Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kedi Gelişimi Nasıldır?

Abone Ol 
Yavru Kedi Gelişimi Nasıldır?
2799.00₺

1944.65₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2999.00₺

2129.65₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1545.00₺

1047.55₺

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2297.50₺

1875.00₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Yavru kedi gelişimi, yeni bir yavru kedi sahiplenmek isteyenler ya da kedisi doğum yapacaklar için önemli bir detaydır. Yavru kedinin fizyolojik değişimi ve genel gereksinimleri hakkında bilgili olmak, kedinizin daha sağlıklı ve mutlu bir yavruluk süreci geçirmesini sağlayacaktır.

Haftalara Göre Yavru Kedi Gelişimi

Yavru Kedi Gelişimi Nasıldır?

Haftalara göre yavru kedi gelişimi hakkında şunları söyleyebiliriz:

1. Bir Haftalık Yavru Kedi Gelişimi

Yeni doğmuş bir kedi oldukça hafiftir. Hatta avucunuzun içine kolay bir şekilde sığar. Göbek bağı bu süreçte birkaç gün içinde düşer. Yavru kedi dostlarımız bu dönemde çok çaresizdir. Ancak anne kedi, içgüdüsel olarak yavrusunun gereksinimlerini bilir. Onu besler, ısınması için yanında tutar.

Anne kediler, yavru kediye karşı son derece korumacıdır ve eğer insanlar yuvaya girmeye çalışırlarsa, kedileri başka bir alana taşıyabilirler. Bu haftanın sonunda yavru kedinin kilosu iki katına çıkar. Kedinin yeterli beslenip beslenmediğini anlamak için onu tartmayı unutmamalısınız. Hem anneye hem de yavrulara konforlu bir alan oluşturmalısınız. Bu alanda yumuşak bir kedi yatağı da olmalıdır.

2. İki Haftalık Yavru Kedi Gelişimi

Yavru kedi şaşırtıcı bir hızla büyümeye devam eder. Günde en az on gram kadar ağırlaşır. Anne kedinin emzirirken kaybettiği besin bileşenlerini geri alması adına kaliteli konserve kedi maması ve kuru kedi maması gibi yiyeceklerle iyi bir şekilde beslenmesi sağlanmalıdır.

İki haftalık kedinin gözleri açılmaya başlar. 14 gün sonunda gözler tamamen açılır. Yavru kedilerin gözleri genelde ilk etapta mavidir. Sonrasında göz rengi değişebilir. Gözlerin zarar görmesini engellemek amacıyla bu dönemde kedinin parlak ışığa maruz kalması önlenmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Curl Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

3. Üç Haftalık Yavru Kedi Gelişimi

Kedinin kulak kanallarının açık olduğu ve işitme duyularının geliştiği bir dönemdir. Fakat yavru kedi bu süreçte yüksek sesten korkabilir ve kendisini kötü hissedebilir. Kulaklar tamamen dik konumda olabilir. Göz renkleri değişmeye başlayabilir. Koku alma duyusu da gelişecektir. Yavru kedinin ilk dişleri çıkmaya başlar ve kedi bazı zamanlar mırlayabilir, miyavlayabilir. Anne kedi, yavrusunu sütten kesmeyi düşünebilir.

4. Dört Haftalık Yavru Kedi Gelişimi

Üç-dört haftalık olan kedi, ayakta durmaya başlar ve ilk hareketleri ürkek olsa da yürür. Yavru kedinin vücudu bu aşamada orantılı olmamaktadır. Kuyruğu oldukça kısadır. Başı ve bacakları da orantısız bir şekildedir. Anne kedi yavrusunu emzirmeye devam eder ve tüm zamanlarda olduğu gibi emzirdiği süre boyunca da kaliteli kedi mamaları ile beslenmesine özen gösterilmelidir.

5. Beş Haftalık Yavru Kedi Gelişimi

Yavru kedi dostlarımız bu dönemde özgürce ortalıkta dolaşmaya ve kardeşleri ile oynamaya başlarlar. Annelerinden ve kardeşlerinden uzaklaşmasalar da bağımsızlık duyguları bu aşamada gelişir. İşte bu dönem, insanlarla sosyalleşmeleri için çok iyi bir zaman dilimidir.

Yavru kediler bu dönemde konserve mama ile tanışabilir. İlk et kaynağı olarak tavuklu mamalar kediye verilebilir. Kedinin mamayı hemen kabul etmesi zor olabilir. Bu nedenle anneye verilen mamanın yavru kediler için olanı, minik hayvana sunulabilir.

6. Altı Haftalık Yavru Kedi Gelişimi

Yavru kedilerin altı haftalıkken sosyalleşme becerileri daha da gelişir ve kedi, aktif bir yetişkin olma yolunda hızla ilerler. Koşabilir, atlayabilir ve bir yerden sıçrayabilir. Kedisini ve sahiplerini eğlendirebilir. Kedi oyuncakları ile oynamaktan mutlu olur. İnsanlarla sosyalleşirken annesinin liderliğini takip eder.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.