Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede En İyi Köpek Mamaları

Abone Ol 
6 Maddede En İyi Köpek Mamaları

Köpek dostlarımızın uzun süreli sağlığı söz konusu olduğunda mamaların yeri bir hayli fazladır. En iyi köpek mamaları ile onları beslediğimizde, köpek dostlarımızın sindirim, bağışıklık, kemik, ağız ve diş sağlığı en iyi şekilde korunur. Besinsel yönden yoğun olan köpek maması, köpeğinizin genel vücut sağlığını ve refahını destekler. Bu nedenle köpek mamaları satın alırken bazı hususlara dikkat etmeli ve sevimli dostlarımız için kaliteli mamaları tercih etmeliyiz.

Köpek Maması Alırken Bunları Unutmayın

En iyi köpek mamaları arayışında iken bazı detaylara odaklanmakta fayda var. Piyasada pek çok farklı mama görebilirsiniz. Ancak aralarından seçim yapmak kimi zaman zorlayıcı olabilir. Bunu önlemek ve en kaliteli köpek maması markaları arasından seçim yapmak için çeşitli detaylara dikkat etmelisiniz. Şimdi bunları inceleyelim.

Köpek Mamasının Tazeliği

En iyi köpek mamaları mutlaka taze içerikli olmalıdır. Köpekler kuru veya yaş mama ile beslenir. Taze bir mama, köpeğiniz tarafından büyük bir iştahla tüketilecektir. Taze mamanın besin değerleri yoğun olduğundan dolayı köpeğiniz için faydası da bir o kadar fazla olacaktır. Bu nedenle bir mama alırken ürünün tazeliğinden emin olmalısınız. Üretim ve son tüketim tarihlerini kontrol etmeyi unutmamalısınız.

Mama Köpeğinize Hitap Etmeli

Her köpek ırkının gereksinimleri farklı olur. Söz konusu olan şey mama ise ürünün köpek dostunuzun ırkına uygunluğu çok önemlidir. Bir ırk için yeterli gelen bir formülasyon, diğer ırk için yetersiz kalabilir. Bu durum ise köpeğinizin yetersiz beslenmesine ve hatta hasta olmasına yol açabilir. Bu yüzden mama seçimi esnasında ürünün köpeğinizin ırkına uygun olduğundan emin olmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Ne Kadar Sürede Doğurur ve Gebelik Süreçleri

Irk dışında bir diğer uygunluk kriteri ise yaştır. En iyi köpek mamaları arasından tercih yaparken, ürünün dostunuzun yaşına uyup uymadığına da bakmalısınız. Köpeğiniz yavru ise ona yavrular için formüle edilen köpek mamalarından almanız gerekir. Aynı şekilde yaşlı ve yetişkin köpekler için de bu detaya dikkat etmeniz gerekir.

Bir diğer konu da kısırlaştırılma operasyonu. Eğer köpeğiniz kısırlaştırılma operasyonu geçirdiyse ona uygun mamalara yatırım yapmanız lazım. Kısırlaştırılan bir köpeğin kalori ihtiyacı ile kısırlaştırılmayan köpeğin kalori ihtiyacı aynı olmayacağından dolayı, mama seçimine dikkat etmekte fayda vardır diyebiliriz.

Mama Hakkında Bilgi Edinin

Köpek mamaları hakkında internette pek çok bilgi ile karşılaşabilirsiniz. Ancak doğru kaynaklardan doğru bilgiler edinmeniz son derece önemli bir konudur. Köpeğiniz için bir mama seçtiyseniz, ilgili ürünün açıklamalarına ve içindekiler kısmına göz atmayı da unutmamalısınız.

Mamanın İçindekiler Bölümüne Dikkat

En iyi köpek mamaları arasından seçim yapmanız gerektiği zaman ürünün içindekiler kısmını detaylıca incelemeniz önemlidir. Köpek dostunuzun herhangi bir rahatsızlığı veya alerjisi varsa, mamanın da buna uygun formüle edildiğinden emin olmanız önemlidir.

Köpek mamasının içindekiler bölümü, mamanın içinde hangi bileşenlerin olduğunu size söyleyecektir. Özellikle bir köpek maması proteinler başta olmak üzere çeşitli besin bileşenleri bakımından oldukça yoğun, tam ve dengeli olmalıdır. Kaliteli ve besleyici bir köpek maması protein, mineraller, vitaminler ve sağlıklı yağlar bakımından zengin bir içeriğe sahip olmalıdır.

En İyi Köpek Mamaları

Köpek maması alırken dikkat edilmesi gerekenlerden söz ettiğimize göre, şimdi de en iyi köpek mamaları nelerdir sıralayalım:

1. Brit Care Puppy Yavru Köpek Maması

en iyi köpek mamaları

Brit Care Yavru Köpek Maması, tahılsız ve kuzu etli formülü ile öne çıkıyor. Besin bileşenleri yönünden oldukça yoğun olan bu mama, özellikle yavru köpeklerin protein alımına yardımcı oluyor. Kuru köpek maması formunda olan ürün tam da yavru köpeklere hitap ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Wirehaired Fox Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

2. Royal Canin French Bulldog Köpek Maması

en iyi köpek mamaları

Fransız bulldog köpekler için özel olarak formüle edilen mama, yetişkin köpeklerin genel sağlık gereksinimine hitap ediyor. Royal Canin French Bulldog Köpek Maması, yetişkin köpeklerin ihtiyaç duyduğu besin maddelerini onlara özenle sunuyor. Dostunuzun sağlıklı gelişimi için ona bu özel mamadan sunabilirsiniz.

3. Paw Paw Yetişkin Kuru Köpek Maması

en iyi köpek mamaları

En iyi köpek mamaları arasında yer alan Paw Paw Yetişkin Köpek Maması, biftekli içeriği ile dikkat çekiyor. Köpeklerin sağlıklı beslenmesini mümkün kılan bu özel mama, onların genel vücut sağlığını optimal anlamda destekliyor.

4. Miglior Cane Konserve Köpek Maması

en iyi köpek mamaları

Köpek dostlarımızın en sevdiği mamalardan biri olan Miglior Cane Konserve Köpek Maması, özellikle biftekli ve sebzeli olmasıyla farkını ortaya koyuyor. Köpeklerin damak tadına hitap eden bu mama, protein bileşeni başta olmak üzere, vitaminler, mineraller ve sağlıklı yağlar bakımından son derece zengin.

5. Plaisir Köpek Konservesi

en iyi köpek mamaları

Köpek konservesi söz konusu olduğunda en popüler ürünlerden olan Plaisir Köpek Konservesi, sığır etli ve sebzeli formülasyonu ile dikkat çekiyor. Köpeklerin sevebileceği bir tat içeren bu konserve köpek maması, besinsel yönden de oldukça yoğun. Yapısında proteinler, mineraller, sağlıklı yağlar ve vitaminler bolca yer alıyor.

6. O’Dog Kuzu Sargılı Çubuk Köpek Ödülü

en iyi köpek mamaları

En iyi köpek mamaları arasında yer alan köpek ödül mamaları, köpek dostlarımız için önemli olan mamalardan biridir. Dostunuzun eğitimini en iyi şekilde desteklemek istiyorsanız; ona bu özel mamadan sunabilirsiniz. O’Dog Köpek Ödülü, kuzu sargılı olmasından dolayı köpeklerin tüketirken mutlu olabileceği bir mama çeşididir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.