Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hamster Gonzales Türü Hakkında Bilgiler

27.02.2021
1.976
Abone Ol 
Hamster Gonzales Türü Hakkında Bilgiler

Bugünkü yazımızda, hamster gonzales dostlarımız hakkında çeşitli bilgiler aktarıyor olacağız. Bizlerin, uzun bir zamana yayılmakta olan hayvan sahiplenme dileği ve bu konuda sergilediğimiz özveri son derece yüksektir. Zaman aktıkça, hayvanseverlik hissi nedeniyle birçok hayvan kendine sıcacık bir yuva bulur.

Günümüze bakıldığı zaman kuş, kedi ve köpek çeşitlerinden farklı hayvanları da sahiplenen kişi sayısı azımsanamayacak kadar fazladır. En çok da ufak çocukların ilgilerini çekebilen ve sempatikliklerini asla inkar edemediğimiz hamster gonzales türü de bu şanslı hayvanlar içerisinde ilk sıralarda yer almaktadır.

Fakat evinizde bir hamster besleme niyetindeyseniz, sahiplenmeden evvel gonzales hamster türü hakkında öğrenmeniz gereken şeyler olacaktır. Bu bilgileri yazımız içerisinde bulabilirsiniz. Haydi bakalım, bu sevimli dostlarımızı daha da yakından tanıyalım…

Hamster Gonzales Özellikleri Nelerdir?

Bu hamster türü son derece ufak bir boyuttadır. Aşırı derecede de sevimli bir görünümü vardır. Boyları hemen hemen 10 cm kadar olur ve bu boyutu da kolay kolay geçemez. Ağırlıkları ise en çok 80 gram olacaktır. Bu nedenden ötürü evde serbest bir biçimde gezmeleri kesinlikle sakıncalı olmaktadır.

İlk olarak yapmanız gereken şey, yaşamı süresince konforlu hissedebileceği genişlikte olan bir kafes almaktır. Hamster gonzales türü, çift olarak yaşamaktan hazzeder. Huzurlu bir hamstera sahip olmak niyetindeyseniz kesinlikle onu çift olarak sahiplenmeniz gerekecektir.

Bu hamsterların yaklaşık ömürleri iki ila üç sene arasında seyretmektedir. Bu hayvanı sahipleneceğiniz zaman, gözlerine dikkatlice bakmanızı öneririz. Sağlıklı olan bir hamsterın gözleri son derece parlak olmaktadır. Gözlerinin parlaklığı, bir hamsterın sağlıklı olduğunun temel göstergesi haline gelmektedir.

Bu hayvanlar, oldukça hassas bir yapıda olurlar. Sahiplenmeden evvel, burun akıntılarının olup olmadığını öğrenin. Tüm bunların yanı sıra; tüylerinin düzgün olması, çevrelerine karşı ilgili olmaları ve vücutlarının yuvarlak olması gibi durumlar da sağlıklı olduklarının temel bir işareti olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede Tavşan Cinsleri

Hamster Gonzales Yuvası Nasıl Olmalıdır?

Hamster gonzales

Sahibinin Avuçları Arasında Bir Gonzales Hamster

Bu hamster türünün bakımı oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Kafesinin iç kısmını uygun olan eşyalarla donatırsanız, bu aslında keyifli bir hayat yaşaması için kafi olacak demektir.

Hamster gonzales türünün kafesi içerisinde yer alması gerekenler yem ve su kabı, oyuncaklar olmalıdır. Bu hayvanlar son derece hareketli bir yapıya sahiptirler. Egzersiz ve spor yapmaya resmen aşıktırlar.

Bu nedenden ötürü kafeslerinin içerisine ekleyeceğiniz egzersiz çarkı, hamsterın tüm enerjisini atmasına yardımcı olur ve onun eğlenmesi için ortam yaratır. Bunu kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz.

Bu hamsterlar, diğer hamsterlardaki gibi düzen aşığı olurlar. Ona vereceğiniz gıdaların ve yemlerin birbirlerinin içerisine girmemesi son derece mühimdir. Bu nedenle her bir gıda için farklı kap sağlamalısınız.

Hamsterların yaşadıkları ortamın her daim temiz tutulması büyük önem taşımaktadır. Bu temizliği üç günde bir yapmalısınız, her gün yapmasanız da olur. Bu ufaklığın daha sağlıklı bir şekilde yaşamasını sağlamanın en iyi yolu budur.

Hamsterlar genel manada sıcak alanlarda durmaktan hoşlanır. Soğuk, en korkulu rüyalarıdır. Soğuk yerlerde hastalık kapabilirler. Bu nedenle onları her daim sıcak tutmalısınız. Fakat aşırı sıcağı sevmediklerini de belirtmek isteriz.

Ortamlarının ısısı 25 derece üzerinde olmamalıdır. Beslenmeleri son derece kolay olan bu hayvanlar, kıvrak bir zekaya sahip olurlar. Hazır şekilde satılan hamster yemleri, yeteri kadar protein içerir. Salatalık, marul ve havuç da tüketebilirler.

Hamster Gonzales Isırma Davranışı Gösterir mi?

Kendini koruma mekanizması, elbette her canlıda yer almaktadır. Bu nedenle bir hamstera da istem dışı saldırgan bir hareket yaparsanız size saldırabilir. Onları ürkütmeden severseniz herhangi bir agresif tavır göstermezler.

Yeni sahiplendiğiniz bir hamster gonzales yavrusu sizden fazlaca ürkebilir. Onu her daim sakin hareketlerle sevmeye özen göstermenizi tavsiye ediyoruz. Size alışana dek sabırlı davranın ve ona nazikçe yaklaşın. Emin olun sizi çok sevecek ve kısa zamanda size alışacak. Onunla huzurlu bir yaşam süreceğinize eminiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşanlarda Kaşınma Nedenleri

Kemirgenler ile ilgili diğer yazılarımızı okumak için  tıklayınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.