Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Sakin Kedi Cinsleri Hangileri?

Abone Ol 
En Sakin Kedi Cinsleri Hangileri?
1141.80₺

689.55₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

En sakin kedi cinsleri, çok çeşitli ırkları kapsıyor. Sakin bir kedi sahiplenmek istiyorsanız seçenekler oldukça fazla. Bu yazımızda sakin karakteri ile fark yaratan kedi cinslerini sıraladık.

En Sakin Kedi Cinsleri

En Sakin Kedi Cinsleri

En sakin kediler, genel olarak safkan kedilerdir. Bu kediler ise farklı boyutlarda, tüy uzunluklarında ve farklı enerji seviyelerinde karşımıza çıkar. Kimilerinin enerjisi sonsuzdur, bazıları da rahat ve sakin kişiliği ile dikkat çeker. En sakin kedi cinsleri şöyle sıralanabilir:

Birman Kedi Cinsi

Sağlam yapılı ve orta büyüklükteki Birman kedisi, ipeksi ve uzun tüyleri ile dikkat çeker. Mavi gözleri ise Birman kedilerinin bir diğer önemli özelliğidir. Bu kediler rahat, sevgi dolu, eğlenceli ve oldukça sakinler. Hem aileler hem de tek yaşayanlar için en iyi seçimlerden biridir. Nazik bir kedidir. Çocuklar ve diğer kediler ile uyum içinde yaşar. Ömür süresi ortalama 12-16 senedir.

British Shorthair Kedi Cinsi

Kısa ve yoğun tüylere sahip olan British Shorthair kedisinin rutin olarak kedi tarağı ile fırçalanması gerekir. Uyumlu, sakin ve bakımı kolay bir kedidir. Sevgi dolu olduğu için çocukların da zaman geçirmek istediği bir hayvandır. Her aileye uygundur. Sessiz ve rahat karakteri ile öne çıkar. Çocuklar ve kediler ile vakit geçirmekten memnun olur. 12-16 sene yaşayabilir.

Chartreux Kedi Cinsi

En sakin kedi cinsleri arasında yer alan Chartreux, benzersiz kadifemsi tüy dokusu ile ilgi çeker. Mavimsi gri tüyleri bulunur ve tüylerinin sağlıklı kalması için haftada birkaç kez taranması gerekir. Bu kediler son derece sessiz, nazik, arkadaş canlısıdır. Bal rengi gözleri ile anlamlı bakışlar atan Chartreux kedisi, hemen herkesin sevgisini kazanır. Beslenme ve bakım ihtiyaçları karşılandığı sürece 11-15 yıl hayatta kalabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Burmilla (Silver Burmese) Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Exotic Shorthair Kedi Cinsi

İran kedisiyle yakından akraba olan bu kedi cinsi, kısa ve peluş tüyleri ile ön plandadır. Sevimli, uysal ve eğlenceli bir kedi olan Exotic Shorthair ırkı, tıpkı İran kedisi gibi sakin ve uyumludur. Nazik, sevecen ve sessiz bir cinstir. Exotic Shorthair, kaliteli kedi mamaları tükettiği ve bakım ihtiyacı karşılandığı sürece uzun seneler boyunca ömür sürer. Yaşam süresi 8-15 sene aralığında olabilir.

Himalayan Kedi Cinsi

En sakin kedi cinsleri listesindedir. İran kedisiyle akrabadır. Uzun ve hacimli tüyleriyle ilgi çeken bir görünümdedir. Şefkatli, rahat ve uysal bir kedidir. İnsanlarla ve kedilerle vakit geçirmekten memnun olur. Sakin kişiliği, zeki oluşu ve nazikliği ile çoğu insanın kalbini kazanır.

Maine Coon Kedi Cinsi

Büyük boyutlu kedi ırklarından olan Maine Coon kedisi, uzun ve pürüzsüz tüylere sahiptir. Çocuklarla oynamayı, kedi yatağı üzerinde zaman geçirmeyi, yürüyüşe çıkmayı sever. Meraklı ve dışa dönük bir kedidir. Diğer yandan sakin ve sessizdir. Bakım ve beslenmesi en iyi şekilde karşılandığı sürece 12-15 sene kadar ömür süresi bulunur.

İran Kedisi Cinsi

En sakin kedi cinsleri listesinde İran kedisi de var. Düz ve basık yüzü ile tanınan İran kedisi, diğer yandan sakin ve rahat karakteri ile de bilinir. Uzun tüyleri ve renkli gözleriyle etkileyici bir görünümdedir. En popüler safkan kedilerden biridir. Bu kedilerin miyavlamaları bile yumuşak ve tatlıdır. Evin içinde köşesine çekilip, aile etkinliklerini izlemekten mutlu olur. Ömür süresi normal şartlarda 15-20 sene kadardır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.