Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ege Kedisi Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Ege Kedisi Bakımı Nasıl Olmalı?
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Ege kedisi bakımı merak edilen konulardan biridir. Ege kedisi ırkı, Yunanistan’ın Kiklad Adaları etrafında doğal olarak meydana gelen bir kedi cinsidir. Yunan kedi yetiştiricileri, 1990’lı senelerden bu yana bu kedi ırkının resmilik kazanması için çalışmalarını yürütmekteler. Fakat Ege kedi ırkı hala resmi bir kedi cinsi olarak kabul edilmemektedir. Bunun yanı sıra ülkemizde ve Yunanistan’da evcil kedi olarak son derece popülerdir.

Ege Kedisi Özellikleri Nelerdir?

Ege Kedisi Bakımı

Ege kedisi, harika bir evcil hayvan olarak dikkat çeker. Vahşi görünümlü olan bu kediler, güçlü ve sadık canlılardır. Binlerce sene önce Türkiye ve Yunan Adaları’nın sokaklarında dolaşan bu sıradan kedilerin, tarihte ilk evcilleştirilen kedi cinslerinden biri olduğuna inanılıyor. Uzun bacaklı, gür kuyruklu ve asil görünümlü bir hayvandır. Ege kedileri güzel görünümlerinin haricinde benzersiz kişilik özellikleri ile de dikkat çekerler.

Ege kedisi oyuncu, aktif ve zekidir. Bu yüzden her yaştan insanla arası çok iyidir. Aynı zamanda diğer kedilerle de dost olabilir. Tüm kediler gibi avlanma içgüdüsü vardır. Dolayısıyla küçük kemirgenlerle ve kuşlarla aynı evde olmaması önerilir.

Ege Kedisi Bakımı: Tüy Bakımı

Ege Kedisi Bakımı

Ege kedilerinin tüyleri gürdür. Dökülme sorununun oluşmaması amacıyla düzenli tüy bakımı bu kedilerde oldukça önemlidir. Öte yandan kedinin sağlıklı ve bakımlı görünmesi de, yine tüy bakımı ile mümkün olabilecektir. Haftada birkaç kez evcil dostunuzu kedi tarağı ile fırçalamanız yeterli olacaktır.

Ege Kedisi Bakımı: Pati Bakımı

Ege kedileri dışarıda dolaşmayı çok seven canlılardır. Bu yüzden patileri sık olarak kirlenebilir. Hijyen ve temizlik uygulamaları, patiler için de geçerlidir. Bundan ötürü kedinizin patilerini rutin olarak temizlemeniz gerekmektedir. Kedinizin tırnakları uzadığında da kedi makası ile kesim yapabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerin Bilinmeyen Özellikleri Nelerdir?

Ege Kedisi Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Kedinizin göz ve kulak bakımını da aksatmamalısınız. Evcil dostunuzun sağlıklı kalabilmesi adına gözlerini ve kulaklarını düzenli aralıklarla silmelisiniz. Olası bir problemde veteriner desteği almalısınız.

Ege Kedisi Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Ege kedilerinin genel olarak sağlıklı kalabilmelerinin bir diğer yolu da ağız ve diş bakımından geçer. Çünkü kedilerde oluşabilecek ağız ve diş problemleri, kedinin genel vücut sağlığını da olumsuz etkileyebilir. Bu bağlamda kedinin dişlerini kedi diş fırçası ve macunu ile düzenli olarak fırçalamak çok önemlidir.

Ege Kedisi Egzersiz İhtiyacı

Ege kedileri aktif ve zeki canlılardır. Mutlu ve sağlıklı kalmak için zihinsel ve fiziksel aktivitelere ihtiyaç duyarlar. Kedi oyuncakları ile oynamalı, düzenli olarak yürüyüşe çıkmalı ve dış mekân etkinliklerine dahil olmalıdır. Gün içinde en azından bir saat kadar fiziksel aktivite yapması sağlanmalıdır. Böylece kediniz, kendisini çok daha iyi hissedecektir.

Ege Kedisi Beslenme İhtiyacı

Diğer tüm kedilerde olduğu gibi Ege kedilerinin de sağlıklı beslenmeye gereksinimi olur. Ege kedisine sunulacak olan mama, protein, vitamin, mineral ve lif yönünden tam ve dengeli olmalıdır. Kediye kuru mama haricinde yaş kedi mamaları da verilmelidir. Ödül mamalarıyla, kedinin kendisini mutlu hissetmesi sağlanabilir. Ege kedisinin her zaman yeterli miktarda su tükettiğinden emin olmalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.