Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Evcil Hayvan İlk Yardım Çantası Nasıl Hazırlanır?

Abone Ol 
Evcil Hayvan İlk Yardım Çantası Nasıl Hazırlanır?
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Evcil hayvan ilk yardım çantası bazı önemli materyaller içermelidir. Her birimiz evcil hayvanlarımızın başına bir şey gelmesini istemeyiz ve gerekli önlemler alırız. Evcil dostlarımızı her ne kadar korumaya çalışsak da başlarına küçük ya da büyük kazalar gelebilir. Bu noktada bir ilk yardım çantasına sahip olmak önem arz eder.

Evcil Hayvan İlk Yardım Çantası Hazırlamanın Önemi

Evcil Hayvan İlk Yardım Çantası

Olası kazalarda ve hastalıklarda en azından bir ilk yardım çantasına sahip olmak gerekir. Bunu hazırlamak oldukça kolaydır. Tıpkı kendimiz için nasıl ilk yardım çantası hazırlıyorsak, aynısını evcil hayvanlar için de yapabiliriz.

Evcil hayvan ilk yardım çantası evde bulunduğu gibi araçlarda da bulunmalıdır. Çantada yer alması gereken her şeyi eczanelerden ve petshop’lardan bulmanız mümkündür. Ayrıca bu çantaların hazır şekilde düzenlenmiş olanlarını da satın alabilirsiniz. Çantayı sık olarak kontrol etmeli, eskiyen ya da son kullanım tarihi geçen malzemeleri yenisi ile değiştirmelisiniz.

Evcil hayvan ilk yardım çantası bir veteriner hekimin yerini tutmaz. Bu tür çantalar ile amacınız, ilk anda evcil dostunuza elinizden gelen müdahaleyi yapmaktır. Ardından veteriner hekimden yardım almanız çok önemlidir. Tabii ki evcil dostunuzun ayağına batan bir kıymık nedeniyle panik olmanıza ve hemen veterineri aramanıza gerek yok. Ancak ciddi kanamalı bir durumda antiseptik içeren pamuğu ilgili alana bastırmalı ve sonrasında veterinerden destek almalısınız.

Evcil Hayvan İlk Yardım Çantası Neler İçermeli?

Evcil hayvan ilk yardım çantası genel malzemeler içereceği gibi evcil hayvanın boyutuna ve ırkına uygun olan malzemeler de barındırmalıdır. Örneğin, küçük bir köpek ırkıyla büyük bir köpek ırkının gerektirdiği malzemeler farklılık göstermektedir. Minik bir köpek için kullanacağınız yara bandı, büyük bir köpek için yetersiz kalabilmektedir. İlk yardım çantasını bu detaylar ışığında hazırlamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilere Oyuncak Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Evcil hayvan ilk yardım çantasında olması gerekenler şunlardır:

Evcil Hayvana Ait Belgeler

Evcil hayvanın belgelerini ilk yardım çantasına koymanız şart olmamakla beraber, her önemli belgenin bir yerde toplanması ve kolay ulaşabileceğiniz yerde olması gerekir. Cip bilgileri, aşı karnesi, veterinere ait adres ve telefon bilgileri, sağlık kayıtlarını içeren belgeler bunlar arasındadır.

Bu tarz belgeler, özellikle kendi veterinerinize ulaşamayacağınız, seyahatte olduğunuz dönemlerde yararlı olabilir. Aynı zamanda, ilk yardım hususunda bilgiler sağlayan bir kılavuzu da bu belgeler arasına dahil edebilirsiniz.

Dijital Termometre

Evcil dostunuzun hasta olup olmadığından emin olmak ve ateşini ölçmek için kullanacağınız bir dijital termometre bulundurmalısınız.

Cımbız, Kene Çıkarma Aparatı, El Feneri ve Makas Gibi Malzemeler

Cımbızı, evcil dostunuzun ayağına batan kıymıkları çıkarmak için kullanabilirsiniz. Kene çıkarma aparatıyla keneleri güvenli bir biçimde alabilirsiniz. Makası, yapışkan bant ya da bandajları keserken veya hayvanın tüylerine yapışan ve çıkaramadığınız şeyleri çıkarmak için kullanabilirsiniz. Makas satın alırken özellikle de ucunun küt olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece gereksiz kazaları önlemiş olacaksınız.

Kazaların yeri ve zamanı belirli olmadığı için bir el feneri de edinmelisiniz. Ayrıca turnike de ilk yardım çantasında olmalıdır. Bunu yalnızca kanamayı durduracak kadar sıkmalısınız. Beş-on dakikada bir gevşetip yeniden sıkmayı unutmamalısınız.

Sargı Bezi, Gazlı Bez Tampon, Pamuk

Evcil hayvan ilk yardım çantası hazırlarken bu tür malzemeleri de bol miktarda bulundurmalısınız. Gazlı bez, kaza gibi durumlarda solunum zorluğu yaşayan evcil hayvanlarda dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Evcil Hayvan İlk Yardım Çantasında Olması Gereken Diğer Önemli Malzemeler

Evcil dostunuzun ilk yardım çantasında bulundurmanız gereken diğer önemli malzemeler şunlardır:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  6 Maddede Fino Köpek Cinsleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.