Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Havana Tavşanı Özellikleri ve Bakımı

14.01.2023
4.354
Abone Ol 
Havana Tavşanı Özellikleri ve Bakımı

Havana tavşanı, yüz yılı aşkın süredir insanlar tarafından biliniyor. Farklı renkleri, sevimli halleri ve bakımlarının kolay olması nedeniyle çoğu kişinin favorisidir.

Havana Tavşanı Özellikleri Nelerdir?

Havana Tavşanı

Havana tavşanları yumuşak tüyleri sebebiyle popülerdir. Fakat diğer tavşanlar gibi kişilikleri ve oyuncu karakterleriyle de sevilen canlılardır. Bu tavşanlar agresif değildir. Etrafta koşmayı, oynamayı çok severler. İyi bir aile hayvanı olan Havana tavşanlar, çok sevecen ve arkadaş canlısı olmalarıyla da öne çıkar. Bazen en sakin tavşan cinsleri arasında yer aldıkları da söylenir. Bu yüzden popüler bir seçimdir.

Havana tavşanları küçük ila orta boy arasında bir tavşandır. Ayrıca gövdeleri kompakttırlar ve genellikle beş kilogram ağırlığında olurlar. Vücutları kısa ve yuvarlak olarak tanımlanır.

Havana Tavşanı Kafesi Nasıl Olmalıdır?

Havana tavşanınızı barındırmak söz konusu olduğunda pek çok farklı seçeneğiniz var. Dış mekana bir tavşan kulübesi inşa edebileceğiniz gibi aynı zamanda küçük tavşanınız için uygun bir tavşan kafesi de satın alabilirsiniz. Bu tavşanların kaçmasını ve zarar görmesini önlemek adına kaliteli bir kafes edinmeniz çok önemlidir.

Havana tavşanınızın kafesinde bir taban altığı kullanmanız, sevimli dostunuzun rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamasına olanak tanıyacaktır. Tavşanların ayakları hassas olduğu için yumuşak bir zemin elde etmek önemlidir. Bu sebeple de kemirgen talaşları iyi bir tercihtir.

Havana Tavşanı Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Bir Havana tavşanı besleyecekseniz, bu tavşanların yiyecek gereksinimleri konusunda dikkatli ve özenli olmalısınız. Her gün ¼ fincan tavşan yemi tüketmeleri gerekir. Bunun haricinde çeşitli kemirgen otları da tavşanların beslenme düzeninde yer almalıdır. Tavşanların temel beslenmesi yemler ile olsa da onlara çeşitli meyve ve sebzeleri de sunmak gerekir. Böylece sağlıklı bir beslenme deneyimi elde edilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamster Banyo Yapabilir Mi?

Havana Tavşanlarının Olası Sağlık Sorunları Nelerdir?

Havana tavşanlar çoğunlukla sağlıklıdır. Fakat bazı sağlık riskleri olabilir. Bunlar:

  • Üreme organı sorunları
  • Solunum problemleri
  • Göz sorunları
  • Deri akarları ve enfeksiyonlar
  • Kulak akarları ve enfeksiyonlar
  • Diş hastalıkları

Havana Tavşanına Hangi Eğitimler Verilebilir?

Bu tavşanlar, getirme oyunu oynamak, isimlerini duyduklarında tepki vermek, tuvalet kabını kullanmak ve çok daha fazlası için eğitilebilirler. Havana tavşanlarının alabileceği eğitimler arasında tasma eğitimi de yer alır. Havana tavşanları kolay eğitilebilen canlılardır. Ancak bunun için biraz sabırlı olmak ve tavşana zaman tanımak gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.