Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

İngiliz Kedi Cinsleri Hangileridir?

Abone Ol 
İngiliz Kedi Cinsleri Hangileridir?
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1234.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

İngiliz kedi cinsleri popüler kedi ırklarındandır. Bu ırklardan bazıları İngiltere’ye özgüdür bazıları ise yalnızca orada geliştirilmiştir fakat ataları farklı ülkelerden gelmiştir. İngiliz kedilerinin çoğu dünyanın birçok ülkesinde evcil hayvan olarak tercih edilmektedir. Peki, bu cinsler hangileridir?

İngiliz Kedi Cinsleri

İngiliz Kedi Cinsleri

En bilinen İngiliz kedi cinsleri şunlardır:

1. Britanya Stenografi Kedi Irkı

En bilinen İngiliz kedi cinsidir. Amerikan ataları ile aynı ırktan gelmektedirler. Ancak bazı farklılıklar göze çarpar. Britanya Stenografi kediler genel olarak gümüşi renktedir. Eşsiz görünümleri ile dikkat çeken bu kediler son derece uysal ve sevecendir. Yuvarlak gözleri, geniş yüzleri ve yumuşak tüyleri vardır. Sakin bir ırktır.

2. British Longhair Kedi Irkı

İngiliz kedi cinsleri arasında bir diğeri de British Longhair oluyor. Kabarık ve uzun tüyleri ile bilinir. Persian kedi ve Britanya Stenografi kedilerinin çiftleşmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Arkadaş canlısı, sevecen ve sabırlı bir kedidir. Yalnız kalmaya aldırmayan bir cinstir. Kaliteli kedi mamaları ile beslenmesine dikkat edilmelidir.

3. Devon Rex Kedi Irkı

Büyük kulakları ve sevimliliği ile öne çıkan bir kedi ırkıdır. Küçük boyutu ve kısa tüyleri ile bilinir. Spontan bir genetik mutasyon sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Arkadaş canlısı, rahat doğaları nedeniyle evcil kedi olarak sıklıkla tercih edilir. Protein açısından yoğun olan kuru kedi mamaları, ödül mamalar ve yaş mamalarla beslenmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Depresyonu Nedir? Belirtileri Nelerdir?

4. Cornish Rex Kedi Irkı

İngiliz kedi cinsleri arasında bulunan Cornish Rex kediler, oyuncu karakterleri ile dikkat çeken kedilerdir. Ayrıca çok hareketli olduklarını söyleyebiliriz. Kedi oyuncakları ile oynamaktan ve orta dereceli aktiviteler gerçekleştirmekten mutluluk duyarlar. Kısa tüylü bir kedidir. Bundan dolayı tüyleri aşırı dökülmez.

5. Oriental Shorthair Kedi Irkı

Siyam kedilerine alternatif olarak yetiştirilen kedilerdir. Siyam kedilerine çok benzer bir görüntüye sahiptir. Fakat kulakları çok daha geniştir. Sevgi dolu kedilerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Aynı zamanda sevgi görmeye karşı da çok istekliler. Protein, vitamin ve mineral bakımından zengin olan kedi yaş mama, kuru ve ödül mamalar ile beslenmeleri gerekir.

6. Chinchilla Kedi Irkı

İngiliz kedi cinsleri listesinde yer alan Chinchilla kediler, İngilizlerin en eski kedi ırklarından biridir. Dışa dönük ve sevecen bir cinstir. İlgiden hoşlanırlar. Diğer evcil hayvanlarla ve çocuklarla iyi anlaşırlar. Kabarık tüylerinin sağlıklı kalabilmesi için düzenli olarak tımar gerektirir. Bundan dolayı kedi tarağı ile rutin olarak fırçalanmalıdır.

7. Burmilla Kedi Irkı

Kısa tüyleri, kolay bakımları ve sevecenliği ile bilinen bir cinstir. 1980’lerde ortaya çıkmıştır. Tatlı bir kedidir ve aileler için idealdir. Kucaktan kucağa dolaşmaya hayır demez. Kaliteli besin bileşenleri içeren kuru, yaş ve kedi ödül maması ile beslenmesine dikkat edilmelidir.

8. Havana Brown Kedi Irkı

İngiltere’de yerli siyah kedilerin ve siyam kedilerinin çaprazlanması sonucunda geliştirilmiş kedilerdir. Yetiştiricilerin amacı hoş görünen kahverengi bir kedi ortaya çıkarmaktı ve bu konuda başarılı oldular. Bu kedilerin sosyal olduklarını ve türlü oyunlardan hoşlandıklarını belirtebiliriz. Aynı zamanda çok meraklılar. Hem oynamayı severler hem de kedi yatağı üzerinde keyif yapmaktan mutluluk duyarlar.

9. Asian Kedi Irkı

Malaya kedisi olarak da bilinir. 1980’lerde İngiltere’de geliştirilen bir cinstir. Birmanya ve Chinchilla kedisi ile melezlenme sonucu ortaya çıkmıştır. Konuşkan ve sevecen bir kedidir. Oynamayı, kucaktan kucağa gezmeyi ve insanların etrafında dolaşmayı çok sever.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Kedi Malzemeleri Nelerdir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.