdür.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.