Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

İguana Kaç Yıl Yaşar?

28.05.2022
2.579
Abone Ol 
İguana Kaç Yıl Yaşar?

İguana kaç yıl yaşar? Bu evcil canlılar ne kadar büyüyebilir? İguanaların yaşamak için neye gereksinimi var? İguanalar hakkında merak ettiklerinizi bu yazıda bulabilirsiniz.

Köpekler ve kediler uzun zamandır evcil hayvan olarak tercih edilse de iguanalar gibi sürüngenler de son derece popüler. Günümüzde birçok aile bu egzotik canlıyı evde beslemeyi tercih ediyor. Popülaritesi son dönemlerde katlanarak artan iguanalar, özel bakım gerektiren canlılardır. Bu evcil hayvanların yaşam süreleri de merak ediliyor. Peki, iguana kaç yıl yaşar?

İguana Yaşam Süresi Nedir? İguana Kaç Yıl Yaşar?

İguana Kaç Yıl Yaşar?

İguanalar, Orta Amerika, Güney Amerika ve Karayipler’e özgü olan sürüngen canlılardır. İguana beslemek isteyenler iguana kaç yıl yaşar sorusunun cevabını bilmek isteyebilirler. Ancak iguana yaşam süresi, canlının beslenmesine, nerede yaşadığına ve türüne göre değişiklik gösterebilir.

Genel olarak iguanaların 10 ila 20 sene arasında yaşadığı söylenebilir. Özgür oldukları taktirde 20 seneden fazla da yaşayabilirler. Ancak bunun için doğada olmaları gerekir. Türlerine bağlı olarak iguanalar 2 metreden daha fazla uzunluğa ulaşabilir. Ağırlıkları yaklaşık olarak 10 kilo civarındadır.

İguanaların Ömrünü Uzatmak İçin Bunlara Dikkat Edin

İguana kaç yıl yaşar açıkladık. Şimdi de iguanaların ömrünü uzatmak ve onlara iyi koşullarda bakmak için bilinmesi gerekenlerden söz edelim. Bir iguananız varsa, evcil canlınızın yaşam süresini artırmak amacıyla çeşitli detaylarda dikkat etmeniz gerekir. Bunlar:

  • Işık: İguanalar, çok fazla doğal ışığa gereksinim duyarlar. Bir sürüngen lambası ile de iguananızın ışık gereksinimini karşılayabilirsiniz.
  • Sıcaklık: İguanaların ihtiyaç duyduğu sıcaklık 26 ila 32 derece aralığıdır. Sürüngen ısıtıcı ile evcil dostunuzun uygun sıcaklık ortamında kalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Akvaryum: İguanalar için geniş iguana akvaryumu edinmeniz önemlidir. Bu sayede sevimli dostunuz rahat bir şekilde hareket edebilecektir. İki erkek iguananın kavga edebileceğini unutmamalısınız. Bu yüzden akvaryum kurulumunda iki erkek iguanayı aynı yere koymamalısınız.
  • Yem: İguana kaç yıl yaşar diyenler için önemli olan konulardan biri de sürüngen yemi seçimidir. Çünkü iguanaların kaç sene yaşayacağı beslenmeleriyle de yakından ilgilidir. Bu nedenle iguanalara kaliteli sürüngen yemleri sağlanmalıdır. Ayrıca iguanalar otçuldur. Sürüngen yemine ek olarak biber, domates, kabak, bezelye, patlıcan, salatalık ve havuç gibi besinleri de tüketebilirler.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede Kaplumbağalar Hakkında İlginç Bilgiler
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.