Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Etçil Akvaryum Balıkları Hangileri?

03.03.2023
5.455
Abone Ol 
Etçil Akvaryum Balıkları Hangileri?

Etçil akvaryum balıkları, akvaryum sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği detaylardan biridir. Bu nedenle etçil balıkları sıraladık. Bu listedeki balıklardan bazıları tamamen etobur olabilir, diğerleri etobur eğilimleri olan omnivorlar olabilir.

Etçil Akvaryum Balıkları

Etçil Akvaryum Balıkları

Etçil balıklar, diğer balık türleri ile benzer gereksinimlere sahiptir. Yani kaliteli su, besleyici balık yemi ve iyi bir yaşam alanı gerektirirler. Fakat buradaki asıl önemli husus ise bu balıkların çok fazla kir üretmeleri ve çok büyük yapılı olmalarıdır. Bu yüzden akvaryumları güçlü bir akvaryum filtre sistemine ihtiyaç duyar. Aynı şekilde çok büyük miktarda suya gereksinimleri olur. Ek olarak; canlı besin sağlamak bazı türler için gerekli olurken, bazıları için de ayrıca faydalıdır.

Bu sözde etçil balıkların çoğu omnivordur, yani sebzelerle de beslenirler. Hatta bu türlerden bazılarının canlı yiyeceklere büyük bir eğilimi vardır, ancak bu bir kural değildir. Böcekleri, balıkları ve küçük memelileri yiyen ünlü pirana bile tohumlar ve diğer bitkisel maddelerle beslenir.

Hangi balıkların etçil olduğunu bilerek, onlara doğru bir yaşam alanı ve beslenme düzeni sunabilirsiniz. Etçil akvaryum balıkları arasında öne çıkanlar:

1. Aruana Balığı

Büyük akvaryumların gözde üyelerinden biri olan Aruana, zarafetle yüzen ve göz alıcı bir güzellik sergileyen balıklardandır. Doğada 2 metreye kadar zıplayarak nehrin yukarısındaki ağaçlarda avını yakalayabilir. Bu nedenle akvaryumunuz her zaman kapalı olmalıdır. Kurutulmuş canlı yem gibi besinler tüketmesi önemlidir.

2. Oscar Balığı

Güzel bir balık olan Oscar, bakımı kolay balıklar arasındadır. Bölgesel ve saldırgan olduğu için aynı türden balıklarla bir arada tutulması gerekir. Geniş bir akvaryumda yaşaması şarttır. Böylece daha mutlu olacaktır. Akvaryumu düzenli olarak temizlenmelidir. Bunun için akvaryum temizlik malzemeleri kullanılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sarı Prenses Kuluçka Süresi Nedir?

3. Tucunare Balığı

Akvaryumlarda çok hoş bir görüntü sunan Tucunare, etçil akvaryum balıkları arasında öne çıkar. Boyutu ve davranış özellikleri sebebiyle geniş akvaryumlarda bakılması tavsiye edilir.

4. Pirana Balığı

Etobur balıklar denildiği zaman dikkat çeken isimlerden biridir. Bu balıklar çok hareketlidir ve canlı yem tüketmeyi severler. İnsanlara saldırma konusundaki itibarları fazlasıyla abartılsa da, küçük balıklara gerçekten çok fazla zarar veriyorlar. Bu nedenle ayrı bir akvaryumda bakılmaları gerekir. Akvaryum dekor malzemeleri ile yaşam alanı dekore edilerek, onlara çok daha neşeli bir ortam sunulabilir.

5. Polypterus Balığı

Etçil akvaryum balıkları arasındadır. Akvaryum içinde farklı bir görüntü oluşturur. Biraz ilkel bir görünüme sahiptir. Bu sebeple akvaryumda orijinal bir görüntü yakalamak isteyenler için doğru bir tercihtir. Gececi bir balıktır, çok uzundur ve bir tür için en az 200 litrelik bir akvaryum gerektirir. Vücut şekli nedeniyle derinliğinden daha uzun bir akvaryuma ihtiyacı vardır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.