Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Evde Kuş Beslemenin Faydaları Nelerdir?

Abone Ol 
Evde Kuş Beslemenin Faydaları Nelerdir?

Evde kuş beslemenin faydaları tahmin edilenden daha fazla. Bir evcil hayvan sahiplenmek istiyor ve bu hayvanın hangisi olacağına karar veremiyorsanız; kuşların en iyi seçimlerden biri olduğunu bilmelisiniz. Evcil kuşların pek çok ilginç özelliği ve muazzam karakterleri var. İyi bir araştırma ile size uygun olan kuş cinsini bulabilir, kuşların arkadaşlığını elde edebilirsiniz. Peki, evde kuş beslemenin avantajları neler?

Evde Kuş Beslemenin Faydaları

Evde Kuş Beslemenin Faydaları

Kuşlar; zeki, güzel, sosyal ve mutlu canlılardır. Kuşlar bir eve hayat verir ve ortamın havasını değiştirir. Yaşamımızı mutluluk ve melodilerle doldurabilirler. Evde kuş beslemenin faydaları ise şu şekilde açıklanabilir:

1. Kuş Beslemek Maliyetli Değildir

Kuş bakımı için aylık maliyetler oldukça düşüktür. İlk etapta kaliteli ve sağlam bir kuş kafesi edinmeniz yeterli olacaktır. Kuş kafesine kuş oyuncakları, kuş yemliği ve kuş banyoloğu gibi ekipmanlar almanız önemlidir. Ardından bittikçe kuş yemi de satın almanız gerekecek. Bunlar haricinde kuşların başka bakım maliyetleri neredeyse yoktur.

2. Kuşlar Eğlencelidir

Sadece köpeklerin çeşitli numaralar öğrendiğini düşünüyorsanız; yanılıyorsunuz. Kuş dostlarımız da numaralar öğrenebilir, eğlenceli hareketler sergileyebilir, kelimeleri tekrar edebilir, sesleri tekrar edebilir ve hoş ötüşleriyle sizleri keyiflendirebilir. Yeni şeyler öğrenmeye bayılan kuşlar, sahiplerinin eğlenceli zamanlar geçirmelerine imkan tanır.

3. Kuşlar İyi Arkadaştır

Evde kuş beslemenin faydaları arasında bir diğeri de kuşların harika birer arkadaş olmaları. Kuşunuz size omzunuzda eşlik edebilir ve ıslıklarınıza yanıt verebilir. Tatile gittiğinizde bile kanatlı dostunuzu yanınızda götürebilirsiniz. Seyahatlerde kuşları taşımak kolaydır. Kuşunuzu yeteri kadar eğittikten sonra onu omzunuzda dahi taşıyabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  10 Maddede Popüler Papağan Irkları

4. Tek Başlarına Eğlenebilirler

Bazı hayvanlar kendi başlarına hemen sıkılabilirler. Ancak bu durum kuşlar için geçerli değildir. Kuşlar tek başlarına kalabilirler ve kendi kendilerine eğlenceli zamanlar geçirebilirler. Yine de kuşunuzun da kafes dışı zamana gereksinimi olduğunu unutmamalısınız. Bu nedenle de onu vakit buldukça kafes dışına çıkarmayı ihmal etmemelisiniz. Böylelikle evcil dostunuz kendisini çok daha özgür ve mutlu hissedecektir.

5. Kuşlar Çok Sosyaller

Kuşlar, tıpkı kediler ve köpekler gibi sahipleri ile güçlü bağlar kurma yeteneğine sahip olan canlılardır. Son derece sosyal olduklarından dolayı birçok insan için uygun bir evcil hayvandır. Evcil dostunuza ayıracak vaktiniz var ise onunla sosyalleşebilir ve kaliteli zamanlar geçirebilirsiniz. Kuşlar aynı zamanda çocuklar ve yaşlılar için de en doğru seçimlerden biridir.

6. Kuşlar Hijyeniktir

Kuşlar doğal olarak çok hijyeniktir. Her gün parlak ve temiz görünmek için tüyleri ile ilgilenirler. Evcil kuşunuzun tırnaklarını zaman zaman kesmeyi ve kafes içinde gaga taşı bulundurmayı ihmal etmemelisiniz.

7. Rengarenk Görüntü Sunarlar

Evde kuş beslemenin faydaları arasında bir başka husus ise kuşların renkli bir görüntü sağlamalarıdır. Kuşlar muhteşem uçuş yeteneklerinin haricinde canlı renkleriyle de göz doldururlar. Onları izlemek ruh halinize iyi gelebilir. Kuşları gözlemlemek hem eğlenceli hem de ilginçtir. Kafes dışında kuşun sevgiye, ilgiye ve zamana ihtiyacı olduğunu unutmamalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.