Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Dünyanın En Büyük Kaplumbağaları Hangileri?

13.07.2023
2.060
Abone Ol 
Dünyanın En Büyük Kaplumbağaları Hangileri?

Dünyanın en büyük kaplumbağaları, çoğu insanın merak ettiği hususlardan biridir. Kaplumbağalar, dünyanın en eski sürüngenlerinden biri olan Chelonia takımına ait hayvanlardır. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ilk kaplumbağaların 200 milyon yıldan daha uzun bir süre önce evrimleştiğine dair kanıtlar var.

Dünyanın En Büyük Kaplumbağaları

Dünyanın En Büyük Kaplumbağaları Hangileri?

Kaplumbağalar, deniz ve kara kaplumbağaları olmak üzere ikiye ayrılır. Dünyanın en büyük kaplumbağaları ise şunlardır:

Deri Sırtlı Deniz Kaplumbağası

Deri sırtlı kaplumbağa, dünyanın en büyük kaplumbağaları arasındadır. 130 ila 180 santimetre büyüklüğe ulaşabilir. Her şeyden önce, sert kabuğu olmayan tek deniz kaplumbağasıdır. Ağırlığı 300 ile 500 kilo arasında değişir ve açık okyanusta yaşar.

Caretta Caretta Kaplumbağa

Dünyanın en büyük kaplumbağaları arasındadır. Gezegenin tüm sıcak denizlerinde ve okyanuslarında bulunurlar. Uzunluğu 120 santimetreye, ağırlığı ise 120 kiloya ulaşabilir. Değişken renkte pullarla kaplı bir gövdeye ve kahverengiden kırmızımsıya kadar değişen tonlarda bir kabuğa sahiptir.

Şahin Gagalı Kaplumbağa

Şahin gagalı kaplumbağanın uzunluğu 60 ila 90 santimetre arasında olabilir. Ağırlığı 50 ile 80 kilo arasında değişmekte olup, düz bir gövdeye ve gagaya benzer bir ağızla biten uzun ve keskin bir kafaya sahip olmasıyla karakterize edilir.

Zeytin Yeşili Deniz Kaplumbağası

Dünyanın en büyük kaplumbağaları arasında yer alan Olive Ridley, deniz kaplumbağalarının en küçüğüdür. 70 santimetreye ulaşmaz ve ağırlığı sadece 40 kilodur. Kuzey Atlantik dışında neredeyse tüm dünyada yaşıyor.

Kaplumbağa Bakımında Bunları Unutmayın

Dünyanın En Büyük Kaplumbağaları Hangileri?

Dünyanın en büyük kaplumbağaları hakkında bilgi verdik. Şimdi de kaplumbağa bakımında unutulmaması gereken detaylara değinelim. Kaplumbağalar harika evcil hayvanlardır ve büyümelerinin optimal olması ve yaşamlarının uzun ve mutlu olması için gerekli olan bir dizi genel bakıma ihtiyaçları vardır. İlk önemli nokta, kaplumbağaya geniş bir teraryum sağlamaktır. Bu sayede evcil kaplumbağa rahat bir şekilde hareket edebilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaplumbağa Uyku Düzeni Nasıldır?

Kaplumbağanıza mümkün olan en iyi şekilde bakmak için, teraryumun zeminine sürüngen taban altlığı yerleştirmelisiniz. Bu alt tabaka sayesinde kaplumbağa dostunuz konforlu bir şekilde yaşayabilecektir.

Bununla beraber, kaliteli kaplumbağa yemleri ile evcil hayvanınızın sağlığını desteklemelisiniz. Sürüngen ısıtıcı ve sürüngen lambası gibi ürünleri de mutlaka tedarik ederek, kaplumbağanıza harika bir yaşam alanı sunmalısınız. Kaplumbağanın sağlıklı olduğundan emin olmak için düzenli veteriner kontrollerini aksatmamalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.