Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Singapura Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Singapura Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

En küçük kedi ırkı şeklinde tanınan Singapura, büyüleyici görünümü ve sevgi dolu karakteri ile bir adım öne çıkar. Bu cins, tamamen büyüdüğünde sadece 4 ila 8 kilo ağırlığındadır. Bir zamanlar Singapur’da sıradan bir sokak kedisi olan bu safkan kediler artık popüler evcil hayvanlar arasında sayılıyor.

Singapura Karakter Özellikleri

singapura

Singapur kedisi ırkı, zeki, meraklı, sakin ve sevecen bir kedidir. Sahipleriyle oynamayı severler. Yüksekliklere ve zıplamaya çok düşkünler, bu yüzden güzel manzaralı yüksek yerler arayacaklar. Oynamayı ve aramayı sevdikleri için çok aktif değiller, ancak tamamen hareketsiz de değiller. Diğer doğu kökenli kedilerin aksine, bu kediler çok daha yumuşak seste ve daha az miyavlama özelliğine sahiptir. Yeni aile üyeleri veya evdeki yabancılar karşısında biraz çekingen olabilirler. Duyarlılık ve sabırla açılacaklar ve zamanla yeni bireylere sevecen olacaklar. Arkadaşlık için ideal bir cinstir ve genellikle çocuklar ve diğer kedilerle iyi geçinirler.

Singapura Tarihçesi

Irkın, Singapur sokaklarında dolaşırken keşfedildiği tahmin ediliyor. 1970’lerde Singapura, bu çarpıcı kedileri safkan bir kediye dönüştürmeye başlayan Hal ve Tommy Meadow tarafından Amerika Birleşik Devletleri’ne getirildi. 1982’de CFA tarafından tanındı ve 1988’de yarışmasına izin verildi.

Singapura Fiziksel Özellikleri

Küçük boyutlu olmaları, göze çarpan özelliklerinden biridir. Dünyanın en küçük cinsi olan bu kediler 3-4 kg’den daha ağır olmayıp, 15 ila 24 aylıkken yetişkin boyuna ulaşırlar. Küçük boyutlarına rağmen, iyi kaslara ve ince ama atletik bir vücuda sahiptirler. Bu onlara akut atlama becerileri sağlar. Başları yuvarlaktır, kısa burunları ve oldukça büyük, oval yeşil, bakır veya altın rengi gözleri siyah bir çizgiyle çizilmiştir. Kulaklar geniş bir tabana sahiptir. Kuyruk orta ve incedir, uzuvlar iyi kaslıdır ve ayaklar yuvarlak ve küçüktür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Addison Hastalığı Nedir? Belirtileri ve Nedenleri Neler?

Singapura Bakımı

Küçük boyutunun sizi aldatmasına izin vermeyin. Bu minyatür kedigiller karakter ve sevgi dolu! Yaramaz, meraklı ve çok şefkatlidirler. Çok sosyal bir kedidir ve günlük aktivitelerinize dahil olmayı sever. Bu insan odaklı kediler en çok aileleriyle birlikteyken mutlu olurlar. Uzun süre yalnız bırakıldıklarında mutsuz olurlar. Minik gövdesi sağlam ve kaslı bir yapıya sahiptir. Bu nitelik, bu küçük kedileri tırmanma ve diğer enerjik faaliyet çeşitleri için iyi donanımlı hale getirir. Çok eğlencelidirler ve meraklı doğaları, günlük olarak bir şeyleri araştırmaya yatkın oldukları anlamına gelir. Tırmalama direkleri, kedi oyun alanları, yapboz oyuncakları ve daha fazlasını sağlamak, onları eğlendirmeye, zenginleştirmeye ve egzersiz yapmaya devam etmelerine yardımcı olacaktır. En iyi kedi oyuncakları çeşitlerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

Parlak, sepya tonlu tüy paltoları oldukça kısadır, yani tımar etmek çocuk oyuncağıdır. Tüylerinin sağlıklı ve parlak kalması için haftada bir fırçalayın. Kulaklarında kir olup olmadığını kontrol ettiğinizden, tırnaklarını düzenli olarak kestiğinizden ve dişlerini fırçaladığınızdan emin olun. Kedi bakım ürünleri için online pet shop mağazamıza göz atabilirsiniz.

Singapura Kedi Irkının Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Küçük yaşlardan itibaren sosyalleştiklerinde köpekler de dahil olmak üzere hem diğer hayvanlar hem de insanlarla iyi anlaşırlar. Irkın, çocuklarla da iyi anlaştığını söyleyebiliriz.

Singapura Kedilerde Beslenme

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sağlamak için kedinizi, yüksek kaliteli kedi mamasıyla beslediğinizden emin olun. Her kedinin kendine has beğenileri, hoşlanmadıkları ve beslenme ihtiyaçları olacağından, mama seçeneklerini değerlendirirken sorularınız varsa daha fazla bilgi için veterinerinize danışmanız en iyisidir. Kedinize sunmak için en kaliteli ve besleyici kedi mamaları arıyorsanız; petshop mağazamızı inceleyebilirsiniz.

Singapura Kediler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irk hakkında merak edilen sorular ve cevapları:

Singapura Kediler Kaç Yıl Yaşarlar?

Irkın ortalama yaşam süresi 13-15 yıldır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede Kabarık Tüylü Kedi Irkları

Singapura Kedilerin Yaygın Sağlık Sorunları Neler?

Her kedi sahibi, obezite ve kulak enfeksiyonları dahil olmak üzere herhangi bir kedi ırkında ortaya çıkan genel sağlık sorunlarına dikkat edilmelidir. Bununla birlikte, bu kedilerde dikkat edilmesi gereken birkaç cinse özgü sağlık sorunları da vardır:

  • Piruvat kinaz eksikliği
  • Rahim ataleti

Singapura Çok Tüy Döker Mi?

Bu kedilerin tüyleri kısadır ve çok fazla tüy dökmezler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.