Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Japanese Bobtail Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Japanese Bobtail Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Japanese Bobtail kedi ırkı, sevgi dolu bir cinstir. Bugünkü yazımızda bu kedilere dair merak ettiğiniz her bilgi yer alıyor. Bakalım bu güzel dostlarımızın ne gibi özellikleri varmış…

Karakter Özellikleri

Son derece zeki bir kedi ırkı olan Japon Bobtail, sahip olduğu bu önemli fonksiyonu sebebi ile sahibini her zaman şaşırtan bir kedi olmaktadır. İnsan odaklı bir kedidir. Bu nedenle her daim sahibini takip etmekten hazzeder. Kısa bir zaman sonra ise sahibini taklit etmeye başlayacak demektir. Şayet kedinizi sizin taklidinizi yaparken görecek olursanız buna asla şaşırmayın deriz.

Mantıklı ve akılcı davranışlarıyla dikkat çeken bu kediler, diğer kedilerden tamamen farklı olmaktadır diyebiliriz. Bunun yanı sıra bu kediler her zaman için konuşkan bir yapıda olurlar kesinlikle. İnsancıl bir kedi ırkıdır. Bu nedenle insanlarla sürekli olarak iletişim kurma talebinde bulunur. Bu nedenle de sürekli olarak miyavlama davranışı gösterir.

Sahibini her daim memnun etme çabası vardır. Sadık yapılıdır. Ev içerisinde hiçbir zaman yaramaz hareketler yapmadığı görülür. Kendine uygun bir kedi yatağı alırsanız onu çok huzurlu kılarsınız. Bu kediler tamamen kendi halindedir. Ailelerine bağlı olurlar. Bu sebeple de yalnız kalmak istemezler. Yoğun bir iş temposu olan kişiler bu kediyi sahiplenmesin. Çünkü ilgi isteyen bir kedi türüdür.

Tarihçesi

Binlerce senelik bir tarihi olan bu kedilerin Japonya genelinde ilk defa görülmesi çok eski bir duruma dayanmaktadır. Kesinleşmemiş olan bazı tarihi kayıtlar doğrultusunda, Çin imparatorunun Japon imparatoruna takdim etmiş olduğu kuyruksuz olan bir kediden türeyen Japanese Bobtail kedisi, doğal bir mutasyon neticesinde ortaya çıkmıştır.

Japonya’da senelerce beslenmekte olan bu kediler sadece kraliyete ait değildir. Halk arasında da çoğu zaman beslenen bir kedi olmaktadır. En çok da tahıl depolarının güvenliğinin sağlanması için kullanılmakta olan bu kediler, ipek böceği üretiminde de görev almış bir kedi ırkıdır. Haşerelerle mücadele etmek için kusursuz bir ırktır. Atletik bir kedidir. 1968’de yeni bir ırk olarak tanınmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler İçin Gereken Malzemeler

Fiziksel Özellikleri

Japanese Bobtail

Beyaz Japanese Bobtail

Bu kediler ortalama bir boya sahiptir. Kısacık bir kuyruğu olur. Kuyruğu uç kısma doğru kıvrıktır bu nedenle de ponpon görünümündedir. İncecik bir kemik yapısı vardır. Tüyleri de kısa yapıdadır. Genel manada tüyleri yamalı desenlerden meydana gelir ve siyah beyaz, kahverengi, mavi ve kırmızı gibi renklerde olurlar.

Yumuşak kıvrımlı vücudu ile her zaman kibar bir görünüm sunar. Dolgun yanakları vardır. Görünümü tamamen sevimlidir. Gözleri ise iri ve yuvarlak olur. Genel manada yeşil renge sahiptir. Haydi gelin bu kedilerin bakımının nasıl yapıldığına beraber bakalım…

Bakımı

Bu kedilerin bakım rutini son derece basittir. Bunun nedeni ise kısa tüyleri olduğundan ötürü çok sık taranma gereksinimi olmamasındandır. Ölü tüylerin bedeninden uzaklaştırılması için haftada bir kez taranmalıdır. Sıcak havalardaysa ılık bir su ile beraber yıkanabilir. Bunun haricinde bu kediler için yaşadığı alanın temiz olması önemli olmaktadır. Su içtiği ve yemek tükettiği kapların temizliğine dikkat etmelisiniz.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu kediler kibar bir kedidir. Dost canlısı bir halleri vardır. Bu kediler çocuklarla da çok iyi anlaşırlar. Bunun yanı sıra birçok kedi ve köpekle de kusursuz bir bağ kurabilmektedirler. Şayet tek başına kalmaktan hazzetmeyen bu kedi ırkını sahiplenmek istiyor, ama yeteri kadar zaman ayıramayacağınızı da biliyorsanız onun yanına başka bir evcil hayvan da sahiplenebilirsiniz. Böylece yanında bir dostu olur.

Beslenme

Bu kediler özel bir ırk olmaktadır. Bu nedenle beslemeye başlamadan evvel kesinlikle bir veteriner hekimin yardımını almalısınız. Aksi halde çeşitli hastalıklarla karşılaşmasına neden olabilirsiniz. Veteriner hekim size en doğru beslenme reçetesini kediniz için verecektir. Bu reçeteye uymayı ihmal etmeyin.

Sıkça Sorulan Sorular

Haydi gelin bu güzel kedilerle alakalı sık sorulan soruların cevaplarına beraber bir göz atalım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Tırmalama Hastalığı Nedir? Belirtileri Neler?

Japanese Bobtail Kedi Irkı Eğitilebilir mi?

Bu kediler eğitilebilir kedilerdir. Yat ve yuvarlan gibi birçok komutu öğrenebilme kapasiteleri vardır. Bu kediyi sahiplenirseniz eğitimi esnasında çok eğleneceğinizden asla şüpheniz olmasın. Bu kediler sahiplerinin sözünü dinlemeye adeta bayılan bir kedi ırkıdır.

Bu Kedilerin Sağlık Durumu Nasıldır?

Dünyadaki en sağlıklı kedilerden biri olan bu kediler, bilinen herhangi bir kalıtsal hastalığa karşı yatkınlık barındırmazlar. Elbette bu özellikleri göz önüne alınmalıdır ve bakımları hiçbir şekilde ihmal edilmemelidir. Ona iyi bakarsanız 15 sene belki de daha fazla yaşam sürmüş olurlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.