Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler Papağan Kuşları

Abone Ol 
En Popüler Papağan Kuşları

Papağan kuşları, evcil kuş sahiplenmek isteyenlerin ilgi odağı oluyor. Çünkü bu kuşlar oldukça eğlenceli, sadık ve sevimli olmalarıyla bir adım öne çıkıyor. Aynı zamanda papağanların bakımı kolay olduğundan zahmetsiz bir şekilde onlarla ilgilenmek mümkün hale geliyor. Peki, en popüler papağanlar hangileri?

En Çok Tercih Edilen Papağan Kuşları

En Popüler Papağan Kuşları

Evcil papağanlardan bazıları, diğerlerinden çok daha cana yakın ve naziktir. Bazı papağanlar aktif olmaları bazıları da sakinliği ile öne çıkar. Hepsinin kendilerine özel nitelikleri vardır. Papağanlar, iyi evcilleştirildiğinde ve çok iyi bir şekilde bakım yapıldığında uzun seneler boyunca sizlere arkadaşlık edebilecektir. İşte en popüler papağan kuşları:

1. Afrika Gri Papağanı

Bütün papağanların en popülerlerinden biri Afrika Gri papağanıdır. Aynı zamanda en zeki olan kuşlarsan biridir. Bu papağanlar kolayca sıkılabilirler ve depresif ruh haline bürünebilirler. Bu sebeple kafeslerinde kuş oyuncakları muhakkak yer almalıdır. Bununla beraber, inanılmaz derecede şefkatli bir papağandır.

2. Kakadu Papağanı

Papağan kuşları söz konusu olduğunda bir adım öne çıkan Kakadu, sevimli hali ve sakinliği ile fark yaratır. Sevecen ve arkadaş canlısı bir kuştur. Kakadular, sahipleri ile hızlı bir şekilde bağ kurmasını bilirler. Evcil hayvanı ile vakit geçirmek isteyen sahipler için çok uygundur. Kaliteli papağan yemleri tüketmesi önemlidir.

3. Sultan Papağanı

Aslen Avustralya’ya özgü olan Sultan Papağanları, günümüzde dünya çapında tanınmaktadır. Eğitime açıktır. Birkaç kelime söylemeyi öğrenebilir. Son derece zekidir. Rahatına düşkün olduğu için geniş bir papağan kafesi içinde yaşamalıdır.

4. Amazon Papağanı

Popüler papağan kuşları arasında bir diğeri de Amazon papağanı. İsminden de anlaşılacağı gibi bu kuşlar Amazon’dan gelir. Fakat birçok ülkede evcil kuş olarak tercih edilir. İyi bir eğitime ihtiyacı vardır. Kaliteli kuş yemleri ile beslenmesine özen gösterilmelidir. Diğer kuşlara karşı biraz saldırgan olabilir. Bu nedenle kuş kafesi içinde genelde tek başına tutulur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hint Bülbülü Bakımı Nasıl Olmalı?

5. Sümbül Papağanı

Arkadaş canlısı ve sosyal olmasıyla bilinen Sümbül Papağanı, kendine has renkleri ve sevimliliği ile fark yaratır. Genelde mavi renklidir. Çok canlı bir görüntü sergiler. Sahipleriyle zaman geçirmekten hoşlanır. Ayrıca oldukça zeki bir kuştur. Konuşmaya meyillidir. Fakat bu noktada eğitim önemlidir ve sabır gerektirir.

6. Muhabbet Kuşu

Papağanların soyundan gelen muhabbet kuşları, ülkemizde ve dünya genelinde en fazla tercih edilen kuş cinslerinden biridir. Bakımlarına dikkat edildiği taktirde uzun seneler size arkadaşlık edebilirler. Vitamin ve mineral yönünden yoğun olan muhabbet kuşu yemi tüketmeleri önemlidir. Ayrıca bu kuşlar eğitime açıktır ve konuşma kabiliyetleri vardır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.