Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kış Mevsiminde Hamster Bakımı İpuçları

14.10.2023
256
Abone Ol 
Kış Mevsiminde Hamster Bakımı İpuçları

Kış mevsiminde hamster bakımı büyük bir özveri ve dikkat gerektirir. Hamsterı ideal sıcaklıkta tutmak, yemi ve suyu kadar önemlidir. Kış aylarında hamster bakımıyla ilgili bilinmesi gerekenleri açıkladık.

Kış Mevsiminde Hamster Bakımı Nasıl Olmalı?

Kış Mevsiminde Hamster Bakımı

Evcil hamsterların ataları vahşiydi ve kurak alanlarda yaşama eğilimindeydiler. Günümüzde dahi vahşi hamsterlar yaşamak için uzunca tüneller kazıyorlar. Bu tünellerdeki hava, yer üstü çok soğuk olduğu zamanlarda bile iyi bir sıcaklıkta kalıyor. Hamsterlar ayrıca ortam sıcaklığını düzenlemek için tünellerini yalıtım bileşenleri ile dolduruyorlar. Kısacası hamster dostlarımız soğuk havaları pek sevmezler ve ideal sıcaklıkta yaşamaktan memnun olurlar.

Kış mevsiminde hamster bakımı söz konusu olduğunda hamsterın ihtiyaç duyduğu ideal ortam sıcaklığı bilinmelidir. Bu hayvanlar için ideal sıcaklık 18-23 derece arasındadır. Sıcaklıklar 18-23 derecenin altına düşerse hamster bu durumdan olumsuz etkilenebilir ve hasta olabilir. Suriye hamsterı gibi bazı türler, hava sıcaklıkları aşırı düştüğü zaman kış uykusuna yatmak isteyebilirler. Bu da evcil bir hamster için pek uygun olmaz.

Hamsterların sıcak kalmaları, tamamen size bağlıdır. Bu nedenle havalar soğuduğunda bazı ayrıntılara dikkat ederek hamsterın üşümesini önleyebilirsiniz. Kış mevsiminde hamster bakımı şunları içerir:

Alanı Sıcak Tutun

Hamsterın yaşadığı alanı ısıtmak için bir ısıtıcı kullanabilirsiniz. Hamsterın odasında bir ısıtıcı kullanmak, ortamın aşırı soğuk olmasını önleyecektir. Ayrıca ısıtıcıyı hamstera çok yakın olacak şekilde konumlandırmamalısınız. Aşırı soğuk hava hamstera zarar verdiği gibi aşırı sıcak hava da hamsterın rahatsız olmasına ve çeşitli sağlık problemleri yaşamasına yol açabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşanlar İçin Güvenli Yiyecekler Nelerdir?

Daha Küçük Bir Oda Tercih Edin

Küçük odalar daha kolay ısınır ve uzun süre sıcak kalır. Hamsterınızı küçük bir odada konumlandırarak, sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca hamster kafesi direkt hava akışı olan bir yerde bulunmamalıdır. Bu sebeple kafesi, pencere ve kapının yakınına koymamalısınız.

Yumuşak Bir Zemin Malzemesi Seçin

Kış mevsiminde hamster bakımı, yumuşak bir zemin malzemesi tedarik etmeyi de gerektirir. Hamster kafesi içinde yumuşak bir zemin malzemesi olmalıdır. Kemirgen otları gibi çeşitli otlar da tabanda kullanılabilir. Ayrıca hamster talaşı gibi malzemeler de iyi bir seçim olacaktır.

Hamster Kafesini İyi Seçin

Hamster evi hayvanın soğuk havadan korunacağı şekilde dizayn edilmiş olmalıdır. Çeşitli havalandırma bölümleri bulunmalıdır. Hayvanın istediği zaman yemek ve su tüketmesini sağlamalı, oyuncak ve aksesuarlar için yeterince alanı olan bir kafes seçmelisiniz.

Su ve Yem İhtiyacını Göz Ardı Etmeyin

Hamsterın soğuk havalarda sağlıklı kalmasını sağlamak adına ona kaliteli yemler ve su sağlamalısınız. Düzenli olarak kemirgen suluğu kontrol edilmeli ve su desteği sunulmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.