Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Gonzales Hamster Bakımı Nasıl Olmalı?

28.08.2021
1.993
Abone Ol 
Gonzales Hamster Bakımı Nasıl Olmalı?

Gonzales hamster bakımı, bu hamster cinsinden sahiplenmeyi düşünenler için önemli bir konu. Kendisini temizlemeyi seven gonzales hamster türünün bakımı ve temizliği oldukça kolaydır. Bu hamsterlar genellikle yalnız kalmayı ve yalnız şekilde bakılmayı da sevmezler. Bu nedenle de gonzales hamsterlarını çift olarak bakmak isteyebilirsiniz. Onun sağlığı ve genel mutluluğu için farklı akım koşullarını göz önünde bulundurmanız gerekebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=3VoBRJrr2_0

Gonzales Hamster Bakımı

Öncelikle, gonzales hamster bakımı için kaliteli hamster ürünleri kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz. Gerek temizlikte gerekse beslenme konusunda ona en iyi hamster bakım malzemelerini sağlamanız çok önemli. Böylece, sevimli dostunuzun sağlıklı ve uzun ömürlü olmasına yardım etmiş olursunuz. Gonzales hamsterları kendini temizlemeyi çok sever. Aslında onların banyo yapmasına bile gerek olmadığı söylenebilir. Nadir şekilde hamsterınızı yıkamanız gerekebilir. Tüylerinin temizlik durumuna göre hamsterınızı yıkamak isteyebilirsiniz. Yıkama sırasında ise hamsterınızın tüy yapısına uygun olan hamster şampuanlarını tercih ederseniz onun tüylerine ve cildine zarar vermemiş olursunuz.

Genel anlamda sosyal olan bu hamsterların tek başına bakılması pek önerilmez. Bu sebeple de çift olarak gonzales hamsterı bakmanız hem onların sosyalleşmesi için hem de tüm günü evde yalnız geçirmemeleri için önemlidir. Ayrıca bu hamsterların kafesinin içerisinde farklı oyuncaklarının olması da onların gün içerisinde enerjilerini atmalarına ve neşeli şekilde oyun oynayabilmelerine olanak tanır.

Bakım sırasında hamsterınızın yüzünü düzenli şekilde silmek isteyebilirsiniz. Birkaç günde bir onun yüzünü temiz ve nemli bir bez parçası ile sabunsuz şekilde silmeniz, hamsterınızın yüzünün de iyi şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca dişlerinin temizlenmesi ve onun diş problemleri yaşamaması adına farklı sebzeleri vermeniz önerilir. Örneğin havuç gibi besinler hamsterınızın dişlerini temizlemesine yardımcı olabilecektir. Buna ek olarak dişlerini temizlemesi için özel üretilen mamalar da az miktarda düzenli şekilde verildiği zaman hamsterınızın dişlerinin kolaylıkla temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Bunu daha kolay bir şekilde yapmak için evcil hayvan dostunuza kemirme taşları sunabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Roborovski Hamsterı Bakımı Nasıl Olmalı?

Gonzales hamsterlarının mutluluğu için dönen tekerlekler ya da top ve benzeri oyuncaklar kafesin içinde yer alabilir. Çıngırak ya da zil içeren sesli oyuncaklar da ayrıca gonzales hamsterlarının ilgisini çekebilecek ürünlerdir. Bu tip farklı ürünleri tercih ederseniz onun gün boyunca kendisini eğlendirmesini sağlayabilir, sosyal ve aktif kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Bir başka gonzales hamsterı ile birlikte yaşıyorsa onunla birlikte keyifli vakit geçirebileceği küçük top gibi oyuncaklar da ayrıca ilgisini çekebilecektir. En eğlenceli hamster oyuncakları için TIKLAYINIZ!

Gonzales Hamster Yaşam Alanı Nasıl Olmalı?

Gonzales hamster bakımı için yaşam alanı mühim bir konu. Gonzales hamsterları yalnız yaşamayı sevmezler. Çift olarak alacağınız gonzales hamsterları daha geniş bir hamster kafesi modeline ihtiyaç duyar. Bu hamsterların kafeslerinin içerisinde ise kemirgen talaşları, taban malzemesi olarak tercih edilebilir. Hamsterınızın taban malzemesini ise sık sık değiştirmeniz onun sağlığı için gereklidir.

Hamster yem ve su kabı düzenli olarak yıkanması gerekir. Mama ve su kaplarının ise düzenli olarak yenilenmesi ve içine temiz mama ile suyun koyulması gerekmektedir. Suluğa koyacağınız su ise taze içme suyu olmalıdır. Bu sayede hamsterınızın pek çok minerali suyun içerisinde yararlı şekilde alması mümkün olabilir. Musluk suları hamsterların sindirimleri için zararlı olabilen ürünleri de içerdiğinden ona içme suyu vermeniz en iyisi olacaktır.

Gonzales hamsterların yemlerinin özenle seçilmesi gerekir. Yaşam alanlarında düzenli olarak yer alacak olan yemliklerinin içerisine koyulacak hamster yemi farklı yemişleri ve vitamin gruplarını içermesi son derece önemlidir. Ayrıca yemin sıcaktan nemlenmemesi ve bayatlamaması için de kaplardaki yemleri düzenli aralıklar ile yenileyebilirsiniz. Bu sayede kabın içerisinde yer alan yemin taze kalması ve hamsterınız tarafından taze şekilde tüketilmesi mümkün olabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Tavşanların Yaşam Süresi Nedir?

Yaşam alanında yer alan alt malzeme, talaş olmalıdır. Bu talaşlar hamsterınızın uyumak ya da tuvalet ihtiyacını gidermek için tercih ettiği alanlardır. Tuvaletini yapması için ayrı bir alan belirlemeniz ve hamsterınızın bu alana tuvaletini yapmasını sağlamanız oldukça önemlidir. Hem yattığı alandaki hem de tuvaletini yaptığı alandaki talaşların düzenli şekilde yenilenmesi oldukça önemlidir. Bu sayede hamsterınızın yaşadığı alanın temizliğini ve düzenini iyi şekilde sağlayabilirsiniz.

Yaşam alanının koşullarından biri de onun konumlandırıldığı alandır. Bu hamsterlar çok sıcak ya da çok soğuk alanlarda yaşayamazlar. Ayrıca hava akımının ve rüzgarın çok olduğu alanlarda da kolaylıkla hasta olabilirler. Bu yüzden de hamsterınızın yaşadığı kafesi mümkün olduğunca oda ısısında olan ve rüzgar almayan bir alanda tutmanız gerekir. Bu sayede onun hastalanmasını da önlemeniz mümkün olacaktır. Yaşadığı alan serin ise ya da hamsterınızın kafesi rüzgar alıyorsa bu durumda kafesin rüzgar alan kısmına bir örtü örtmenizde de yarar vardır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.