Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Jako Papağan Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Jako Papağan Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Jako papağan beslenmesi ve bakımı, özellikle de yeni sahipler için önemli bir konudur. Gri tüyleri ve zekaları ile bu papağanlara karşı büyük bir ilgi vardır. Bazı papağanlar insanlar tarafından daha çok tercih edilir. Bu papağanlardan biri de zekası, görünüşü ve beslenme kolaylığı ile Jako papağanlarıdır. Beslenmesi kolay olmasına rağmen Jako papağanının bakımı ile ilgili detayları da bilmek gerekir.

Jako papağanları renklerinden dolayı Afrika Gri Papağanı olarak da bilinir. Konuşmayı çok seven sevecen papağanlardır. İlgi ve sevgi görmeyi severler. İşte bu sevimli papağanların bakımı ve beslenmesi ile ilgili detaylar!

Jako Papağan Beslenmesi

Jako Papağan Beslenmesi

Jako papağan beslenmesi büyük bir titizlik gerektirir. Jako papağanının bakımının en önemli kısımlarından biri beslenmedir. Doğru beslenme ile Jako papağanının sağlığını ve yaşam konforunu korumak mümkün olur. Bu şekilde daha uzun yaşamaları sağlanır. Jako papağanlarını beslerken doğru besin içeriğine sahip kuş yemleri kullanılabilir. Ayrıca çeşitli meyvelerin ve ağaçların tohumları da kullanılabilir. Jako papağanlarının sevdiği ve zararlı bazı olmayan meyveler de tüketmeleri için verilebilir.

Çeşitli tahılların yanı sıra fındık gibi yemişler de verilebilir. Bu besinlerin dışında daha ölçülü tüketmeleri gereken bazı besinler veya tüketmemeleri gereken besinlerde vardır. Yeşil sebzeleri tüketmeleri uygun değildir. Bu sebzelerin sindirimi Jako papağanları için çok zordur. Tuzsuz peynir, mısır ve haşlanmış yumurta gibi bazı besinler ise daha ölçülü bir şekilde verilmelidir. Jako papağanlarının sevdiği bu besinlerin miktarı doğru şekilde ayarlanmalıdır. Günlük su ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde suları verilmelidir. Suyun sıcaklığı, hijyeni ve tazeliği çok önemlidir.

Yavru Jako papağanlarının beslenmesinde farklı bir yol izlenmelidir. Yetişkin Jako papağanlarına göre tüketebilecekleri besinler değişiklik gösterir. Jako papağanı yavruları için en uygun yiyecekler ise onlar için özel olarak üretilmiş bebek mamaları olur. Bu mamanın içerisine yer alan yulaf unu sayesinde vücutlarının pek çok ihtiyacı karşılanır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Kuşların Yaşam Süresi Nedir?

Yulaf ununun içerisinde pek çok lif, vitamin ve mineral bulunur. Yavru Jako papağanlarını beslemek için özel aparatlar veya şırıngalar kullanılabilir. Bu sayede küçük olan midelerini çok fazla doldurmaları önlenir. Ayrıca protein ihtiyacını karşılamaları için yumurta sarısı gibi tüketebilecekleri gıdalar tercih edilebilir.

Jako Papağanı Bakımı

Jako Papağan Beslenmesi

Jako papağan beslenmesi ve bakımı çok önemlidir. Jako papağanları geniş bir yaşam alanına ihtiyaç duyar. Bu nedenle onlar için kafes seçerken buna dikkat edilmesi gerekir. Kafesin içerisine onların ihtiyacı olan aksesuarlar ve diğer malzemeler eklenmelidir. Kafeslerinin ve kullanılan malzemelerin temizliğine dikkat edilmelidir. Orta derecede nemi seven bu papağanlar, soğuğa karşı hassas olurlar. Bu nedenle kışın üşütmemeleri sağlanmalıdır.

Yazın ise düzenli olarak bu papağanı yıkamaya özen gösterilmelidir. Haftada en azından 3 veya 4 kez yıkamak iyi olacaktır. Kışın kuşu yıkarken ise soğuğa karşı hassas olduklarından, üşütmemeleri için dikkat edilmelidir. Bulundukları ortamın nemi de nem düzenleyici cihazlar kullanılarak ayarlanmalıdır. Aksi taktirde kaşıntı, hapşırma gibi sorunlar ve cilt sorunları yaşanabilir.

Jako papağan beslenmesi kadar bu hayvanın ruh sağlığı da önemlidir. Kuşun düzenli olarak kafes dışında zaman geçirmesi sağlanmalıdır. Özgürlüğüne düşkün olan Jako papağanı, gün içinde bir süre kafes dışı zamana ihtiyaç duyar. Ayrıca kuşla yeterince ilgilenmek önemlidir. Bu sayede kuşunuz, kendisini yalnız hissetmeyecektir. Kafesinde ise kuş oyuncakları gibi çeşitli ekipmanlar muhakkak yer almalıdır. Böylece kafes içinde de Jako papağanı, eğlenceli zamanlar geçirebilecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.