Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Havana Tavşan Bakımı Nasıl Yapılır?

14.02.2024
190
Abone Ol 
Havana Tavşan Bakımı Nasıl Yapılır?

Havana tavşan bakımı, yeni bir Havana tavşanı sahiplenenler tarafından merak ediliyor. Sevimli duruşu ve uysallığı ile öne çıkan Havana tavşanları, en popüler evcil hayvanlardan biridir. Peki bu tavşanların bakımı nasıl yapılır? İşte detaylar…

Havana Tavşan Davranış ve Mizacı

Havana tavşanları yumuşak tüyleri sebebiyle ilgi çekicidir. Ayrıca diğer tavşanlar gibi bireysel kişilikleri ve ilginç hareketleri ile çok sevilen hayvanlardır. Havana tavşan saldırgan değildir. Oynamayı ve koşmayı pek sever. Harika bir ev hayvanıdır. Çok sevecen ve arkadaş canlısı olan Havana tavşanı, aynı zamanda sakin olmasıyla da bir adım öne çıkar.

havana tavşan bakımı

Havana Tavşanı Özellikleri

Havana tavşanları küçük ila orta boyutlarda olabilir. Cüce ve minyatür tavşan olarak da bilinir. Fakat cüce tavşanlardan biraz daha büyük boyutludur. Uzun bir gövdesi olmasına karşın kompakttır. Genelde tamamen büyüdüğünde 5 kg kadar ağırlığı olur. Vücudu kısa ve yuvarlaktır.

Havana Tavşan Bakımı ve Yaşam Alanı

Havana tavşanı barındırmak için pek çok seçenek vardır. Tavşan dış mekanda bakılacak ise bir kulübe inşa edilebilir. İç mekanda bakılacaksa geniş bir tavşan kafesi edinmek önemlidir. Tavşanın özgürce hareket etmesini sağlamak adına ona büyük bir kafes sağlamak gerekir. Bu sayede kendisini çok daha huzurlu ve mutlu hissedebilecektir.

Dış mekan kulübesi ise son derece sağlam olmalı ve onu diğer hayvanlardan koruyacak kadar güvenli bir yapıya sahip olmalıdır. Hayvanın ayaklarının zarar görmemesi için tavşan evi ya da kulübesinin tabanı yumuşak bir malzeme içermelidir. Bunun için kemirgen taban malzemesi, kemirgen otları veya kemirgen talaşı kullanılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ginepig Domuzu Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Tavşanın kafesi ve kulübesi düzenli olarak temizlenmelidir. Temiz bir yaşam alanı, tavşanın hastalıklara yakalanmasını önleyecektir. Bu da Havana tavşan bakımı konusunda göz ardı edilmemesi gereken bir detaydır.

Havana Tavşanı Bakımı ve Beslenmesi

Havana tavşan bakımı söz konusu olduğunda beslenme de önemli bir husus haline gelir. Havana tavşanlarının sağlıklı ve uzun ömürlü olmasının en kolay yolu sağlıklı beslenmeden geçer. Hayvanın sağlıklı kalması amacıyla kaliteli tavşan yemleri tüketmesi önemlidir. Öte yandan çeşitli sebze ve meyveler de hayvanın beslenme düzenine eklenmelidir.

Tavşanın su tüketimi de önem arz eden bir konudur. Düzenli olarak Havana tavşanının su tüketmesi sağlanmalıdır. Bunun için kemirgen sulukları kullanılabilir. Kemirgen suluğunda her daim yeterli miktarda temiz ve tatlı su bulunmalıdır.

Havana Tavşanının Olası Sağlık Sorunları

Havana tavşanları genelde sağlıklıdır. Fakat bazı hastalıklara yatkınlığı vardır. Bu hastalıklar şunları içerir:

  • Diş problemleri
  • Kulak akarları ve enfeksiyonlar
  • Cilt akarları ve enfeksiyonlar
  • Göz sorunları
  • Solunum problemleri
  • Üreme organı problemleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.